problem z internetem (podłączenie bezpośrednio kablem, bez routera)
Dzień dobry,
Szukałem rozwiązania w google, przeglądnąłem ponad 200 stron tematu i widzę że podłączenie LCD Samsunga do komputera i do netu nie stanowi dla Was problemu. Były przypadki łączenia tv przez router, jak i połączenia bezprzewodowego, nie znalazłem natomiast nigdzie najprostszego przypadku - połączenia kablem bezpośrednio do gniazdka.
Jako, że jestem laikiem, przedstawię mój problem bardzo prosto i proszę o prostą odpowiedź. Mam internet dostarczany przez jednego z operatorów tv kablowej - komputer podłączony jest kablem bezpośrednio do gniazdka w ścianie.
Chciałem podłączyć do internetu Samsunga LE37B650. Nie mam routera ani sieci bezprzewodowej, nie interesuje mnie podłączanie telewizora do komputera, udostępnianie dysków, itp., jak również nie muszę mieć internetu równocześnie w tv i w komputerze.
Zakupiłem kabel RJ45 PROSTY i po podłączeniu telewizora bezpośrednio do gniazdka w ścianie wykonałem test sieci. Test przechodzi trzy punkty, a przy ostatnim (pakiet dla domeny) wyskakuje błąd oraz informacja żeby skontaktować się z administratorem sieci.
Proszę o informację, czy coś robię nie tak jak należy, czy faktycznie wina jest po stronie dostawcy internetu i nic się już z tym nie da zrobić. Internet działa w komputerze, a nie działa w Samsungu.
Z góry dziękuję za pomoc.