Witam zauważyłem tutaj dyskusje o Samsungu LE40B650 więc i ja chciałem dodać coś od siebie ogólnie nie mam nic do zarzucenia wszystko Ok , poza 2 ważnymi rzeczami.... pierwszy na niektórych kanałach filmowych cyfry(canal+film hd,i jeszcze jakimiś) jak ktoś wcześniej wspominał obraz jest taki teatralny,taki jakby przyśpieszony,taki nagły wzrost fps jakby,trudno to opisać) no ale głownym wątkiem jaki bym chciał poruszyć jest Tutaj Konsola
(PS3) otóż wcześniej grałem na jakimiś zwykłym "pudle" sony 28 cali który ma jakieś 7 lat,
w Święta rodzice zakupili wspomniany tv wiec miałem jakieś porównanie ,po przesiadce na nowszy tv zaczełem testować
Pierwsze co mi się w oczy rzuciło to reakcja pada na wyświetlany obraz w menu (Input Lag) tak zwany na starym tv przeskakiwanie po menu reagowało błyskawicznie wraz z moimi ruchami , na samsungu widzę wyraźna różnice to tyle jeśli chodzi o menu
Następnie gry napisze może tutaj o demie fifa street 3,demo killzone 2 , i demo battlefield bad company
Odpalam fifę włączam ,wołam siostrę bo zawsze z nią gram i za chwile Ja: kur... co jest Siostra:to samo jakby rwało wogóle inaczej się gra ruchy opóźnione aż mi sie odechciało grać
Następnie Killzone i battlefield reakcja przynajmniej dla mnie bardzo widoczna analog reaguje z opóźnieniem,np celuje w przeciwnika puszczam analog i normalnie celownik powinien się zatrzymać na wrogu ale przez to opóźnienie zatrzymuje się za nim.. pisałem tu głownie o Killzone bo z battlefield nie jest tak źle choc miodu nie ma
Ogólnie dodam że gram dużo w gry FPP (COD4,COD6,BATTLEDIELD) ITP i ktoś tu wspominał że człowiek nie dostrzeże różnicy,żeby nie przesadzać itp Tylko że gdy na serwerach miałem ping 100 ms a 80 ms to była dla mnie kolosalana różnica i wogóle inaczej się grało
Teraz trochę odnośnie Tego trybu Game owszem jest trochę lepiej ale nie na tyle żeby mnie to satysfakcjonowało producent podaje between 17ms and 34ms ale nie wydaje mi się z 50 ms bym dał ale nie zgaduje bo trudno stwierdzić ile faktycznie, po przejściu w ten tryb grafika ulega pogorszeniu co odrazu widać staje się taka bardziej "ziarnista" jakby bez antialiasing
Podsumowanie:Telewizor jeśli chodzi o jakość i tym podobne Ok nie moge nic zarzucić,ale do grania naprawde bym sie zastanowił ,,przy większości grach jest ok i nie przeszkadza mi to tylko pisze tu głownie o strzelankach... u kolegi który ma 40 cali samsunga hd ready nie pamiętam modelu troszkę lepiej,ale w fifie street też jakby troszke rwało i opóźnienie było jak do zwykłego tv(po kablu vga)
Mam teraz trochę czasu i potestuje to dogłębniej bo gralem może z 5 godzin na tym samsungu,a większość gram na tym starym po euro złaczu,pojezdze troche po znajomych i sprawdze jak u nich na tv z tym opóźnieniem więc jeszcze tu swoje zdanie napisze...