Ale co ty chcesz nagrywać i przy pomocy jakiej aplikacjia ja szukam informacji jak ustawić samyGo i inne bo nagrywanie po LAN mnie interesuje w końcu przepustowość 100 MB/s po lanie czyli z 12 mb/s
sed -i 's/sda/sdc/g' /dtv/usb/log
sleep 2 #during this time disk is recognized by media player but cannot be played
sed -i 's/sdc/sda/g' /dtv/usb/log
sed -i 's/sdd/sdb/g' /dtv/usb/log
sleep 2 #during this time disk is recognized by media player but cannot be played
sed -i 's/sdc/sda/g' /dtv/usb/log
Jak mieszkasz na Bemowie to wystarczy Ci przysłowiowy kaloryfer żeby odbierać DVB-T.
Sprawdzone
Do wyłączania panelu LCD można użyć również aplikacji PVR+. Naciskasz klawisz Mute aby zgasić, a potem ponownie aby włączyć.
Można kopiować bez włączania niczego w Menu Serwisowym. Wystarczy użyć Telnetu lub FTP.
Ja osobiście startuje w TV aplikację FTP Server a na komputerze plugin FireFTP do Firefoxa. Dostęp przez login: root ; bez hasła. Aplikację do kategorii gry kopiuje się do podkatalogu GGame (jeśli dobrze pamiętam)
Obecnie istnieją dwie zautomatyzowane metody wgrania starszej wersji oprogramowania (ja polecam v2005) dla modeli ze slotem CI:
- Gdy miałeś starsze oprogramowanie i wgrałeś bezpośrednio (i prawdopodobnie jednokrotnie) któreś z nowszych (v3000).
Metoda ta polega na przywróceniu do menu aktualizacja alternatywnego oprogramowania
SourceForge.net: Forced revert back to older firmware - samygo- Jeżeli kupiłeś TV z wgranym na niego nowym oprogramowaniem (prawdopodobnie także dla tych, którzy aktualizowali TV dwukrotnie).
Metoda trochę dłuższa, bo należy uprzednio pobrać firmware i odpowiednie pliki na pendrive.
SamyGO • View topic - Rollback on old FW...
Witam,
Zrobiłem backup firmware sposobem podanym wyzej z pkt.2 z 3000.1 na 2005.0 no i oczywiscie metoda działa , ale nie odtwarza mi teraz plików mkv jakieś porady co do tego
Pojawila sie wersja 0.2 aplikacji do odtwarzania dzwieku w DTS, nigdzie niestety nie moge znalezc zmian jakich dokonano w tej wersji. Ktos wie ?
- przetwarzanie dzwieku nie ulega już zakloceniom podczas około 20 pierwszych sekund,
- powinno dzialac juz audio switching (naciskając czerwony przycisk)
- zuzycie CPU powinno być obnizone z uwagi na optymalizacje w procesie ffmpeg (przy użyciu silnika VFP).
...to tak w wolnym tlumaczeniu zmiany w wersji 0.2
Mam niestety jeszcze problem z ta aplikacja. Gdy podlaczam pendrive'a pod usb. Telewizor widzi faktycznie aplikacje ale nie w "Gra" lecz w "Dla dzieci". Kopiuje sie na tv tez do zakladki "Dla dzieci". Niestety stamtąd aplikacja nie startuje... z poprzednia wersja tego problemu nie mialem.
Ktos sie spotkal z tym tez ?
EDIT: Juz sobie poradzilem. Uklony dla tworcow <piwo>
Uruchom z pena FTP Server i zmień za pomocą aplikacji na komputerze prawa dostępu dla folderów z aplikacjami w TV (kod 0777).Witam!
1. po skopiowaniu dodatków do pamięci tv ( do /mtd_tlib/GGames/) niektóre działają prawidłowo (np Channel info ) a niektóre nie (FTP Serwer, nie działa nie można się zalogować do telewizora, SamyGo Extensions nie znajduje mi serwera NFS). Oczywiście wszystkie wymienione uruchamiane z pendrive'a działają prawidłowo.
Archiwum z aplikacją SamyGO DCA v0.2 zawiera wersję zarówno dla TV ze slotem CI+ (z menu Dzieci) jak i standardową (typowa Gra). W przypadku polskich TV można usunąć cztery pliki bezpośrednio z archiwum i zostawić jedynie folder 'samygodca', który kopiujemy do TV.Mam niestety jeszcze problem z ta aplikacja. Gdy podlaczam pendrive'a pod usb. Telewizor widzi faktycznie aplikacje ale nie w "Gra" lecz w "Dla dzieci". Kopiuje sie na tv tez do zakladki "Dla dzieci". Niestety stamtąd aplikacja nie startuje... z poprzednia wersja tego problemu nie mialem.
Ktos sie spotkal z tym tez ?
EDIT: Juz sobie poradzilem. Uklony dla tworcow <piwo>