Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

markatan

New member
Po prostu niech mi ktoś powie gdzie w Popcorn MKV Audioconverter zmienić ścieżke na Polską,bo gdy są dwie to przerabia mi tylko ścieżke English.
Nie wiem czy w tym programie jest taka opcja .
Powtarzam :Użyj programu HAALI GDSmux np:
"C:\Program Files\K-Lite Codec Pack\Filters\Haali\gdsmux.exe"
do usunięcia niepotrzebnych ścieżek , napisów i innych śmieci a później już AudioConverter.
Program ten należy do paczki kodeków K-Lite Codec Pack
Kod:
http://www.dobreprogramy.pl/KLite-Codec-Pack,Program,Windows,13137.html

Darosedno

New member
Zrobiłem tak jak powiedziałeś nawet zainstalowałem K-Lite Codec Pack.Tylko i co dalej ?
W zakładce imput wżucam fol do output nacisakam start ale stop jest nie aktywne.Prosił bym o dokładniejszw wskazówki.

osin

New member
Jak zauważył Pryk99 odrobinę dziś pozmieniałem na mojej stronie startowej do NetSurf.
Główne zmiany od zeszłego tygodnia:
  • dodałem podstronę z prowizoryczną "wirtualną klawiaturą" opartą o pomysł użytkownika raulvola z forum SamyGO. Dzięki temu przy pomocy samego pilota można wklepywać do 10 symboli do wyszukiwania w Google :)
  • .................................................
To chyba tyle.
Pozdrawiam i życzę miłego weekendu.

Hej szukam softu 2004.1 lub 2005.1 nie mogę tego nigdzie znaleźć, masz może jakieś archiwum?

pozdr, Osin

swojak1

New member
Mam soft 2004.1 i 2005, nie mam jak przesłać bo tego nie robiłem z dużymi plikami. Co do softu 2005.1 to takiego nie ma jest tylko 2005.
Jakieś sugestie odnośnie przesłania to podeśle.
Pozdro.

agatomil

New member
Też bym był zainteresowany oryginalnym 2004.1, bo mam tylko alternatywny.
Do udostępnienia użyj np strony www.przeklej.pl - zajmie Ci to minutę i nic nie musisz rejestrować. Na końcu (w 3 kroku) poda Ci link, który wkleisz na forum.

Horhe Ortega

New member
Zrobiłem tak jak powiedziałeś nawet zainstalowałem K-Lite Codec Pack.Tylko i co dalej ?
Jaki masz system i kodeki miałeś do tej pory.Odtwarzałeś przecież jakoś tego typu pliki?K-lite to tylko przykład obecności Haali-ja np. tego wcale nie mam.Na stronie 410/411 było trochę jak wszystko robić w GDSMux(współpracujący z AC3 Filter/AC3ACM).

pedro_78

New member
Bez reklam
W zakładce imput wżucam fol do output nacisakam start ale stop jest nie aktywne.Prosił bym o dokładniejszw wskazówki.

Specjalnie ściągnąłem Matroska Splitter, żeby zobaczyć jak to działa. Odpalam GDSMux i co widzę? :shock:Dziecinnie prosty w obsłudze program. Prawoklikiem dodajemy plik który chcemy przerobić (add source) na dole w output ustawiamy folder w którym zapiszemy plik. Odznaczamy ścieżki których nie chcemy w twoim przypadku zostawiamy tylko polską i klikamy START. Przerobienie 100mb sampla trwało ok 60s.
Ludzie, naprawdę pomyślcie czasem, zamiast prosić o wyłożenie wszystkiego na talerzu jak dla laików. Obsługa programów pod windowsa jest na prawdę bardzo intuicyjna.;)

Ostatnia edycja:

arkadiuszdworza

New member
Nie wiem czy w tym programie jest taka opcja .
Powtarzam :Użyj programu HAALI GDSmux np:
"C:\Program Files\K-Lite Codec Pack\Filters\Haali\gdsmux.exe"
do usunięcia niepotrzebnych ścieżek , napisów i innych śmieci a później już AudioConverter.
Program ten należy do paczki kodeków K-Lite Codec Pack
Kod:
http://www.dobreprogramy.pl/KLite-Codec-Pack,Program,Windows,13137.html

Zaznaczam ponownie, że kolega Darosedno nie musi niczego konwertować, bo ma już polską ścieżkę AC3. Musi tylko usunąć z pliku MKV angielską domyślną ścieżkę DTS

reczak

New member
Starsze firmware.

Na stronie ,,elotrolado" jest starsze fw 2005.0 Prawdę mówiąc jest ono dalej na stronie samsunga tylko brak odnośnika.Podaję namiary HILO OFICIAL SAMSUNG SERIE 6 B650 y SERIE 7 B750 (2009).

kowal999

New member
Dzięki, tak myślałem ale chciałem się upewnić. Jedynie na kanadyjskiej stronie jest specyfikacja, a europejskie to daleko za murzynami są. Teraz pozostaje popędzić do sklepu z penrivem i przetestować soft od SamyGo. Wbudowany DTS 2.0 jednak kusi :D

Nemezy

New member
Le40c650

Dziś zamówiłem LE40C650 mam nadzieję, że to dobry wybór.
Na wstępie brałem pod uwagę SONY KDL40EX500 i LE40B650 ale ostatecznie wziąłem Sama z literką "C" tańszy ( 2700 PLN ) i nowszy.
Od razu dokupiłem WIS09ABGN - czyli adapter WiFi Samsunga żeby włączyć TV w domową sieć, jestem ciekaw jak to będzie hulać.
Ciekawe czy Manta będzie mi jeszcze do czegoś potrzebna czy będę mógł ją spokojnie schować do szuflady :)

cypisek_xl

Member
Bez reklam
Dziś zamówiłem LE40C650 mam nadzieję, że to dobry wybór.
Na wstępie brałem pod uwagę SONY KDL40EX500 i LE40B650 ale ostatecznie wziąłem Sama z literką "C" tańszy ( 2700 PLN ) i nowszy.
Od razu dokupiłem WIS09ABGN - czyli adapter WiFi Samsunga żeby włączyć TV w domową sieć, jestem ciekaw jak to będzie hulać.
Ciekawe czy Manta będzie mi jeszcze do czegoś potrzebna czy będę mógł ją spokojnie schować do szuflady :)

Będzie, będzie. Płytki do TV nie wsadzisz a jak ma jeszcze Manta USB to się też przyda. Nie tak dawno czyli wczoraj miałem problem z synchronizacją napisów z filmem DIVX. A napisy do tego releasu. Po kilku minutach walki z przerabianie napisów itp. włączyłem film prze USB w DVD. Bez problemu. To się bardzo rzadko zdarza ale jestem przygotowany.

kertis

New member
Ciekawe czy w b650 pójdzie firmware z c650? bo ze specyfikacji to wiele się te modele nie różnią, a brak dts w serii B to raczej problem licencji a nie sprzętu.

Już jest seria C na stronie polskiej samsunga.

Ostatnia edycja:

interaktiv

New member
O serii C650 jest odrębny wątek i proszę nie robić bałaganu:!:

Powiem tylko, że wg specyfikacji niewiele się różnią poza jednym faktem nowy model jest CI+ co oznacza ze SamyGo może się szybko nie pojawić na ten model.
PVR wg nowej strategii Samsunga jest tylko w najwyższych modelach LED.
Tak więc bardzo się cieszę, że wybrałem B650 :D

i przypominam że o serii C650 jest tu na forum odrębny wątek:!:

dzentelmen

New member
Witam,

Słuchajcie, ma ktoś może zestaw kodów pilota naszego Samsunga? Czyli BN59-00938A - potrzebuję chodź tylko podstawowy wł/wył.. chcę zaprogramować pilot od Onkyo sr577, a miodzio by było jak by ktoś miał jeszcze kody od pilota eNki, tj. wł/wył kanał + i -, info, kody cyfr na pilocie - no chyba że to wszystko to marzenia i muszę ciągle klikać w 3 piloty?

Wiem wiem, jest jeszcze Logitech, ale na razie nie mieć kasy...

BTW, Anynet+ z RIHD czyli CEC nie bangla dobrze, pilot TV wyłącza ampli ale na odwrót nie chce działać

aa i wesołych :) no i faktycznie, mogli by dodać DTS do naszego Samsunga....

Pozdr,
Marcin

Ostatnia edycja:
Do góry