MrSadistic
New member
Nie ma dalej jakiejkolwiek informacji na temat aktualizacji o numerze 1142 jakie zmiany nastąpiły?
Nie ma dalej jakiejkolwiek informacji na temat aktualizacji o numerze 1142 jakie zmiany nastąpiły?
Kupiłem kilka dni temu KS7500S i poza wstrętnym podświetleniem w ciemnych scenach zauważyłem dwa, znacznie bardziej irytujące problemy:
1. Aplikacja YouTube wylogowuje moje konto po jakimś czasie, głównie przez noc lub jak odłączę zasilanie w brutalny sposób (wtyczka z gniazdka, bo złapał laga). Więc codziennie muszę się logować na nowo... Tragedia. Reset do fabryki nic nie pomaga.
2. Wcześniej miałem H6700 i bez problemu byłem w stanie skonfigurować mój amplituner Sony tak, by włączał się i wyłączał na moje żądanie, przy pomocy magic pilota Samsunga. Wystarczyło włączyć przycisk na pilocie i na ekranie pojawiał się wirtualny "wielofunkcyjny" pilot z opcją "turn on/off amplituner". Nie znalazłem czego takiego w KS7500S. Czy jest jakaś opcja by włączać i wyłączać amplituner podpięty przez optyczne wyjście cyfrowe razem z TV? Niestety nie mogę podpiąć przez HDMI, gdyż to już leciwy sprzęt. Ale z H6700 współpracował idealnie!
Czy ktoś znalazł może rozwiązanie powyższych problemów? Z góry dzięki!
itepe, tak - mam aktywne konto Samsung. Od pierwszego uruchomienia. I próbowałem nawet na wylogowanym koncie Samsung - still wylogowuje mnie z yt co jakiś czas... Czasem przez noc, czasem w ciągu dnia... Bardzo dziwna sprawa, już mi ręce opadają.A czy masz aktywne konto Samsung? Jak masz, to ono pamięta wszystkie loginy do aplikacji z tego co wyczaiłem jeszcze na starym ES. W KS też mam i używam konta samsung od początku posiadania , a loguje mi się ono automatycznie podczas startu TV.
Teoretycznie konto Samsung konto YT nie powinny mieć ze sobą nic wspólnego ale?..
A ja mam pytanie czy tylko u mnie TV przelacza sie na zrodlo hdmi ktore zostalo wlaczone? Przykladowo ogladam TV z wbudowanego tunera, wlaczam komputer podpiety po HDMi i TV automatyczie przelacza sie z TV na HDMI - AnyNet mam wylaczone. Co zrobic by tak sie nie dzialo?
W Samsungu nigdy sobie takiej opcji nie przypominam, natomiast w Panasonicu HDMI-CEC była rozbita na 4 szczegółowe funkcjonalności, w tym sterowanie włączeniem i przełączaniem się na źródło. Ale i tak sobie nie radził przez CEC z systemem BOSE :/U mnie podobnie włączam ps4 i łup na hdmi1 co ciekawe jak włącze gre zdalną ps4--ps vita to też się przełącza na hdmi1 gdzie nie powinien .Powinni uwzględnić w fw opcje w menu automatycznego włączania /wyłączania hdmi