rafal.b napisał:Witam serdecznie !! Mam pytanie do użytkowników B650 z siecią domową WiFi -- Czy istnieje możliwość oglądania filmów poprzez DLNA po sieci Wifi czy tylko poprzez LAN ???? oraz czy karta sieciowa musi być Samsunga WIS-09 czy 08 ??? Z góry dziękuje z odpowiedz !!
Można bez problemu oglądać filmy poprzez wifi, kartę mam wis09. Dodatkowo jeżeli użyte jest zabezpieczenie WPA-PSK to maksymalna długość klucza wynosi jedynie 26 znaków, tv nie wykrywa sam ukrytych SSIDów, więc najpierw należy je uwidocznić, jak tv połączy się już z daną siecią to można SSID znów ukryć. Należy zwrócić też uwagę na samo hasło WPA bo nie wszystkie znaki można wprowadzić z tv. Oczywiście należy jeszcze na kompie mieć zainstalowany samsung pc share manager. Dobrze jest też mieć w kompie tak ustawione przejście w stan uśpienia aby komputer nie wyłączał dysków, bo jak ostatnio oglądałem film to komp przeszedł w stan uśpienia, wyłączył dyski i przerwało mi to oglądanie, a później nie dało się w tv przewinąć filmu do momentu na którym przerwało i musiałem dokończyć oglądanie na kompie.