Mateuszw napisał:Witam
Posiadam model LE40B651 i TV kablową UPC - analogowa (niestety!).
Bardzo bym prosił o podanie dobrych ustawień dla obrazu dla w/w 'kablówki'. Możliwości kalibracji jest stosunkowo dużo, a może już ktoś się z tym uporał.
I jeszcze jedna sprawa.. otóż wgrałem dzisiaj najnowszy firmware.. i co się okazało.. Youtube zniknęło a na jego miejsce pojawił się cały pakiet z Yahoo, czy jest możliwość (bez downgrade) żeby youtube znowu się pojawiło ?
Z góry ogromne dzięki za informacje
btw: LE40B651 SQ01 Maj/2009
brians napisał:Musisz wejść w ustawienia plug i zmienić kraj na inne . wyłączyć tv i gotowe.
amadeo napisał:Wg instrukcji serwisowych,
seria B650:
32", 37", 40" AUO
46", 55" CMO
seria A656:
32", 40", 46", 52" Samsung
37" AUO
Jest już nowa wersja do 32" (ver.T-CHL7DEUC-1010.1 / updated : 2009-06-10 ) niestety nie wiem co zmienili. DTS jak nie działał tak nie działa...nie wiem jak z przesyłaniem (bo nie mam amp z DTS) ale na pewno sam telewizor go nie otwiera. Tak samo z resztą niedziałających plików. Niestety ja nie widze żadnej różnicy. Może ktoś coś wie na ten temat ?? co zostało poprawione ?michal102 napisał:Dostrzegł ktoś jakieś różnice po wgraniu nowego softu?
Sprawdź w 2. Option Tablemarsz99 napisał:jestem w menu serwisowymi i gdzie mam szukać tych oznaczeń dotyczących matrycy.. jakoś nie mogę nic dopasować...
Aż się dziwię, że odpowiedzieli wprost zamiast motać coś w stylu "stosujemy panele różnych dostawców, nie różniące się jakościowo" itp. Może sprawdzę, czy Samsung Deutschland też jest taki wylewny .Zitek napisał:Napisałem w tej sprawie do SAMSUNGa.
Na moje pytanie dotyczące modelu LE55B651 o treści:
"Jestem zainteresowany modelem TV LE55B651.
Proszę o informację, jaki rodzaj matrycy jest zamontowany w tym modelu i jakiego producenta (CMO, AUO czy Samsung)?" (...)
danger1986 napisał:Jest już nowa wersja do 32" (ver.T-CHL7DEUC-1010.1 / updated : 2009-06-10 ) niestety nie wiem co zmienili. DTS jak nie działał tak nie działa...nie wiem jak z przesyłaniem (bo nie mam amp z DTS) ale na pewno sam telewizor go nie otwiera. Tak samo z resztą niedziałających plików. Niestety ja nie widze żadnej różnicy. Może ktoś coś wie na ten temat ?? co zostało poprawione ?
[FONT="]Cześć! Co do codeca DTS to masz na stronie 142 odpowiedź od Samsunga. Właśnie gdzie te 1 Gb u mnie jest 142 Mb z tego 148 Mb wolnego i tylko wgrane 2 moje zdjęcia do pamięci. Już dzwoniłem do Samsung Polska i się pytałem, gościu powiedział że ta pamięć cała to te wszystkie bajery typu galerie, gra, itd. no musiałem mu powiedzieć po jaką cholerę to piszą niech napiszą że to łączna pamięć to mi powiedział że mogę sobie ją wyczyścić i korzystać jak chce. Tak mnie to usatysfakcjonowało że przerwałem rozmowę.[/FONT]asd1 napisał:wgrałem ten firm (on jest do wszystkich b650 i b750) i też bez różnicy, wzmaczniacz z DTS nadal milczy
- ile macie pamięci na contenty? miało być 1 GB a mam 189Mb, a wolnego to juz mi tylko 8Mb zostalo
swojak1 napisał:[FONT="]Cześć! Co do codeca DTS to masz na stronie 142 odpowiedź od Samsunga. Właśnie gdzie te 1 Gb u mnie jest 142 Mb z tego 148 Mb wolnego i tylko wgrane 2 moje zdjęcia do pamięci. Już dzwoniłem do Samsung Polska i się pytałem, gościu powiedział że ta pamięć cała to te wszystkie bajery typu galerie, gra, itd. no musiałem mu powiedzieć po jaką cholerę to piszą niech napiszą że to łączna pamięć to mi powiedział że mogę sobie ją wyczyścić i korzystać jak chce. Tak mnie to usatysfakcjonowało że przerwałem rozmowę.[/FONT]