Po poczynionych wcześniej przygotowaniach dołączam wreszcie do grona (jak na razie) zadowolonych użytkowników LCDka serii B650, a dokładnie LE55B650. Telewizor przywieźli dzisiaj rano, więc odebrałem, a potem trzeba było iść do pracy więc wiele czasu na zabawę nie było. Po powrocie siadłem i testuję. Sprzęt całkiem ładnie i równomiernie świeci, póki co nic nie buczy i nie zauważyłem żadnych wad fizycznych panelu (choć jeszcze jutro obejrzę dokładnie). Co do wielkości to już teraz wiem, że nie przesadziłem - zależało mi na dużym ekranie i taki jest. Docelowo odległość od TV wyniesie jakieś 3,5 m, teraz siedzę może 2 metry od niego i też mi się podoba . Na dokładną ocenę jakości obrazu jeszcze chwilę poczekam bo niestety z moim kablem DVI-HDMI nie udaje mi się uzyskać sensownego 1080p, więc chwilowo jadę na 720p. Co do poziomu czerni to jest jak dla mnie jak najbardziej akceptowalna, może "plazmowcy" by się do czegoś przyczepili ale ja się przesiadałem z LCD więc w moim odczuciu jest poprawa. Zapuściłem sobie gierką z kompa (Mirror's Edge), coby zobaczyć jak to jest z tym "legendarnym" input lagiem i muszę przyznać, że nawet jeśli coś takiego ma miejsce to ja go nie czuję, więc co za tym idzie, nie przeszkadza mi on. Nie wiem jeszcze jak wygląda sprawa w przypadku gier sieciowych - rzucę okiem na weekendzie. Mam możliwość sprawdzenia PS3 ale nie sądzę, żeby była jakakolwiek różnica w stosunku do komputera. Głównym zastosowaniem telewizora będzie właśnie "duży monitor" więc dlatego testuję tę opcję najpierw. Pobawiłem się też chwilę widgetami Yahoo ale jakoś mnie te dodatki nie "grzeją" - i tak podłączę TV do Media Center więc będę miał sporo więcej możliwości. Last but not least - zanim zacząłem cokolwiek ustawiać wlazłem do menu serwisowego, żeby zobaczyć co za matryca mi się trafiła. Już wiem, że nie jest to Samsung, a CMO. Problemów ze snem w nocy z tego powodu miał nie będę, natomiast chętnie bym się dowiedział na co trafił swego czasu Zitek, bo jego Samsung Polska zapewniało, że do tego modelu pakują swoje matryce. Tak czy inaczej ani myślę zwracać, o ile tylko wszystko w dalszym ciągu będzie OK.
@tajtuss - na tunerach ani ich współpracy z telewizorem się nie znam ale to co się dzieje u Ciebie na pewno nie jest input lagiem.
@tajtuss - na tunerach ani ich współpracy z telewizorem się nie znam ale to co się dzieje u Ciebie na pewno nie jest input lagiem.