Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

baasior

New member
Rozumie że uruchamiasz aplikację z Content Library/Gra, jeżeli tak to chyba zostaje już tylko jedna opcja, sprawdź czy nie masz przypadkiem TV ze slotem CI+? Bo wtedy trzeba to trochę inaczej zrobić.

Tak uruchamiam z content/gra, i mam z boku gniazdo common interface.

Ostatnia edycja:

rkom

New member
Cyfrowe kanały naziemne cyfrowe kanały z kablówki

Samsung 37B650. Czy jest możliwość ustawienia cyfrowych kanałów naziemnych i równocześnie cyfrowych kanałów z kablówki. Kablówka nadaje cyfrowe kanały niekodowane więc nie potrzeba żadnego osobnego tunera. Gdy wyszukam cyfrowe kanały naziemne to pokazują się na liście. Następnie włączam wyszukiwanie cyfrowych kanałów kablowych. Wyszukane kablowe kanały cyfrowe kasują wcześniejszą listę cyfrowych kanałów naziemnych.

SATAn_

New member
Bez reklam
Da sie, kiedys tak zrobilem ale nie powiem Ci jak. jeden minus to taki ze trzeba bylo przelanczac sie pomiedzy "listami" cos jakbys przelanczal sie miedzy TV a innym urzadzeniem. Mialem liste analogowa i cyfrowa z kablowki.

Firel246

New member
Od niedawna weszła w życie cyfryzacja i odbiór tv naziemnej.
Zrobiłem to w moim tv, i kanały które mi wyszukało:
TVP 1 HD
TVP 2 i 3
Polsat(Sport info)
TVN
TV4 i TV6
Puls
TVN 7
i tam jeszcze jakieś typu radio ESKA.

Natomiast moim pytaniem jest, dlaczego nie wyszukuje mi TVP 2 HD? Zewsząd dobiegają informacje iż zarówno TVP 1 i TVP 2 są nadawane w HD.

jacek375

New member
Jak się orientuję to TVP2HD nadawany jest na razie tylko z MUX3 i nie każdy go ma.
Ja np. odbieram TV cyfrową z Jemiołowa w lubuskim i niestety tez nie mam jak na razie TVP2HD.... może kiedyś hehehe

SATAn_

New member
Bez reklam
Od niedawna weszła w życie cyfryzacja i odbiór tv naziemnej.
Zrobiłem to w moim tv, i kanały które mi wyszukało:
TVP 1 HD
TVP 2 i 3
Polsat(Sport info)
TVN
TV4 i TV6
Puls
TVN 7
i tam jeszcze jakieś typu radio ESKA.

Natomiast moim pytaniem jest, dlaczego nie wyszukuje mi TVP 2 HD? Zewsząd dobiegają informacje iż zarówno TVP 1 i TVP 2 są nadawane w HD.

MAsz spis co na jakim MUXie jest

Emitel - Naziemna telewizja cyfrowa DVB -T

Jesli niewyszukuje wszystkich kanalow, usun je i wyszukaj ponownie - czasem niewyszuka wszyskich.

SATAn_

New member
Bez reklam
Zmienilem w menu serwisowym mobel na UB8000 -wniosek, brak roznic wizualnych.

Pytanie: Wlacvzyl ktos tryb hotelowy w B650 ?

mm4738

New member
Mam problem z zegarem.
Wykonałem reset tv ale nic to nie dało.
Zegar ustawiony na automat pokazuje czas t-1. Jest teraz 20.12, a tv pokazuje 19.12. W EPG to samo - czas t-1.
Przestawienie na ręczny powoduje, że czas jest OK, ale w EPG bez zmian czas z opóźnieniem.
W telegazecie czas jest OK.
Jest na to jakaś rada ?

jurek0

New member
mam problem z logowaniem do Youtube - hasło i login ok, ale podejrzewam że po połączeniu konta youtube z googlowym jest problem. Ktoś ma podobnie czy to jednak coś nie tak z hasłem/loginem?
Tak przy okazji - można sie jeszcze spodziewać jakichś ciekawostek /ze strony samygo pewnie tylko/ na serię B650 czy już raczej nie będzie nic rozwijane?
--
jureko

Do góry