na ff u mnie nie działa ale pod IE jest oki i na tv też wiec sorrkiu mnie działa na kompie - Firefox, IE8 i oczywiście na TV
no juz widze jak na podlodze cos lezy np klocek dziecka pilot czy cokolwiek i silownik dociska telewizor ekranem do ziemi cha- miazga z ekranua odbiegając od tematu znalazłem coś takiego
YouTube - TV Gadget Slides Out From Under Bed
Mam film mkv w dwóch plikach i chciałbym go połączyć w jeden. Jakim programem najlepiej to zrobić??
Dzięki
Witam !Mam film mkv w dwóch plikach i chciałbym go połączyć w jeden. Jakim programem najlepiej to zrobić??
Dzięki
Pobierasz plik od Morasa86 np korzystając z linka w poście nr #4365 i rozpakowujesz go bezpośrednio na pendriva, który ma system plików Fat, do głównego katalogu.
Do Tv wtykasz zwykłego Huba USB (może być bez zasilania) - a w niego mysz optyczną, klawiaturę i pena. Ja podłączam zawsze przy wyłączonym TV.
Włączasz TV (warto poczekać z 20-30 sek. na połączenie z siecią), wchodzisz w Connent Library przewijasz na ->zarządzanie treściami internetowymi (czy jakoś tak) -> USB -> GRy. Wyświetlą Ci się wgrane pliki. Najpierw klikasz SamyGo-Mouse&Keyboard, a potem NetSurf. Uruchamia się strona startowa przeglądarki z gotowymi linkami ustawionymi przez Morasa86. Korzystasz z nich używając pilota od TV - lub wpisujesz nowy adres z klawiatury.
Tyle. JaK ktoś wie jak i po co uruchomić tzw. patchery dostępne gdzieś w sieci - niech napisze dla początkujących co, jak i skąd. Wszyscy uczymy się całe życie, żeby potem być mądrymi i uczyć innych k:
NaR.
Witam
Pytanie odnoście wybierania adresów www.
Przeglądarka odpaliła bez problemów wraz z str startową od morasa86:blagam: . Pytanie: Jak za pomocą samego pilota wpisać adres www? Czy wogóle jest taka możliwość. Od pojawienia się info o przeglądarce jest mowa tylko o podpięciu keya/mause na USB. Nie zauważyłem wpisów dot mojego pytania.
MiNos napisał:Witam,
czy ma ktoś ma takie dolegliwości że na N-ce ginie dźwięk? tzn nagle mam tylko szum jak by TV przestał dekodować cyfrowy dźwięk bo taki ustawiłem w dekoderze N.
nie ma na tą chwilę takiej możliwości dlatego moras86 zrobił gotowce abyś mógł pilotem wybierać
ale żeby wyszukać coś w google musisz podpiąć klawiaturę na usb zamiast myszki możesz pilotem
Witam
Jak przenieś przeglądarkę NetSurf do pamięci wewnętrzej ? Cz po tym będą się strony choć trochę szybciej ładować ? Czy powodem wolnej pracy przeglądarki nie jest też przypadkiem to, że tworzy się plik output.log, do którego coś się zapisuje ? Może można to jakoś wyłączyć ?
Pozdrawiam
Andrzej
Niestety nie można pobrać z podanego linku może mógłby ktoś podać działający linkDla osób, które nie mają możliwości podłączenia klawiatury USB pod TV przygotowałem specjalną stronę startową dla przeglądarki NetSurf.
Informacje o stronce:
- pole do szybkiego wyszukiwania w Google
- odnośniki do popularnych stron obsługiwanych przez tą przeglądarkę
- prosta i estetyczna szata graficzna dla szybkiego wczytywania
- brak reklam
- w miarę potrzeb będę dodawał kolejne odnośniki
___
Jeśli chcecie, abym umieścił jakiś odnośnik do przydatnej/ciekawej/popularnej strony (oczywiście nie opartej w całości na flashu lub JavaScript) piszcie na PM. Najlepiej, gdyby do każdej propozycji odnośnika dodawana była ikona w formacie PNG o wymiarach 16px na 16px.
Postaram się dodać je pod koniec tygodnia.
Miłego przeglądania neta na TV.
Niestety nie można pobrać z podanego linku może mógłby ktoś podać działający link