ubity
Member
Tego się nie da podświetlićtomasheq napisał:czy w modelu 651 podświetlony jest bordowy panel telewizora, czy to tylko taka wstawka. Jeżeli tak to jak to zrobić?
Tego się nie da podświetlićtomasheq napisał:czy w modelu 651 podświetlony jest bordowy panel telewizora, czy to tylko taka wstawka. Jeżeli tak to jak to zrobić?
tribon napisał:Jeśli macie problem z odtwarzaniem plików mkv to polecam dodatkowy zabieg:
Za pomocą mkvmerge GUI należy usunąć plik z napisami i usunąć "attachements" (zazwyzaj fonty). Następnie muxujemy do nowego pliku. U mnie zadziałało w jednym pliku...
Edit: Jak tak dalej pójdzie trzeba będzie przygotować jeden wielki manual co czym i jak przerabiać...![]()
sam650 napisał:A czy próbowałeś zrobić reset na nowym sofcie (2005)? Jeśli nie działało, to chyba trzeba nękać Samsunga. Ktoś wcześniej cytował korespondencję z Samsungiem, w której producent stwierdził jakoby problemy z dostępem do pamięci TV były przejściowe i miały być rozwiązane w nowej edycji firmware. Nowy firmware się pojawił i jak widać - kiszka.
P.S. Ja jeszcze jadę na starym firmware, ale ja nigdy nie miałem kłopotów w dostępem do pamięci TV.
zuto napisał:aha... Opera w wersji 13.5 będzie działać.
są jakieś problemy z IE więc zostaje tylko Opera.
Horhe Ortega napisał:Ref. frames jest za wysoka przy pełnej rozdzielczości 1920x1080.Przy tym B-frames-16!Dlatego nie pomaga sama zmiana Level.Przekoduj do np. 5 ref. frames w level 4.1 i powinno pójść.
zuto napisał:Przed zakupem nowego TV jednym z moich faworytów był właśnie 40B651 i właśnie z powodu tego jego "kombajnowości" sobie odpuściłem.
Czytając ten wątek widzę że to była trafna decyzja. TV ma swoje przeznaczenie i ma dobrze wyświetlać podany sygnał, a łącznie z decyzją zakupu TV była decyzja zakupy "MediaBoxa" (ja to tak nazywam... woxter, popcorn itp.). Mam teraz Woxtera podpietego pod TV i ZERO problemów z czymkolwiek. A gdybym kupił TV "kombajn" to widzę że tylko by mnie krew zalewała że "miało być tak pięknie...."
pldeczek1 napisał:No to kolego chyba nie widziales roznicy w odtwarzaniu tego samego filmu z innego zewnetrznego odtwarzacza
.....
.....
dzony43 napisał:Witam, jestem nowy na forum, niedawno zakupiłem owy telewizor Samsung LE32B650 i zastanawia mnie w jaki sposób mogę go podłączyć do sieci WiFi. Czy poprzez dowolny adapter wifi pod usb (choćby TP-LINK z allegro za 20zł), czy może Samsung opracował coś specjalnego?
Szczerze mówiąc taki adapter pod usb nie byłby najestetyczniejszym rozwiązaniem, ze względu na fakt, iż po podłączeniu do złącza USB telewizora wystawałby poza jego "ramy"...
Dodam iż podłaczenie kablem rj45 odpada, ze względu na estetykę i odległość routera od telewizora.
Liczę na rozwianie moich wątpliwości![]()
dzony43 napisał:Witam, jestem nowy na forum, niedawno zakupiłem owy telewizor Samsung LE32B650 i zastanawia mnie w jaki sposób mogę go podłączyć do sieci WiFi. Czy poprzez dowolny adapter wifi pod usb (choćby TP-LINK z allegro za 20zł), czy może Samsung opracował coś specjalnego?
Szczerze mówiąc taki adapter pod usb nie byłby najestetyczniejszym rozwiązaniem, ze względu na fakt, iż po podłączeniu do złącza USB telewizora wystawałby poza jego "ramy"...
Dodam iż podłaczenie kablem rj45 odpada, ze względu na estetykę i odległość routera od telewizora.
Liczę na rozwianie moich wątpliwości![]()
Angus napisał:Witam wszystkich forumowiczow . Stalem sie posiadaczem 32b650 i tak szczerze powiedziawszy nie jestem w pelni zadowolony wlaczam np EuroSport i obraz wcale nie powala ktos ma jakies rady moze na polepszenie obrazu??
Ref. frames jest za wysoka przy pełnej rozdzielczości 1920x1080.Przy tym B-frames-16!Dlatego nie pomaga sama zmiana Level.Przekoduj do np. 5 ref. frames w level 4.1 i powinno pójść.
Użyj uncropMKV.tribon napisał:Jakiego programu użyć do tej operacji?
Angus napisał:No dobra dzieki za odpowiedz...Ale czy w UPC jest EuroSport HD bo szczerze tonie mam pojecia...Mam jeszcze jedno pytanie gdy wchodze do menu daje zakladke Kanał to wszystko sie swieci na szaro i nawet nie moge tak wejsc, a wczesniej jak dalem aby wyszukalo te kanaly to owszem znalazl ich troche ale zaden nie chcial isc jaka tego przyczyna sa zakodowane?...
Angus napisał:No dobra dzieki za odpowiedz...Ale czy w UPC jest EuroSport HD bo szczerze tonie mam pojecia...Mam jeszcze jedno pytanie gdy wchodze do menu daje zakladke Kanał to wszystko sie swieci na szaro i nawet nie moge tak wejsc, a wczesniej jak dalem aby wyszukalo te kanaly to owszem znalazl ich troche ale zaden nie chcial isc jaka tego przyczyna sa zakodowane?...
Zapomnij o UPC. Żeby u nich mieć pakiet cyfrowy musisz mieć ich dekoder (nie da się kupić/wypożyczyć samej karty, modułu itd). Kolejne pudło dublujące to co ma Twój TV. Weź sobie np. Cyfrę+, teraz jest jakaś promocja że opcje HD są za darmo przez całą umowę. Finansowo wyjdzie Ci podobnie jak abonament UPC, może ciut drożej (parę złotych), a jakość niebo lepsza.Angus napisał:No dobra dzieki za odpowiedz...Ale czy w UPC jest EuroSport HD bo szczerze tonie mam pojecia...Mam jeszcze jedno pytanie gdy wchodze do menu daje zakladke Kanał to wszystko sie swieci na szaro i nawet nie moge tak wejsc, a wczesniej jak dalem aby wyszukalo te kanaly to owszem znalazl ich troche ale zaden nie chcial isc jaka tego przyczyna sa zakodowane?...
ikanek napisał:czy ktos z Was ma doswiadczenie z LE37B65 podpietym do zwyklej anteny (sygnal analogowy) ? Czy ibraz jest akcpetowalny? Jak sobie radzi ten tv ze slabym sygnalem?Dziekuje i pozdrawiam