Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

marcino_80

New member
internet

witam wszystkich mam problem :) na początku nie moglem włączyć you tube na mym tv tylko mialem inne dodatki pogoda news itp i posłuchałem waszych rad i zmieniłem ustawienia w tv na: kraj na europe wschodnia i probowalem tez z innymi krajami . i nadal nie pomoglo tylko teraz nawet nie mam mozliwosci wlaczenia internetu po krotkim logowaniu sie wyskakuje komunikat polaczenie sie nie udalo z powodu problemu z siacia> chce zaznaczyc ze test sieci przechodzi bez problemu nie ma zadnych bledow. pozdrawiam pomozcie jak mozecie

ebol

New member
Muzyczka przy włączeniu/wyłączeniu

Ktoś pisał wcześniej, że nie udało mu się wyłączyć muzyki grającej przy włączaniu i wyłączaniu TV. Da się. Nie pamiętam tylko czy ze standardowego menu czy w trybie serwisowym.

prEDOator

New member
lukmaj napisał:
Musiałbyś ustawić na karcie grafiki odświeżanie na 50Hz, bo tylko z 50Hz ten tv jest w stanie zrobic 100. Oczywiście przy innych czestotliwościach opcja Motion Plus jest dostepna ale niestety nic nie daje. Obraz nie jest płynniejszy. Testowalem w ten sposob xboxa i tylko gry PAL (50Hz) oraz filmy DVD były płynniejsze. Przy innych grach włączało sie automatycznie 60Hz i nie było widać różnicy.

Mhm, tylko jest problem bo nie mogę ustawić na tej karcie(radek 9600pro) 50hz. Mam njniżej 60hz :| Kwestia sterowników?

michal102

New member
maciej_maj napisał:
A czy ja mówiłem że mam podłączony pod HDMI3/DVI :p
Ja mam pod HDMI 1 i moge ustawić tryb gry jak chcecie to moge zdjęcia porobić jeszcze sprawdze na hdmi 3:p

Oczywiście, że nie mówiłeś , że masz kompa podłączonego pod HDMI3/DVI.
Sam tak wywnioskowałem, bo kilka postów wcześniej twierdziłeś, że w trybie PC na pewno jest dostępna opcja trybu gry. W takim razie jakim cudem uzyskałeś tryb PC na HDMI 1?

Chyba mamy inne telewizory :D

Pozdrawiam, Michał

Edit:
Na HDMI 1/2 też się da ustawić nazwę zródła na PC, ale telewizor w ten tryb się nie przełączy. Poznasz to po GIGANTYCZNEJ poprawie jakości czcionki i wyrazistości obrazu.

Ostatnia edycja:

tajtuss

New member
samsung le 32b650

witam mam dylemat chcę kupić tel. samsung LE32B650 i chcę go wstawić w meble.niestety otwór w meblach mam 81x60,5 a telewizor ze stopką ma wynmiary 80x60 , z tyłu zostanie ok 17 cm do ściany, po bokach i na górze praktycznie będzie "na ścisk" czy można go w ten sposób eksploatowac, czy musi byc zachowany jakis minimalny odstęp od scianek bocznych.Proszę o wypowiedzi

michal102

New member
@tajtuss

Telewizor ten nie wydziela ogromnych ilości ciepła tak jak to było w starszych modelach (mój stary R82B grzał się jak cholera).

W twoim przypadku TV będzie miał małą szczelinę u góry i jest jeszcze szczelina pomiędzy stopką a dolną ramą telewizora. Czyli cyrkulacja powietrza powinna być wystarczająca.

pan

New member
Czy ktoś ze szczęśliwych użytkowników tego tv mógłby mi odpowiedzieć na pytanie dotyczące wolnego przełączania kanałów cyfrowych (ok. 4 s). W przypadku kanałów analogowych tego problemau nie mam. Nadmienię, iż kanały cyfrowe oraz analogowe zostały wyszukane automatycznie z telewizji naziemnej. Z góry dziękuję za odpowiedź. :eek:k:

axi13

New member
Witam na forum. Zostałem szczęśliwym posiadaczem le37B650 wszystko ok telewizor brzytwa ale jest jedno ale podłączyłem do niego kino z odtwarzaczem ONKYO DV-SP405 przez przewód HDMI 1.3 Po ustawieniu w dvd 1920x1080p telewizor co chwile traci sygnał i w górnym lewym rogu pojawia się częstotliwość i tak co chwile na 1280x720p chodzi bez problemu. Może spotkał się ktoś już z takim problemem? Oba urządzenia teoretycznie obsługują 1920x1080p czy wina leży po stronie dvd telewizorea a może przewodu.
pozdrawiam

michal102

New member
axi13 napisał:
Witam na forum. Zostałem szczęśliwym posiadaczem le37B650 wszystko ok telewizor brzytwa ale jest jedno ale podłączyłem do niego kino z odtwarzaczem ONKYO DV-SP405 przez przewód HDMI 1.3 Po ustawieniu w dvd 1920x1080p telewizor co chwile traci sygnał i w górnym lewym rogu pojawia się częstotliwość i tak co chwile na 1280x720p chodzi bez problemu. Może spotkał się ktoś już z takim problemem? Oba urządzenia teoretycznie obsługują 1920x1080p czy wina leży po stronie dvd telewizorea a może przewodu.
pozdrawiam

Prawdopodobnie masz ch...wy przewód HDMI.
Zmień kabel na lepszy - ja jestem zdania, że nie warto oszczędzać na kablach :D .
Na bank nie jest to wina TV (chyba, że jest uszkodzony).

Pozdro.

tgalazka

New member
Mam też ten sam problem z podłączeniem DVD za pomocą przewodu HDMI, a kupiłem przewód wydaje mi się że dobry z pozłacanymi końcowkami.
Wczoraj byłem w MediaMarkt ze swoim DVD oraz HDMI i po podłączeniu do innego LCD jest ten sam problem nawet po zmianie przewodu na inny. Osoba ze sklepu powiedziała że jest to wina DVD

axi13

New member
TECHLINK 1.3 model 690201
[FONT=&quot]Mam takie oto przewody nie mam pojęcia czy są dobre? Co wy na to?[/FONT]

Grzegorz82

New member
Czy ktos moze wstawic serwisówke (schemat elektryczny )do seri B65x

Czy miedzy modelami B65x (0-3) roznia sie tylko kolorem obudowy czy czym jeszcze ? bo jest roznica w cenach tych modeli

marcino_80

New member
you tube

witam wszystkich mam problem :) na początku nie moglem włączyć you tube na mym tv tylko mialem inne dodatki pogoda news itp i posłuchałem waszych rad i zmieniłem ustawienia w tv na: kraj na europe wschodnia i probowalem tez z innymi krajami . i nadal nie pomoglo tylko teraz nawet nie mam mozliwosci wlaczenia internetu po krotkim logowaniu sie wyskakuje komunikat polaczenie sie nie udalo z powodu problemu z siacia> chce zaznaczyc ze test sieci przechodzi bez problemu nie ma zadnych bledow. pozdrawiam pomozcie jak mozecie

marho760816

New member
tgalazka napisał:
Mam też ten sam problem z podłączeniem DVD za pomocą przewodu HDMI, a kupiłem przewód wydaje mi się że dobry z pozłacanymi końcowkami.
Wczoraj byłem w MediaMarkt ze swoim DVD oraz HDMI i po podłączeniu do innego LCD jest ten sam problem nawet po zmianie przewodu na inny. Osoba ze sklepu powiedziała że jest to wina DVD
Ja mam DVd Pioneera DV-400 podpięte HDMI Techlinka. Wszystko jest oki.

marho760816

New member
derek71 napisał:
Pierwsze wrażenia Samsung LE40B650.
Obudowa w kolorze czarnym , podstawa z czarnego szkła prostokątna.
Oprogramowanie T-CHELEU-0101
pilot jak w modelu 40A656 (małe zmiany kolejnosci przycisków)
menu ekranowe bardzo ładne i bogatsze w funkcje i animacje
pobór mocy 124 - 196 w( za 2 dni podam dokładne wartosci )
wifi nie działa (trzeba kupic urzadzenie samsunga na usb)
obsługa DLNA po lan bezproblemowa
wielki plus: koniec problemów z tunerem N (działa dzwiek DD po hdmi oraz nie miałem komunikatu o problemie HDCP )
Yotube ciezko ale zaskoczyło
wewnetrzna pamiec TV z bajerami (gotowanie, gry, obrazy , relaks niestety po angielsku)
2 porty usb (czyta w każdym pena ntfs)
Nie czyta formatu: ,mpc ,m2ts ,mov ,rmvb ,
odczytywane formaty :jpg, mp3,mpg, vob , avi z napisami txt,
mkv tak ale bez bez DTS ( po optyku tez nie działa )
asf (był problem z dzwiekiem)
wmv (niestety bez dzwieku) .
Obraz nie przycina po Lanie nawet w 1080p,
konsoli nie posiadam wiec nie sprawdzałem ,
TV cyfrowej w okolicach Łodzi nie ma ,
laptop po kablu VGA działa ( nie ma hdmi ).
Obraz bajer , kolory , czerń super , dzwiek SRS TruSurround HD bardzo dobry nie mam do czego sie przyczepic . Problemy z dzwiękiem w filmach na pewno beda usuwane w kolejnych softach , manual na penie 30,6 M.
W testach oczywiście znajdą 100 wad tego telewizora ja jestem bardzo zadowolony z zakupu .:D :D :D
A jak dokładnie wygląda sprawa dzwięku. Podłączając film w Audio AC3 z dysku, chciałbym puścić ten dzwięk na amplituner żeby uzyskać 5,1. Amplituner ma HDMi czy keżeli podłączę TV-Amplituner po HDMI będę miał 5,1 czy trzeba optykiem?

maciej_maj

New member
marho760816 napisał:
A jak dokładnie wygląda sprawa dzwięku. Podłączając film w Audio AC3 z dysku, chciałbym puścić ten dzwięk na amplituner żeby uzyskać 5,1. Amplituner ma HDMi czy keżeli podłączę TV-Amplituner po HDMI będę miał 5,1 czy trzeba optykiem?

TV nie ma wyjścia HDMI tylko WEJŚCIA więc zostaje tylko optyk

bczajka

New member
tajtuss napisał:
witam mam dylemat chcę kupić tel. samsung LE32B650 i chcę go wstawić w meble.niestety otwór w meblach mam 81x60,5 a telewizor ze stopką ma wynmiary 80x60 , z tyłu zostanie ok 17 cm do ściany, po bokach i na górze praktycznie będzie "na ścisk" czy można go w ten sposób eksploatowac, czy musi byc zachowany jakis minimalny odstęp od scianek bocznych.Proszę o wypowiedzi

będziesz miał problem z podłączeniem w bocznym panelu np. do usb, a z resztą nie widzę problemu.

bagmann

New member
parametry samsunga 40b650

Witam wszystkich.Jestem na tym forum nowa osoba , zamierzam zakupic samsunga 40b650 , jednak borykam sie z problemem braku informacji na stronie samsunga o nie ktorych parametrach tego LCD , min. nie moge nigdzie znalez tych informacji.Prosiłbym bardzo was o pomoc

Ostatnia edycja:
Do góry