Witam Wszystkich!
Od niedawna jestem posiadaczem le32b650 i jak do tej pory jestem zadowolony. Nie mogę jednak sobie poradzić z "SamyGO All Extensions", chodzi o odtwarzaniem filmów przez sieć a konkretnie Sambe.
Postępuje (tak mi się wydaje) zgodnie z instrukcją.
Telewizor mam podłączony do routera (połączenie jest prawidłowe, testy sieci z poziomu tv OK, internet w tv działa)
Komputer z win xp udostępniony folder z filmami podłączony do routera zasoby sieciowe udostępnione prawidłowo (jest do nich dostęp z innego komputera podłączonego do sieci), fireewall wyłaczony. Oczywiście skopiowałem katalog SamyGo na pendrive, plik SamyGO/etc/init.d/04_04_samba.init wyedytowany zgodnie z instrukcją (wpisany login i hasło takie samo jak w komputerze udostępniającym media). Po umieszczeniu pen w tv i uruchomieniu z menu content-> gry wyskakują kolorowe pasy i za ok 10 s komunikat "brak podłączonego urz. UPNP Server". Następnie obraz wraca do normy włączam media player i jako źródło do wyboru (pod przyciskiem czerwonym na pilocie) mam tylko usb 2.0 (czyli pendrive na którym jest Samygo) oraz UPNP Server. Po wybraniu UPNP nie widzi żadnych plików do odtworzenia (0/1kb wolnego miejsca). Z tego co wyczytałem powinienem mieć do wyboru
- "UPNP Server"
- "Samba Server"
- "NFS Server"
Może ktoś widzi w moim postępowaniu jakiś ewidentny błąd? W którymś momencie robię coś nie tak?
Co jeszcze powinienem zrobić żeby to zadziałało?
Docelowo ma telewizor ma współpracować z zewnętrznym dyskiem sieciowym, ale najpierw chciał bym go nakłonić do współpracy chociaż z komputerem.
Wszelkie rady i sugestie mile widziane.