Witam,
czy wy też macie problem z uruchamianiem internetu? Ja muszę czasami kilkakrotnie uruchamiać usługę, bo po prostu telewizor po długiej próbie sam ja opuszcza. Gdzieś wyczytałem narzekania, że po automatycznej aktualizacji Widget Manager do ver. 1.066 tak się dzieje. Jakieś spostrzeżenie, czy tylko u mnie tak dziwnie to wygląda? A jak wrócić do poprzedniej ver. Widget Manager 1.060, która jest dostępna na stronie Morasa i czy to nie będzie miało wpływu na dodatkowo zainstalowane widgety?
No i wreszcze takie pytanie - czy komuś działa widget Getty Images, bo u mnie zawiesza telewizor i muszę odpinać go od zasilania?
Mam Win7 i nie widze takiej opcji. Ani w esploratorze ani po kliknieciu prawym przyciskiem myszy.A ja mam pytaniw z takiej serii: w win7 jest opcja po kliknięcu na *.avi ODTWARZAJ DO lecz wyświetlany film jest w dużo słabszej jakości niż bym go puścił z usb na tv. Czy da się coś z tym zrobić aby ta jakość była lepsza?
Norma ja włączam przeglądarkę (netsurf) wyłączam i internet@TV się już włącza, ktoś wspominał też o wejściu w menu i teście połączenia co ponoć też pomaga.Witam,
czy wy też macie problem z uruchamianiem internetu? Ja muszę czasami kilkakrotnie uruchamiać usługę, bo po prostu telewizor po długiej próbie sam ja opuszcza. Gdzieś wyczytałem narzekania, że po automatycznej aktualizacji Widget Manager do ver. 1.066 tak się dzieje. Jakieś spostrzeżenie, czy tylko u mnie tak dziwnie to wygląda?
Nie da się, po prostu WMP tak pogarsza jakość, szkoda.martin288 napisał:ja mam pytaniw z takiej serii: w win7 jest opcja po kliknięcu na *.avi ODTWARZAJ DO lecz wyświetlany film jest w dużo słabszej jakości niż bym go puścił z usb na tv. Czy da się coś z tym zrobić aby ta jakość była lepsza?
Bo trzeba włączyć WMP, to on jest serwerem DLNA i wtedy pojawia się ta opcja w menu kontekstowym.Jericho24 napisał:Mam Win7 i nie widze takiej opcji. Ani w esploratorze ani po kliknieciu prawym przyciskiem myszy.
No ale ja mam tv z komputerem połączone hdmi, i mam karte geforce gt9500Mam Win7 i nie widze takiej opcji. Ani w esploratorze ani po kliknieciu prawym przyciskiem myszy.
A ja z innej - ale podobnej beczki.
Stawiam na PC z linuxem Sambe - w sieci inne kompy /Linux-Windows/ widzą co udostepniam - a extension od SamyGo odpalone na TV nie widzi zasobów.
Natomiast mała aplikacja uruchomiona w telefonie /tez od Twonky/ udostepnia wszystko z telefonu.
Mam karte 16 Gb w telefonie i multimedia po WiFi z telefonu na TV widze ok.
Telefon nie ma funkcji DLNA a mimo wszystko Twonki zalatwia sprawe - na TV widze serwer jako DLNA.
Dane z PC widze na telefonie - oczywiscie z innej aplikacji.
Jednak DLNA to fajna sprawa - pod warunkiem, ze dziala.
Jak to jest ?
to co chcesz masz najlepsze rozwiązanie Tv= monitor więc gadżety tobie nie potrzebneNo ale ja mam tv z komputerem połączone hdmi, i mam karte geforce gt9500
A ja mam pytaniw z takiej serii: w win7 jest opcja po kliknięcu na *.avi ODTWARZAJ DO lecz wyświetlany film jest w dużo słabszej jakości niż bym go puścił z usb na tv. Czy da się coś z tym zrobić aby ta jakość była lepsza?
Norma ja włączam przeglądarkę (netsurf) wyłączam i internet@TV się już włącza, ktoś wspominał też o wejściu w menu i teście połączenia co ponoć też pomaga.
Nie wiem czy zauważyliście, ale samsung usunął jeden z widgetów - repertuar kin, nie dość że nie dodają nowych to usuwają stare, oj gdybym miał tylko wolny czas...
Witam,
a oto odpowiedź Samsunga:
Jest to kwestia oprogramowania, udało nam się wychwycić podobną sytuację
, co zostało przekazane do działu oprogramowania. Sytuacjabędzie zweryfikowana i uwzględniona w następnych jego wersjach. Proszę o
cierpliwość i wgranie nowej wersji firmawe po pojawieniu się na naszej
stronie Samsung Poland
u mnie też youtube nie działa, a teraz chcąc mieć działające youtube trzeba zrobić upgrade do nowszej wersji i tym samym pozbawić się samygoWitam,
a oto odpowiedź Samsunga:
Jest to kwestia oprogramowania, udało nam się wychwycić podobną sytuację
, co zostało przekazane do działu oprogramowania. Sytuacjabędzie zweryfikowana i uwzględniona w następnych jego wersjach. Proszę o
cierpliwość i wgranie nowej wersji firmawe po pojawieniu się na naszej
stronie Samsung Poland
u mnie też youtube nie działa, a teraz chcąc mieć działające youtube trzeba zrobić upgrade do nowszej wersji i tym samym pozbawić się samygo
nieźle to sobie wykombinowali, szczerze mówiąc z tych ich widgetów to youtube był tylko najbardziej przydatny
Cześć wszystkim.
Z moich doświadczeń z PVR mogę powiedzieć tyle, że naprawdę stabilnie i dobrze jak do tej pory działa mi tylko pierwsza wersja, nazwana PVR2.
Druga nie działała wcale (wieszała TV), a ostatnia (od Morasa, post: 5181) - zatytułowała, co prawda, ładnie nagranie - ale nagrała jeden plik, po czym przestała działać - nie wiem czemu.
W związku z tym zostaję na razie z pierwszą wersją, nie ma z nią żadnych problemów.
Mam do wszystkich jedno zasadnicze pytanie, które wiąże się z korzystaniem z PVR, bez względu na wersję:
- czy ktoś ma patent, jak z poziomu TV, pilotem, pousuwać niepotrzebne nagrania z dysku USB?
Podłączanie HDD do kompa tylko po to, by usunąć śmieci jest chol...nie uciążliwe.
Dzięki za ew. pomysły
Ps. Dodam, że mam soft 2004.1; Le46 B651 T3W
poczytalem wszystkie te posty na forum
..... poczytalem wszystkie te posty na forum i stwierdzilem.że nie ma sensu,