Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

Rambo72

New member
Dzień dobry wszystkim .Wiem,że jest to gdzieś na forum ale nie chcę spędzić pół dnia na szukaniu.Chciałbym prosić o instrukcję,jak wgrać flac player do le46b650

cypisek_xl

Member
Bez reklam
Flac Player

Kiedyś próbowałem ale nie przypominam sobie tego ważnego dopisku:

"Obecna wersja pozwala na odsłuch jednego pliku, który musi znajdować się w katalogu aplikacji i posiadać nazwę ttt.flac"

Tak czy inaczej użyteczność jest minimalna :( Czysto eksperymentalna operacja. Do odsłuchu Flac czy APE wybrałem inne urządzenie. (HD Player)

Bartek_M

New member
witam mam pytanie odnośnie zmiany ścieżki dźwiękowej dla DVB-T.
Z menu Tools nie ma możliwości przełączenia ścieżki dźwiękowej, trzeba wejść w Menu>Dźwięk i tam zmienić ścieżkę - czy jest możliwość np. w menu serwisowym uaktywnienie przełączania ścieżki tak jak to jest w modelach z serii "C"

Dzięki za odpowiedz

Turrambar

New member
Witam.
Posiadam Samsung LE32B550 z firmware 2008.
Znalazłem kanały cyfrowe telewizji naziemnej (chyba tak to się nazywa) dostępne w moim regionie.
Niestety wystąpił pewiem problem z dźwiękiem.
Dźwięk znika gdy na kanale TV6 są nadawane programy typu: "you can dance - amerykańska wersja". Widać wtedy jedynie napisy, obraz jest wyświetlany, natomiast dźwięk pojawia się tylko podczas reklam. Zmiana ściężki dźwiękowej nie pomaga.
Czy istnieje jakieś rozwiązanie?
Proszę o pomoc.
Jeśli problemu nie można rozwiązać, to chociaż proszę o pomoc w zrozumieniu przyczyn.
pozdrawiam
Darek

miroslawp

New member
Witam,
Mam problem z aplikacją ControlCenter v0.1, używałem jej przez dość długo. Ale coś musiałem namieszać i teraz jak próbuję montować zasoby pc albo uruchomić FTP, dostaję komunikat: "sg:/dtv/usb/sda1/TV/SamyGo: not found".
Czy ktoś wie co może być problemem??Czy brakuje czegoś w strukturze katalogów TV?? Jeśli tak to czy mogę to jakość naprawić??

roberto369

New member
Mam pytanie odnośnie 100 Hz, jakie oferuje nasz telewizor. Mianowicie, po podłączeniu dekodera przez HDMI i wybierając pozycję info na pilocie, mam informację, którą przedstawiłem na poniższym obrazku. O co chodzi? Mam w ustawieniach obrazu włączoną obsługę 100 Hz. To normalne?

Attachments

• IMAG0576.jpg
    IMAG0576.jpg
    698,5 KB · Wyś: 164

Firel246

New member
Można nagrać obraz TV na dysk przenośny?
Wiem, że da się nagrywać kanały, ale czy da się np. obraz z HDMI?

Ostatnia edycja:

Rambo72

New member
Mam pytanie odnośnie 100 Hz, jakie oferuje nasz telewizor. Mianowicie, po podłączeniu dekodera przez HDMI i wybierając pozycję info na pilocie, mam informację, którą przedstawiłem na poniższym obrazku. O co chodzi? Mam w ustawieniach obrazu włączoną obsługę 100 Hz. To normalne?

Wszystko jest ok.To sygnał na wyjściu z dekodera:???:

roberto369

New member
Super w takim razie. Dzięki wielkie!

A na jaką pozycję ustawić tryb 100 Hz? Oglądam głównie mecze, filmy i wiadomości. Nie chcę co chwila przestawiać.

Dano81

New member
NetPlayerB

Witam,
Widzę że coraz więcej można wycisnąć z naszych tv.

Jakiś czas temu było w tym temacie na temat odtwarzacza NetPlayerB, nawet można znależć a stronie samygo z zakłądce widzety, oraz na chomiku u użytkownika legalne_gps ?

Czy komuś udało się uruchomić inne stacje poza Dance TV, jakieś inne polskie stacje TV, radiiowe, czy zagraniczne jak BBC i player, ITV iplayer.....( oczywiście żeby działały BBC Iplayer czy ITV player musimy mięc VPN serwer z UK IP)

pedro_78

New member
Bez reklam
Tak normalne, to jest informacja o sygnale wejściowym. Ten telewizor nie ma 100Hz odświeżania, tylko sztucznie podbija jakość obrazu żeby wyglądało jak 100Hz.
Wałkowaliśmy to już z milion razy w tym wątku.
Można nagrać obraz TV na dysk przenośny?
Wiem, że da się nagrywać kanały, ale czy da się np. obraz z HDMI?
Nie, tylko z naziemnej telewizji cyfrowej i cyfrowej kablówki przez złącze CI.

roberto369

New member
Tak normalne, to jest informacja o sygnale wejściowym. Ten telewizor nie ma 100Hz odświeżania, tylko sztucznie podbija jakość obrazu żeby wyglądało jak 100Hz.
Wałkowaliśmy to już z milion razy w tym wątku.

Nie, tylko z naziemnej telewizji cyfrowej i cyfrowej kablówki przez złącze CI.

Rozumiem. Na jaką pozycję zatem ustawić tryb 100 Hz?

Do góry