Sebcze napisał:W kwestii 100hz... Czy ta technologia jest bardziej przydatna w sygnale HD czy SD ?
Subiektywnie lepszy efekt jest na po prostu b. dobrym sygnale. Mam porównanie z sygnałem z kablówki (analogowym przez tuner wbudowany) i sygnałem z dekodera C+ (SD). Mimo że obraz z kablówki wydaje się być niezły, to jednak na tym samym programie i takich samych ustawieniach zdecydowanie bardziej widoczny efekt 100Hz jest w przypadku sygnału z dekodera C+.
Sebcze napisał:Jestem ciekaw jak to dokładnie jest z 100hz i jakością sygnału. Na infolinii Sony uzyskałem informację że 100 hz głownie wykorzystuje się w sygnale najlepszym czyli HD , a gdzie indziej informacja że w sygnale SD.... Jak to jest naprawdę ?
W przypadku gorszej jakości sygnału procesor obrazu 100Hz wg mojego odczucia pogarsza jakość obrazu przetwarzając zakłócenia. W najlepszym przypadku różnicy po prostu brak. Natomiast przy dobrym sygnale "obraz staje się bardziej soczysty" ;]
Co do rozróżnienia pomiędzy HD i SD to nie wiem, mój poczciwy Madiasat o HD nie chce słyszeć.