Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

sam650

New member
Pik$el napisał:
Bo z przejściówką nie działa. Ja do jednego wejścia USB podpiełem klawiaturkę, a do drugiego myszkę - oba urządzenia w ver. USB bez przejściówek. Wszystko pięknie śmiga. Tylko w takim przypadku mam problem, bo nie mam wolnego portu USB coby odpalać Offica Portable z pendrive. Jeszcze tylko zapodam pakiet nowych codeck'ów - np. K Lite Codeck Mega Pack coby więcej formatów filmów mój TV odtwarzał i jakiegoś klienta poczty. Jak to ruszy to wywalam mojego kompa - po co mi on. A w gerki i tak nie mam czasu grać... :D

Śmiejcie się, śmiejcie. Aż w pewnej chwili okaże się, że to wszystko stanie się możliwe. Ci, którzy wgryźli się w system naszego odbiornika zapewne już wiedzą, że uruchomienie przeglądarki prędzej czy później się uda. Może niekoniecznie będzie to Opera, raczej nie Firefox, a już na pewno nie MSIE, ale na tych 3 przeglądarkach świat się nie kończy. Z kodekami jestem bardziej sceptyczny, ale kto wie.

A co do braku gniazd USB, to rozwiązanie jest banalne: hub USB. Sprawdzone, że działa.
:rolleyes:

reaper7

New member
sam650 napisał:
Śmiejcie się, śmiejcie. Aż w pewnej chwili okaże się, że to wszystko stanie się możliwe. Ci, którzy wgryźli się w system naszego odbiornika zapewne już wiedzą, że uruchomienie przeglądarki prędzej czy później się uda. Może niekoniecznie będzie to Opera, raczej nie Firefox, a już na pewno nie MSIE, ale na tych 3 przeglądarkach świat się nie kończy. Z kodekami jestem bardziej sceptyczny, ale kto wie.

....
:rolleyes:
pewnie to będzie "Origyn web browser"

Nomadczyk

New member
Witam,mam pewien problem: po podlaczeniu pendriva do telewizora nie moge go potem bezpiecznie odlaczyc, wyskakuje komunikat ze bezpieczne usuwanie urz nie powiodlo sie. Spotkal sie ktos z Was z takim problemem?

asd1

New member
Nomadczyk napisał:
Witam,mam pewien problem: po podlaczeniu pendriva do telewizora nie moge go potem bezpiecznie odlaczyc, wyskakuje komunikat ze bezpieczne usuwanie urz nie powiodlo sie. Spotkal sie ktos z Was z takim problemem?

Tak, odpowiedź jest w tym wątku :D

sam650

New member
asd1 napisał:
TAK, jak zmienisz język na Ang powinno być OK

W najnowszej wersji firmware dalej tak jest? Hehe. Chyba trzeba zgłosić do SamyGO, żeby patcha zrobili ;) Mogliby też te słynne Wyspy Kanaryjskie poprawić (ja u siebie poprawiłem eksperymentalnie ten tekst, ale na starszej wersji).

@reaper7: tej przeglądarki akurat nie miałem na myśli; OS telewizora można właściwie traktować jak współczesny telefon komórkowy z troszkę większym ekranem ;) A na komórki przeglądarek jest wiele - moja ulubiona to Ozone. Ja jednak jestem zdania, że pełna przeglądarka www w TV to bezsens. W końcu od tego jest komputer (no chyba, żeby z TV zrobić kompa, co też chyba jest całkiem realne). Chciałbym raczej coś pomiędzy widgetami a przeglądarką.

adwolf

New member
W sprawie odłączania USB -ja zmieniałem na angielski i po angielsku też była informacja o tym że odłączenie nie powiodło się

Daniok

New member
witam zastanawiam się nad kupnem tego telewizora ale niepokoi mnie w nim jedna rzecz Input lag. Czy naprawdę jest tak dokuczliwy ??

Angus

New member
Angus napisał:
Witam. Wyczytalem iz mozna polaczyc komputer z TV przez kabel sieciowy , probowalem to zrobic zgodnie z paroma opisami w tym watku ale mi sie nie udalo ustawilem w TV Adres IP, Maske, Brame, i Serwer DNS wlaczam test sieci i przy "Pakiet dla bramy" wywala brak polaczenia z brama... Jeszcze jedno czy wejscie do menu serwisowego wiaze sie z utrata gwarancji ? Prosze o pomoc i z gory dziekuje za rady

Odswi3zam sw0je pytani3 mogl by ktos pomoc...?

marklask

New member
Witam,
Mam podłączony TV kablem sieciowym do routera, a laptop łączy się z tym routerem po wifi. Oglądam film na TV z laptopa korzystając z Samsung PC Share Manager.
Otóż problem z wyświetlaniem filmu. Średnio co 10 minut film mi się wyłącza i przełącza mi się na kolejny film. Jak wrócę do oglądania swojego filmu, przewinę do miejsca gdzie ostatnio oglądałem i znów po ok. 10 minutach przerzuca mi się na kolejny film. Jak mam tak oglądać film to nie ma sensu nawet zaczynać. Miał ktoś taki problem i czy ktoś z was go rozwiązał?

Angus

New member
luchuma napisał:
nikt tu nie jest jasnowidzem,
opisz odkladnie co do czego masz polaczone, jesli podpiąłeś TV bezposrednio do kompa to sie upewnij ze jest to kabel crosowany...
Mam obie koncowki proste ale przeczytalem na jednej ze stron tego watku ze na prostych tez powinno dzialac...Ale chyba wychodzi na to ze jednak nie

barttek

New member
Witam.Wczoraj kupiłem 40b651.Obraz jak dla mnie ok tylko z dołu i góry za dużo granatowego(czyli słaba czerń albo podświetlenie,nie wiem jak to nazwać)Jakość obrazu przez DVD Panasa mimo to bardzo dobra.Mam dekoder Phila dsx6010 na nim bdb odbierają kanały niemieckie.Kablówka to porażka(zniekształca choć zależy od programu)Co do zużycia prądu to tak;

podświetlenie 2 Jak dla mnie naturalne kolory to 87-93W
podświetlenie 3 teraz tak mam to108-114Wat
itd
podświetlenie 10 to 230-250wat.
Jak zauważyłem to właśnie od podświetlenia zależy pobór prądu.Od ustawień koloru cz kontrastu bez większych zmian.

Mam kilka pytań.

1.Do tv dołączona płytka.Do czego służy ta płytka? Cz można dokonać nią jakiś ustawień aby obraz nie był rozciągnięty na boki?
2.Czy wejście rs 232 połączyć z rs232 komputera?
3.Jak połączyć się z internetem?Kabel bezpośrednio podłączam do tv i uruchamiam test sieci na ostatnim pakiet dla bramy pojawia się krzyżyk,choć poprzednie są ok.

Proszę o wyrozumiałość i poradę dla laika w tej sprawie.;)

sam650

New member
adwolf napisał:
W sprawie odłączania USB -ja zmieniałem na angielski i po angielsku też była informacja o tym że odłączenie nie powiodło się

A możesz przytoczyć dokładnie treść tego komunikatu? Zmyłka jest taka, że ikona wykrzyknika na żółtym tle jest ta sama, ale u mnie treść anglojęzyczna świadczy o poprawnym usunięciu sprzętu.

anejman

New member
Witam,
Mam telewizor LE46B650 i pytanie, czy będzie on poprawnie współpracował z dekoderem "N-ki" po HDMI, bo czytałem, że niektóre telewizory mają z tym problem?
Poproszę o odpowiedź.

kagegric

New member
anejman napisał:
Witam,
Mam telewizor LE46B650 i pytanie, czy będzie on poprawnie współpracował z dekoderem "N-ki" po HDMI, bo czytałem, że niektóre telewizory mają z tym problem?
Poproszę o odpowiedź.

Mam le37b650 i wszystko działa bez problemu ;)

morto

New member
Mam takie pytanie. Czy ktoś próbował oglądać na jakimś telewizorze z serii B650 filmy z twardego dysku, który jest podłączony do routera. Oczywiście chodzi mi o bezprzewodowe połączenie tv z routerem. Dzięki za odpowiedzi.

mcold

New member
morto napisał:
Mam takie pytanie. Czy ktoś próbował oglądać na jakimś telewizorze z serii B650 filmy z twardego dysku, który jest podłączony do routera. Oczywiście chodzi mi o bezprzewodowe połączenie tv z routerem. Dzięki za odpowiedzi.
Jeśli masz :
1. poprawiony firmware
2. wgrany moduł CIFS/NFS
3. podmontowany zasób z tego dysku na TV dostępny pod Media Play
4. Twój router i Twój TV ma adaptery WiFi w standardzie "n" (dotyczy głównie filmów HD)
.... to nie ma najmniejszego problemu :]

Do góry