podłącz dysk i sprawdź :hmm:allen napisał:Witam jestem posiadaczem 32 calowego b650 i mam pytanie. Czy da się oglądać z dysku zewnętrznego np. Western Digital WDME1600TE filmy w formacie .mkv o pojemności np 15 GB, czy też nie?
to nie zależy od wielkości pliku tylko od kodowania - np. nie czyta plików w formacie DV zrzucanych z kamery mimo tego, że pliki mają rozszerzenie .AVIallen napisał:Witam jestem posiadaczem 32 calowego b650 i mam pytanie. Czy da się oglądać z dysku zewnętrznego np. Western Digital WDME1600TE filmy w formacie .mkv o pojemności np 15 GB, czy też nie?
lolekanabolek napisał:podłącz dysk i sprawdź :hmm:
allen napisał:Dobre. Dysk najpierw trzeba kupić, i jeśli mam go specjalnie kupować po to tylko by się później okazało, że mi filmy tną to dziękuję bardzo. Oglądałem film w .mkv z odtwarzacza .mp3 podłączonego pod usb a ściślej ostatnie 2 odcinki lostów w wysokiej rozdzielczości(jakoś 1,5GB) i wyglądało to naprawdę fajnie. I dlatego też, zastanawiam się nad zakupem tego dysku bym mógł sobie jakiś filmik w w wysokiej rozdzielczości z rozszerzeniem .mkv oglądać.
A co do kodowania to nie znam się na tym, oczekuje odpowiedzi czy filmy, które moge sobie pościagać z neta, a mają kilkanaście GB jeden będą mi chodzić płynnie z tego dysku podłączonego pod USB.
Sprawdzalem roznie kable, efekt jest taki sam za kazdym razem :/misiak44 napisał:może cos masz z kablem ? sprobuj inny
[FONT="]dzudzu9 napisał:Witam szanownych forumowiczów
Od pewnego czasu zastanawiam się nad kupnem TV i co tu dużo mówić, za te pieniądze w tej chwili nie ma nic lepszego na rynku. Na moje potrzeby w zupełności wystarczy 37" (37B650), będę oglądał z odległości 2,5-3m. Odnośnie brzęczenia to już wiem, że u niektórych jest lepiej, u innych gorzej... Zależy jak się trafi. Co mnie bardziej interesuje, to jak wygląda na codzień korzystanie z TV z błyszczącą matrycą?... Czy nie odbija za bardzo światła i innych przedmiotów?... Mam lapka HP z błyszczącą matrycą i jak siadam, żeby coś na nim porobić, a za sobą mam okno (strona północna) to strasznie je odbija i korzystanie jest bardzo mało komfortowe :/ Po prostu trzeba gdzie indziej usiąść bo odbija niemiłosiernie :/ Proszę o wasze odczucia w tym temacie.
Druga sprawa to 100Hz... Stać mnie na ten dodatkowy wydatek, ale z drugiej strony mogę kupić 37B550 i zaoszczędzę ~700zł... Co prawda na korzyść 37B650 przemawia możliwość odtwarzania filmów z USB, ale w tym momencie najbardziej chciałbym się dowiedzieć jak wygląda te 100Hz? Warto dopłacić te 700zł? Duża jest różnica w obrazie porównując modele 37B550 i 37B650?
Sorry, że tak długo, ale te kwestie bardzo mnie nurtują i de facto wstrzymują mnie z zakupem :/
Z góry dzięki za Wasze odpowiedzi.
yarodilah napisał:Dzięki za odp. ja próbowałem na różnych pendrivach w różnych gniazdach usb tv i 32gb ocz i kingstona data traveler 1gb i pojedyńcze pliki w katalogach i bez katalogów i ze zmianami nazw i nic.........w takim razie czekamy na kogoś komu udało się to odpalić w tv i podzieli sie znami instrukcją
LE37B650k:
1. Należałoby poczytać zanim zada się kolejne 150 pytanie dotyczące tego samego. I tak zamiast 30tu rzeczowych stron mamy 120 stron w większości powielonych....allen napisał:Witam jestem posiadaczem 32 calowego b650 i mam pytanie. Czy da się oglądać z dysku zewnętrznego np. Western Digital WDME1600TE filmy w formacie .mkv o pojemności np 15 GB, czy też nie?
Jak chcesz odtwarzać filmy z komputera potrzebujesz jedynie komunikacji pomiędzy TV i komputerem - u mnie na teście działa jedynie "MAC i IP - OK".Jari1234567 napisał:... Przy testowaniu połączenia (menu TV) ADRES MAC - OK, ADRES IP - OK, PAKIET DLA BRAMY - OK natomiast PAKIET DLA DOMENY - X (NG) i nie wiem dlaczego!!