[FONT="]dzudzu9 napisał:Witam szanownych forumowiczów
Od pewnego czasu zastanawiam się nad kupnem TV i co tu dużo mówić, za te pieniądze w tej chwili nie ma nic lepszego na rynku. Na moje potrzeby w zupełności wystarczy 37" (37B650), będę oglądał z odległości 2,5-3m. Odnośnie brzęczenia to już wiem, że u niektórych jest lepiej, u innych gorzej... Zależy jak się trafi. Co mnie bardziej interesuje, to jak wygląda na codzień korzystanie z TV z błyszczącą matrycą?... Czy nie odbija za bardzo światła i innych przedmiotów?... Mam lapka HP z błyszczącą matrycą i jak siadam, żeby coś na nim porobić, a za sobą mam okno (strona północna) to strasznie je odbija i korzystanie jest bardzo mało komfortowe :/ Po prostu trzeba gdzie indziej usiąść bo odbija niemiłosiernie :/ Proszę o wasze odczucia w tym temacie.
Druga sprawa to 100Hz... Stać mnie na ten dodatkowy wydatek, ale z drugiej strony mogę kupić 37B550 i zaoszczędzę ~700zł... Co prawda na korzyść 37B650 przemawia możliwość odtwarzania filmów z USB, ale w tym momencie najbardziej chciałbym się dowiedzieć jak wygląda te 100Hz? Warto dopłacić te 700zł? Duża jest różnica w obrazie porównując modele 37B550 i 37B650?
Sorry, że tak długo, ale te kwestie bardzo mnie nurtują i de facto wstrzymują mnie z zakupem :/
Z góry dzięki za Wasze odpowiedzi.
yarodilah napisał:Dzięki za odp. ja próbowałem na różnych pendrivach w różnych gniazdach usb tv i 32gb ocz i kingstona data traveler 1gb i pojedyńcze pliki w katalogach i bez katalogów i ze zmianami nazw i nic.........w takim razie czekamy na kogoś komu udało się to odpalić w tv i podzieli sie znami instrukcją
LE37B650k:
1. Należałoby poczytać zanim zada się kolejne 150 pytanie dotyczące tego samego. I tak zamiast 30tu rzeczowych stron mamy 120 stron w większości powielonych....allen napisał:Witam jestem posiadaczem 32 calowego b650 i mam pytanie. Czy da się oglądać z dysku zewnętrznego np. Western Digital WDME1600TE filmy w formacie .mkv o pojemności np 15 GB, czy też nie?
Jak chcesz odtwarzać filmy z komputera potrzebujesz jedynie komunikacji pomiędzy TV i komputerem - u mnie na teście działa jedynie "MAC i IP - OK".Jari1234567 napisał:... Przy testowaniu połączenia (menu TV) ADRES MAC - OK, ADRES IP - OK, PAKIET DLA BRAMY - OK natomiast PAKIET DLA DOMENY - X (NG) i nie wiem dlaczego!!
dzudzu9 napisał:Wielka prośba do użytkowników tego TV żeby wypowiedzieli się odnośnie błyszczącej matrycy... W ten weekend nie dla idiotów jest dobra cena -> 37b650 za 2704,10zł (z gazetki) !!!
Pozdrawiam
TheHX napisał:Mijają 3 tygodnie od uruchomienia..Praktycznie kalibracja skończyła się u mnie na niewielkich korektach jasności, kontrastu oraz ostrości. Tryb użytkownika z barwą ciepłą, naturalnym 100 HZ i wyłączonym trybem dźwięku SRS.
Jestem cholernie zadowolony z jakości odbieranego sygnału SD po komponencie z SAT i bardzo przyzwoitej jakości DVD po - niestety - EURO RGB ( hdmi nie daje sygnału z odtwarzacza )
Czekam tylko na "normalne" ceny odtwarzaczy BR. Jestem bardzo, bardzo zadowolony z tego TV, jedyną wadą jest przyciąganie kurzu
Ze 120 stron tematu przeczytałem w przeciągu dwóch tygodni około 80 więc nie wmawiaj mi, że nie czytałem, po prostu przed wydaniem kasy chcę mieć pewność czy słusznie robieleszcz-yk napisał:1. Należałoby poczytać zanim zada się kolejne 150 pytanie dotyczące tego samego. I tak zamiast 30tu rzeczowych stron mamy 120 stron w większości powielonych....
leszcz-yk napisał:2. Minimum znajomości chociażby terminologii by się przydało ZWŁASZCZA facetowi. POJEMNOŚĆ to może mieć akwarium, ewentualnie dysk czy pendrive - film ma ROZMIAR.
Nie wiem czym się różni jedno od drugiego, jak dla mnie to takie słodkie pierdzenie z twojej strony, ale odpuść sobie określenia typu LENIU bo wiesz o mnie tyle co nic, więc się chłopie nie wypowiadaj na mój temat.leszcz-yk napisał:3. Ty nie OCZEKUJESZ odpowiedzi, tylko GRZECZNIE CZEKASZ, AŻ ktoś kto chce pomóc ŁASKAWIE udzieli Ci odpowiedzi LENIU.
Nie wiem co to jest dla ciebie minimum, ale widocznie mój poziom ci nie odpowiada. Jakbym wiedział to bym się człowieku nie pytał, nie każdy musi się wszystkim interesować i wszystko wiedzieć. Od zadawania pytań i odpowiedzi jest to forum więc mogę pytać o co tylko chcę.leszcz-yk napisał:4. Znałbyś się minimum na technice to wiedziałbyś, że problem przy odtwarzaniu leży po stronie kodeków i mocy kompresji - więc nie musisz kupować wielkiego dysku - starczy mały pendrive i WYCINEK filmu, który ściągnąłeś z sieci - ale to trzeba zrobić, minimum wiedzy i chęci.
witaj - to jest błąd znany Samsungowi - czekamy na rozwiazanie. Wnioskowałem również o udostępnienie formatu plików - przecież wielu naszch programistów może takie prezentacje robić, niech udostępnią narzędzia lub przynajmniej format danychAgares napisał:Witam. Czy komus z uzytkownikow TV 32b650 udalo sie wgrac nowa zawartosc Content Library ze strony Samsunga.
U mnie niestety TV nie widzi katalogow na pendrive mimo ze postepuje dokladnie wg instrukcji.
Pozdrawiam