Nomadczyk napisał:Wracajac do blednego tlumaczenia to po zmianie na angielski wyskakuje mi komunikat USB can be removed safely czyli niby wszystko ok(oczywiscie nadal na tym zoltym tle wykrzyknik) Zwrocilem natomiast uwage na to ze jak odlacze od kompa to lampeczka przy pendrive gasnie natomiast przy odlaczaniu od tv swieci nadal...czy to ma jakies znaczenie?
Masz rację. Nie zwróciłem na to uwagi wcześniej. U mnie jest tak samo. Pomimo odłączania (nawet "po angielsku") pendrive nadal mryga, a w dodatku nadal jest widoczny w Media Play! Byćmoże taka jest natura odłączania w B650 - tego nie wiemy. Ale fakt faktem, że na wszystkich innych urządzeniach (tuner, komp) usunięcie pendrive powoduje zgaszenie jego LEDa. Na całe szczęście nikt jeszcze nie zgłosił tu jakiegokolwiek problemu związanego z tym, że pendrive nie był dobrze usunięty z TV. A jeśli już bardzo będzie komuś zależało na bezpiecznym odłączeniu pendrive, to może wyłączyć TV i wtedy pendrive zgaśnie
Poza tym, bezpieczne usuwanie jest zazwyczaj potrzebne do zapisania na pendrive danych z bufora RAM zanim zostanie odcięte zasilanie (wyjęcie z gniazda). A ponieważ w TV pendrive jest najczęściej używany do odczytu danych a nie do zapisu, to problemu wielkiego nie ma.
Swoją drogą ponękać Samsunga o ten temat też można. W końcu jest to błąd oprogramowania.