Pryk99 napisał:Witam, a jakiej pojemności ma być ta karta SD? czy coś wiesz na ten temat?
Min 2GB
Max 32GB
Pryk99 napisał:Witam, a jakiej pojemności ma być ta karta SD? czy coś wiesz na ten temat?
Ciekawe jaki format i kompresję zastosują. Biorąc pod uwagę że mój tuner sat z funkcją PVR nagrywa w formacie trp to godzina nagrania zajmuje 6GB. Do tego dla kanału HD musi być transfer minimum 150Mb/s. Trochę problematycznie to widzę.pszyszek napisał:Min 2GB
Max 32GB
mcold napisał:Ciekawe jaki format i kompresję zastosują. Biorąc pod uwagę że mój tuner sat z funkcją PVR nagrywa w formacie trp to godzina nagrania zajmuje 6GB. Do tego dla kanału HD musi być transfer minimum 150Mb/s. Trochę problematycznie to widzę.
Na wstępie sygnalizuję że poniżej jest sporo technikaliów i marudzeniapszyszek napisał:Moduł zapisuje czysty strumień (Transport Stream), również HD. Przpustowość złącza pcimcia jest z całą pewnością wystarczająca. Te moduły już istnieją i wkrótce wejdą do sprzedaży, sam się zastanawiam jak to będzie działać, ale działa![]()
mcold napisał:W specyfikacji mam informację że minimalna prędkość zapisu kanału HD to 150! Mb/s a dla pojedynczego kanału SD ta prędkość musi wynosić min. 20 Mb/s.
można zmieniać fortmat zdjęcia np. programem komputerowym "IrfanView" ale to tylko "sztucznie" powiększy obraz , pokażą się "kwadraciki" - zobacz jak to będzie wyglądało powiększając sobie zdjęcie w czasie oglądania na TVPryk99 napisał:Witam, pytanie laika jak przerobić zdjęcia w formacie jpg aby były na cały ekran, bez czarnych pasów po bokach. Czy jest taka możliwość? jakiś program? jestem w tym całkowicie zielony:blagam:
januszkop napisał:można zmieniać fortmat zdjęcia np. programem komputerowym "IrfanView" ale to tylko "sztucznie" powiększy obraz , pokażą się "kwadraciki" - zobacz jak to będzie wyglądało powiększając sobie zdjęcie w czasie oglądania na TV
User27 napisał:Mam pytanie jaki pendrive polecacie do samsunga b650, mysle żeby kupić sandiska 8gb
Polecam 16GB. Aktualnie mają najlepszy współczynnik pojemności do ceny. W dobrej cenie jest na przykład niezły Patriot Xporter 150X (na alledrogo oznaczany przez sprzedających jako model 200X, od którego różni się wyglądem).User27 napisał:Na jeden film 720p Mkv w sam raz nie myśle o sciaganiu 1080p bo mam za słabe łącze.
Pryk99 napisał:Mam sandiska 16 gb i jak do tej pory jest ok. Ale 8gb to trochę mało.
mcold napisał:Czy masz TV połaczony z kompem przez LAN?
Nie żebym namawiał do złego:], ale rozważ kupno dysku na USB, który podłączysz do kompa i na niego będziesz ciągnąć filmy. Jeśli masz już duży HDD w kompie to ten krok pomiń i po prostu spaczuj sobie firmware tak żebyś mógł podmontować sobie zasób Windows Share jako katalog...i po problemie, sky (a raczej pojemność HDD) is the limit. No i nie musisz biegać z pendrive pomiędzy kompem a TV, potem jeszcze raz biegać bo pomyliłeś się w nazwie napisów, potem jeszcze raz bo się rozjeżdzają i trzeba je przekonwertować itd) Same plusy.
www microsoft com/windows/windowsmedia/musicandvideo/hdvideo/contentshowcase aspxMIRO-GN napisał:Może ktoś podać linki do fajnych próbek filmów FULL HD 1920x1080, takich 3-4 min.
Pryk99 napisał:Dziękuję za podpowiedz własnie przymierzam sie do kupna dysku 320 GB. Tak TV mam podłaczony po LAN i mam udostępnione filmy, ale jak wiadomo jest problem z przewijaniem. A pendrive miałem już wcześniej.