Tak wszystkie kanały pójdą w siną dal....biglyk napisał:Dla pewności (wiem, że było na forum, ale chce się upewnić mam nadzieję że nie będę zbluzgany) jeżeli przytrzymam ten przycisk power przez 20 s i wrócę do ustawień fabrycznych (też nie mam youtube) to wszystkie kanały w analogowej kablówce mi się skasują?
Jeżeli tak to już się obędę bez tego youtube ...
Niestety nadawanie nazw kanałom i ich sortowanie to słaba strona serii b650. Ktoś zna odpowiedź?
BoloJang napisał:Jak widzę u niektórych po wczytaniu najnowszego firmware zniknęło youtube i pogoda, natomiast u mnie po wgraniu nowego firmware nic sie nie zmieniło jeżeli chodzi o te gadżety. Update zrobiłem zaraz po pierwszym odpaleniu tv, nie bedąc jeszcze podłączony do internetu. Czy nowe firmware zmieniają tylko samo oprogramowanie tv, czy również zawartość 'contents' i widżety internetowe, bo nie jest to dla mnie do końca jasne?
drebin napisał:Witam. Zakupilem wczoraj LE37B651 i mam odrazu problem, na matrycy od dolu na czarnych obrazach jest tak jakby bialy przeswit i nie wiem co to moze byc, jest to troche denerwujace i bardzo widoczne jak sie popatrzy na to z boku. Czy zawozic odrazu do RTV EURO AGD by mi wymienili na inny model ?? Pozdrawiam.
slawek1946 napisał:Ja bym wymienił !!!
Nie wiem jak w plażmie ale w LCD tylko 1 port USB obsługuje wg samsunga HDD z ntfs.szym76 napisał:Gdy dysk był w formacie FAT32 TV widział wszyskie filmy, HD również, ale oczywiście tylko do 4GB. Chcąc nagrać filmy HD ponad 4GB sformatowałem dysk do formatu NTFS, można nagrać filmy każdej wielkości niestety telewizor nie widzi tych plików, co więcej nie widzi również tych plikóww HD mniejszych od 4GB które widział wcześniej sformatowany w FAT32, widzi jedynie jakieś DiVX'y.
KarbaHD napisał:Ok. Osobiście uważam to za konwenanse. Dyskusja - ok, moim zdaniem bardziej przepychanka na argumenty. Jeśli ktoś prosi o pomoc, to jest ona konkretna, odpowiedź na nią powinna też być konkretna, nie zbywanie. Dyskusja już taka nie jest, choć korzyści przynosi, bo zaprasza do dzielenia się wnioskami.
Co do mojego pytania:
Aktualizacja firmware z 1004.1 na 1010.1:
MINUSY:
- zapis programów od nowa
- dalej brak kodeków (wspominanych na forum)
- tracimy przeglądarkę youtube
- dostajemy aplikacje Yahoo (pogoda, giełda, zdjęcia) po EN
- dalej nie działa funkcja bez.usuw.USB
PLUSY:
- dla niektórych aplikacja Yahoo
- nie zauważyłem innych
Pozdrawiam i zapraszam do dzielenia spostrzeżeniami odnośnie nowego firmware 10.
PS.niestety po aktualizacji pożegnałem się na zawsze z youtube![]()
zgadza sięjanuszkop napisał:nie jest prawdą, że YouTube czy Yahoo zależy od firmware - zależy od ustawienia/wyboru kraju - o tym było już wielokrotnie - myslę, że już jest to ostatni raz!
asd1 napisał:Nie wiem jak w plażmie ale w LCD tylko 1 port USB obsługuje wg samsunga HDD z ntfs.
ehh infolina Samsunga... zobacz czy nie ma do twego TV aktualizacji firmware ( najlepiej na stronach UK bo PL są często aktualizowane z opóźnieniem)szym76 napisał:W plaźnie również tylko jeden port obsługuje HDD, i jak podłączam widzi dysk, niestety widzi tylko jakieś małe pliki, np. divix'y, nie widzi bajek 720p mających ponad 2GB. Gdy jest sformatowany na FAT32 widzi wszystkie pliki ale neistety do 4 GB. Na infolini powiedzieli mi że Samsung nie gwarantuje wielkości plików które TV ma widzieć, powiedział że może to SOFT jest winien?
i kolejna przepychanka czizes, PLUSY i MINUSY firmware!, to że youtubejanuszkop napisał:nie jest prawdą, że YouTube czy Yahoo zależy od firmware - zależy od ustawienia/wyboru kraju - o tym było już wielokrotnie - myślę, że już jest to ostatni raz!
[FONT="]Mam swój już półtora miesiąca, obsłuchałem go dzisiaj jeszcze raz, i cisza. Oby tak dalej?. Natomiast telewizor mam włączony do sieci 24 godziny na standbaju tylko jeden raz się samowolnie włączył dzień po zakupie, i teraz cisza. Jestem podłączony tradycyjnie do anteny z sygnałem analogowym jak wyłączę go z sieci to zegar musze ustawiać od nowa, ale już niedługo będzie nadawany sygnał cyfrowy. Ja nie widzę potrzeby wyłączania no chyba żebym gdzieś wyjeżdżał.joe_simpson napisał:zaczął brzęczeć, wiele osób pisało o dziwnym brzęczeniu w ich tv, teraz już wiem po ok 3 tygodniach mój też brzęczy, mam nadzieje że wasze bedą cichutkie jak mój wcześniej, pozdrawiam
mam jeszcze pytanie, jak ustawie zegar po każdym wyłączeniu go z zasilania zegar się resetuje, a jak idę do pracy wole listwę zasilającą wyłączać, zawsze się zastanawiam jedni mówią, że na noc powinno się wyłączać inni że nie, jak wy robicie? cały czas jest na czuwaniu ??, czy też wyłączacie ??