Skoro nikt o tym nie pisze , czyli nic nie poprawili, w zasadzie kosmetyczne poprawki i tyle powiem na temat tej wersji software.lexo napisał:Jeszcze raz zapytam czy nowy soft poprawia Input laga czy bez zmian?
BoloJang napisał:Czy w przypadku gdybym miał podłączony odtwarzacz BluRay przez hdmi do tv jak również dekoder satTV przez hdmi do tv a tv (le40b651) do amplitunera kablem optycznym to czy telewizor prześle dźwięk prosto do amplitunera? Zakładam, że dźwięk byłby w formacie DD5.1 lub DTS. Bo niestety w ampli pozostało mi 1 wejście optyczne a 3 urządzenia jeszcze do podłączenia.
BoloJang napisał:Czy w przypadku gdybym miał podłączony odtwarzacz BluRay przez hdmi do tv jak również dekoder satTV przez hdmi do tv a tv (le40b651) do amplitunera kablem optycznym to czy telewizor prześle dźwięk prosto do amplitunera? Zakładam, że dźwięk byłby w formacie DD5.1 lub DTS. B.
danger1986 napisał:wyrwane z instrukcji.
DIGITAL AUDIO OUT (OPTICAL)
Connects to a Digital Audio component such as a Home theater receiver.When a Digital Audio System is connected to the
DIGITAL AUDIO OUT (OPTICAL)
jack: Decrease the volume of the TV and adjust the volume level with the system’s volume control.5.1CH audio is possible when the TV is connected to an external device supporting 5.1CH.When the Home Theater receiver is set to On, you can hear sound output from the TV’s Optical jack. When the TV is displaying a DTV(air) signal, the TV will send out 5.1 channel sound to the Home theater receiver. When the source is a digital component such as a DVD / Blu-ray player / Cable Box / Satellite receiver (Set-Top Box) and is connected to the TV via HDMI, only 2 channel sound will be heard from the Home Theater receiver. If you want to hear 5.1 channel audio, connect the digital audio out jack on DVD / Blu-ray player / Cable Box / Satellite receiver (Set-Top Box) directly to an Amplifier or Home Theater, not the TV.
danger1986 napisał:czy ktoś otwierał .mkv zakodowany mpeg2 w rozdzielczości 1920x1080 ?? bo w instrukcji pisze że ten format jest nieobsługiwany. Pytam się bo plik który staram się pobrać waży 30GB
asd1 napisał:uff 30Gb
to jakie wypaśne masz łącze gratulacje
MiChalSzy napisał:ostatnio przez kilka godzin ałuchałem sobie muzyki na moim TV (za pomocą DLNA).Nie pamiętam po jakim czasie ale włączył mi się wygaszacz ekranu samsunga (wyglądał jak standardowy wygaszacz xp tyle że zamiast napisu windows xp pojawiało się logo samsunga). Czy ktoś wie jak ustawić czas uruchamiania sie tego wygaszacza np. na 10 minut?
[FONT="]Rzeczywiście wygaszasz 2, 4, 8, godzin to chore podejrzewam "choć nie koniecznie" że można to zmienić w menu serwisowym. Choć mnie świerzbią rączki żeby to sprawdzić, to po ostrzeżeniu kolegi poczekam może będzie ktoś odważniejszy.[/FONT]danger1986 napisał:o ile dobrze pamiętam to minimalny czas to chyba 2 godziny.
Sprawdzę to jutro i Ci napiszę czy jest możliwość zmiany.swojak1 napisał:[FONT="]Rzeczywiście wygaszasz 2, 4, 8, godzin to chore podejrzewam "choć nie koniecznie" że można to zmienić w menu serwisowym. Choć mnie świerzbią rączki żeby to sprawdzić, to po ostrzeżeniu kolegi poczekam może będzie ktoś odważniejszy.[/FONT]
[FONT="]No fajnie jestem ciekawy? W końcu jak by się dało czas skrucić to miało by to jakiś sens.[/FONT]biegu86 napisał:Sprawdzę to jutro i Ci napiszę czy jest możliwość zmiany.
ravaelus napisał:Witam wszystkich
Od soboty stałem się dumnym posiadaczem LE40B651.
(...)
I teraz pytanie do znawców tematu.
(...)
kwestia ustawień dostosowanych do jak najlepszego odbioru czy to analoga czy hd (...)
I nie wiem czemu ludzie nie chcą się podzielić swoimi configami.
No chyba, że wszyscy jadą na ustawieniach std/film