surfer napisał:
LCD też mają powidoki, choć w mniejszej ilości
zapraszam do mnie na TVP HD lub Eurosport HD i poszukanie zamglonego obrazu
. Jeśli w SD to wiele zależy od sygnału.
ta wada znika po kilkunastu dniach
Jesteś pierwszym, który o tym pisze - chyba że miałeś wadliwy egzemplarz
I bardzo dobrze, że jesteś zadowolony. Ale przez zwykłą rzetelność i dla tych, którzy będą szukać tutaj informacji do porównań dobieraj odpowiadające sobie jakością wyświetlacze. Seria A w LCD i plazmach jest gorsza niż seria B i to jest fakt. Dla uproszczenia podam, że gdybyś porównał LCD serii A z plazmą serii B wynik byłby dokładnie odwrotny - pisze o Twoich odczuciach. I by było jasne - nie mam zamiaru kogokolwiek naciągać na jedną lub drugą technologię, lecz wypowiadając się tutaj należy zachować obiektywność.
pozdrawiam
Surfer,
idziemy o zakład, ze między seria A LCD Samsunga, a serią B nie ma zbyt wielkich różnic w obrazie?
Założę się, że gdybyś postawił takie TV obok siebie, to nie rozróżniłbys obrazu pomiędzy nimi.
Ja widziałem w akcji TV LCD poprzedniej serii i co? Obraz był ostrzejszy niz na mojej plaźmie, biel była bielsza, żadnych powidoków i innych problemów charakterystycznych dla plazmy!!!
Widziałem tez serię B lazmy w akcji i zbytnio nie różniło się to od serii A - cóż, taka technologia...
Ja rozumiem twój dyskomfort pozakupowy (sam taki miałem) i to, że teraz jesteś na etapie udowadniania sobie, jakiego to dobrego zakupu dokonałeś na podstawie zachęt innych "plazmo-fanów" i sam się przekonujesz, że dokonałeś właściwego wyboru.
NIESTETY!!! Prawda jest okrutna!
LCD ma jednak lepszy obraz pod wieloma względami (ostrzejszy, bardziej szczegółowy i bez problemów plazmy, choć także ze swoimi brakiami tzn. bez idealnej czerni i "gubieniem" kolorów pod kątem, ALE WCIĄZ LEPSZYM!).
Jak tłumaczyć Twoja obecność tutaj, skoro jesteś użytkownikiem plazmy?
Czyżbyś jednak nie do końca był pewny, ze dobrze wybrałeś i wciąż szukasz czegoś innego? Masz rację - Twój wybór był niezbyt dobry!
Ja miałem możliwość zmiany technologii; skorzystałem z niej i bardzo się z tego cieszę!
Ty też miałeś, ale ślepo podążyłeś za "plazmą" i nadal czujesz niedosyt, stąd Twoja obecność na forum dotyczącym LCD... Sam bym się tak czuł, więc Cię w pewien sposób rozumiem i nie potępiam!
Jednak nie przekonuj innych do tego, do czego sam wewnetrznie jednak nie jestes przekonany (tak jak Ty piszesz o moich odczuciach i je interpretujesz zupełnie niesłusznie, tak ja pozwalam robic sobie z Twoimi).
Pozdrawiam