Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

januszkop

New member
Sciągnij PVR+ z PVR+ by geo650 download.... W pliku pdf jest wszysko opisane.
ponieważ w Lublinie już można korzystać z DVB-T zainstalowałem sobie w TV PVR+ - pliki .ts odtwarzają się na komputerze super - automatyczne rozpoznawanie są formaty 4:3 i 16:9 - natomiast na odtwarzaczu MediaPlay nie mogę uzyskać poprawnych wymiarów - nagrania 16:9 są odtwarzane jako "wąskie" 4:3. Czy coś kiepsko doczytałem, lub może coś nie mam zakutalizowane?
(w instrukcji jest wspomniane o tym , że nie na wszystkich kanałach jest poprawne nagrywanie.
Dodatkowa funkcjonalność - przycisk FAV.CH -pięknie działająca przy odbierze TV niestety nie działa przy odtwarzaniu nagrań z dysku.
Dołączam się do wielu podziękowań dla TWÓRCÓW aplikacji PVR+

krzych1921

New member
Chciałem się dowiedzieć jakie ustawienia obrazu(dokładna kalibracja) powinny być pod np. seans filmowy , oraz Sportowe wydarzenia (głównie piłka nożna) . Czy mógłby ktoś z Was podzielić się takowymi "ustawieniami" ?. Z góry dzięki za Odpowiedz .

reczak

New member
witajcie - zainstalowałem NetSurf oraz myszkę i klawiaturę.
Prawie wszystko zgodnie z oczekiwaniami - jednak mam jakiś problem - brak litery "z" zarówno nie mogę wprowadzić ani z klawiatury ani z pilota TV :niewiem:
czy mogę liczyć na podpowiedź?

Jeśli dobrze pamiętam można i z pilota, i z klawiatury, ale duże "Z".
Co do znajomości angielskiego-używaj- [ Tłumaczenie strony ].

Ostatnia edycja:

krzych1921

New member
Chciałem się dowiedzieć jak ustawić 100 HZ w tymże TV w głównej mierze pod Wydarzenia sportowe( szczególnie rozgrywki piłki Nożnej) aby uzyskać "MAKS" jesli chodzi o 100 hz (żeby obraz nie skakał oraz nie był rozmyty "Mam C+")? Z góry Dzięki.

harnasx

New member
LE37B650 resetuje się po wyłączeniu - co zrobi?

LE37B650 resetuje się po wyłączeniu - co zrobic?
Włącze TV i wszysytko jest ustawione jak fabryka dała - pozmieniam jest ok dopuki nie wyłacze TV ( nawet nie odłaczam od sieci - tylko z pilota) - włącze po minucie i znowu ustawienia fabryczne - coś padło (jakieś podtrzymanie) czy coś poknociłem (chociaż wcale sie nie bawiłem - chyba że junior)

Jakieś wskazówki??

serfer123

New member
koledzy pewnie dla większości z was łatwe pytanie ale ja jakoś nie ogarniam tego

jak zmienić godzinę w tym menu info bo mam przesunięcie o 1h > ?:hmm:

serfer123

New member
Menu/Ustawienia/Czas/Zegar/Reczniy/Ustaw Zegar ???

dzięki :) to akurat wiedziałem :) i w lewym górnym rogu tego menu INFO pokazuje się dobry czas
ale np leci serial niania i godzina jest 16:45 a na tym pasu po prawej na zielono jest napisane ze to leci od 15:30 do 16:00

skąd pobiera te dane ? że są złe ?

pawelkub11

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dvb-c

Witam wszystkich serdecznie,

Koledzy pomóżcie proszę, bo czytam ten wątek (i inne zresztą też) i się pogubiłem. Mam kablówkę, w której nadają sygnał DVB-C (podłączoną do przez dekoder i kabel Euro). Jest opcja, żeby zamienić dekoder na kartę CAM (zawsze jedno pudełko mniej). Czy jednak będzie to działało i odbiorę coś w DVB-C (mając jedynie samą kartę CAM), skoro mam telewizor LE37B650 (czyli jedynie z DVB-T o ile dobrze rozumiem)?

W tym wątku niektórzy opisywali nawet, iż nagrywali sygnał DVB-C, a z drugiej strony telewizor ma jedynie DVB-T.

Pozdrowienia i z góry dzięki za odpowiedź

lesio7

New member
Witam wszystkich serdecznie,

Koledzy pomóżcie proszę, bo czytam ten wątek (i inne zresztą też) i się pogubiłem. Mam kablówkę, w której nadają sygnał DVB-C (podłączoną do przez dekoder i kabel Euro). Jest opcja, żeby zamienić dekoder na kartę CAM (zawsze jedno pudełko mniej). Czy jednak będzie to działało i odbiorę coś w DVB-C (mając jedynie samą kartę CAM), skoro mam telewizor LE37B650 (czyli jedynie z DVB-T o ile dobrze rozumiem)?

W tym wątku niektórzy opisywali nawet, iż nagrywali sygnał DVB-C, a z drugiej strony telewizor ma jedynie DVB-T.

Pozdrowienia i z góry dzięki za odpowiedź

Jeżeli masz model LE37b650 to na pewno masz dvb-c. Aby odbierać sygnał oprócz karty dekodującej którą otrzymasz od operatora sieci kablowej musisz jeszcze mieć tzw moduł jest to taka szeroka karta (Moduł Conax Pocket MPEG-4 - Hollex.pl - największy polski sklep internetowy ze sprzętem TV-SAT oraz DVB-T) chyba że operator sieci taki moduł daje wraz z kartą pozdrawiam

pawelkub11

Klub HDTV.com.pl
VIP
Serdeczne dzięki za pomoc - wydaje mi się, że sam moduł daje/wynajmuje dostawca kablówki (Echostar z Poznania), dowiem się na miejscu od nich. Pozdrowienia!

Do góry