gdzie tu szczęście? po prostu jak masz wybrany kraj UK,lukaszsk napisał:U mnie było you tube ale po zaistalowaniu nowego softu miałem yahoo naszczeście udało się przywrócić you tube - jak dla mnie to lepszy wiget niż yahoo (poprzez przywrócenie ustawien fabrycznych EXIT).
Galczych napisał:Na jaki adres piszecie do samsunga?
"Pisać do Samsunga, ze zrypali Content Library - jak będzie dużo zgłoszeń to poprawią."
elvipl napisał:Mam LE46B651 oraz kablówkę SD z modułu CAM w gnieździe CI. Na niektórych kanałach występuje znaczne przesunięcie fonii w stosunku do obrazu (fonia wyprzedza obraz). Szczególnie jest to widoczne np. na TVP2. Czy można coś z tym zrobić? Dodatkowo zauważyłem że w kanałach dla których jest wybór języka fonii, TV nie trzyma ustawień - po zmianie ustawień dla danego kanału, przełączeniu na chwilę na inny program i powrocie na ten poprzedni, ustawienie jest zresetowane. Czy to normalne zachowanie?
elvipl napisał:Mam LE46B651 oraz kablówkę SD z modułu CAM w gnieździe CI. Na niektórych kanałach występuje znaczne przesunięcie fonii w stosunku do obrazu (fonia wyprzedza obraz). Szczególnie jest to widoczne np. na TVP2. Czy można coś z tym zrobić? Dodatkowo zauważyłem że w kanałach dla których jest wybór języka fonii, TV nie trzyma ustawień - po zmianie ustawień dla danego kanału, przełączeniu na chwilę na inny program i powrocie na ten poprzedni, ustawienie jest zresetowane. Czy to normalne zachowanie?
Na temat firmware 2001.0, powiem tak:darkbudda napisał:kogos zacytuję
Więc, aby napisy były wyświetlane prawidłowo:
a.) plik z tekstem musi być tej samej nazwy, co film (kopiuj/wklej)
b.) plik tekstowy najlepiej żeby został zapisany w .STR
- otwieramy plik .txt programem SubEdit następnie -> Plik -> Eksport -> SubRipp (STR) -> 23,960 ... i finito.
Zmiany w nowym firmware T-CHL7DEUC 2001.0:
moja opinia
gra ciszej
poprzednio jakgdyby był ostrzejszy obraz
tracimy uprzednio zapisane kanały
no i fakt ,skanujac kablowke wykrył 3 kanały wiecej w sd ,mimo tych samych
pasm czetotliwoci,poprzedni soft niewidział ich
Hajawata napisał:zanim zacząłem cokolwiek ustawiać wlazłem do menu serwisowego, żeby zobaczyć co za matryca mi się trafiła. Już wiem, że nie jest to Samsung, a CMO. Problemów ze snem w nocy z tego powodu miał nie będę, natomiast chętnie bym się dowiedział na co trafił swego czasu Zitek, bo jego Samsung Polska zapewniało, że do tego modelu pakują swoje matryce. Tak czy inaczej ani myślę zwracać, o ile tylko wszystko w dalszym ciągu będzie OK.
RobikM napisał:Obawiam się że o napisach możemy zapomnieć. Specyfikacja UPNP AV nie obsługuje napisów. Jak zorganizuję kilka metrów skrętki to sprawdzę to na moim Ovislinku WMU-6500FS. Z 'poprawionym' softem działa z DLNA, na orginalnym UPNP AV.
[FONT="]Wiccan napisał:jestem świezo po zakupie Le 37 B 652T4W
Wg sprzedawcy ten model niczym nie rozni sie od dostepnych 650 i 651 oprócz przedniego panelu.
Natomiast jesli chodzi o tryby to mam: standard, dynamiczny, film i naturalny . A co z trybem GRA o ktorym tyle szumu?:/ Jestem posiadaczem konsoli wiec tym bardziej jest to frapująca kwestia.
Moze mam jakies stare oprogramowanie, skad mozna je sciagnac?
Czy sam jakies roznice miedzy 650 a 652 o ktorych powinienem jeszcze wiedziec?;/
Troche zaczalem sie niepokoic ze sprzedawca wprowadzil mnie w blad i prosze o pomoc doswiadczonych forumowiczow.
Wiccan napisał:jestem świezo po zakupie Le 37 B 652T4W
Wg sprzedawcy ten model niczym nie rozni sie od dostepnych 650 i 651 oprócz przedniego panelu.
(...)
Moze mam jakies stare oprogramowanie, skad mozna je sciagnac?
Czy sam jakies roznice miedzy 650 a 652 o ktorych powinienem jeszcze wiedziec?;/
Troche zaczalem sie niepokoic ze sprzedawca wprowadzil mnie w blad i prosze o pomoc doswiadczonych forumowiczow.
Względy oszczędnościowe mogą mieć tutaj coś do rzeczy (vide swego czasu dosyć pokrętna akcja Samsunga z monitorem 226BW: http://www.behardware.com/articles/667-1/samsung-226bw-a-and-s-series-the-verdict.html) choć z drugiej strony telewizor mam bodajże z kwietnia, a zatem krótko po wprowadzeniu na rynek. Przychylałbym sie więc raczej w kierunku teorii, że w tych modelach nigdy matryc Samsunga nie było... no chyba, że montowali je tylko przez pierwszy miesiąc produkcji. Jak wspomniałeś, w przypadku telewizorów nikt chyba póki co jednoznacznie nie wykazał, że panele innych dostawców są gorsze, więc po prostu nie widzę sensu zawracać sobie tym więcej głowy.rudy napisał:Miałeś szanse 1:4 ,że trafisz na matrycę samsunga ,a może mniejszą.Samsung tnie koszty i do nowej produkcji pakuje matryce AU,CMO i CPT.Pytanie,czy są one gorsze,czas pokaże?
Sam później też zauważyłem tę nalepkę i u mnie pod Version jest dokładnie to samo.Zitek napisał:Hajawata, ja nie wchodziłem do menu serwisowego, ale wcześniej umknęła mi mała naklejka z boku TV, gdzie jest podane Version CN01 (czyli według wczesniejszych tu opisów - CMO).
Mamy zatem obaj matrycę CMO, a nie SAMSUNGa jak mnie zapewniał SAMSUNG POLSKA (a właściwie jeden z ich konsultantów).
Gdzie widzisz ten efekt? Podczas oglądania telewizji czy korzystając z komputera/konsoli?Zitek napisał:Zacząłem jednak zauważać pewien mankament, a mianowicie od czasu do czasu widzę klatkowanie (mimo że w Motion Plus juddering mam ustawiony na 7).