arkadiuszdworza
New member
Witam, od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem 37b650 (Neonet - 3299zł). Pierwsze wrażenia są bardzo pozytywne. Na szczególną pochwałę zasługuje chip skalujący obraz. Warto było wydawać na jego rozwój miliard dolarów. DivX-y (np. 656x272 - 1500 Kbps) wyglądają znakomicie, aż mi się nie chce szukać filmów w HD. Z Mkv HD są niekiedy problemy. Jakieś 20% kolekcji nie chce działąć. Jednak w planach jest komputer do salonu, więc to nie jest wielki problem. Dodam, że telewizor widzi strukturę katalagów i nawigacja jest dość wygodna (a tego się obawiałem). Obraz z telewizji cyfrowej naziemnej (antena typu dwa wąsy) bardzo dobry, choć trzeba się zdecydować czy oglądamy kanały TVP (mpeg-4) czy Polsat i TVN (chyba mpeg-2 - nadajnik w Śremie), bo jednych i drugich nie chce naraz wystroić. Obraz z kablowej analogowej przeciętny, ale i tak lepszy niż się spodziewałem (konieczność zmiany na sygnał cyfrowy jest tu oczywista). 100 Hz w przypadku oglądania filmów jest denerwujące. Moje ustawienia w tej sytuacji to kolejno 9 i 2. Przy oglądaniu materiałów telewizyjnych SD ustawiłem 6 i 6. Krawędzie nie są wtedy przerysowane, a płynność ruchu w tym przypadku nie przeszkadza. Co do matrycy Ultra Clear Panel to wadę w postaci odbicia widoku pokoju rekompensuje ostrość obrazu. Wszystko wygląda na niej lepiej niż w "rzeczywistości". Duży plus dla Samsunga. Martwych piksli z 2-3 metrów nie widzę, a bliżej nie będę podchodził, by się przypadkiem nie zdenerwować. Wygląd i jakość materiałów (szczególnie podstawy) bardzo dobra. Za design daję 5+. Minus za jedną śrubkę, która nie dała się wkręcić. Ogólnie 5-
PS Nie udało mi się wyłączyć ekranu podczas słuchania muzyki z mp3. Czy jest na to jakiś sposób?
PS Nie udało mi się wyłączyć ekranu podczas słuchania muzyki z mp3. Czy jest na to jakiś sposób?