Ciekawe czy właściciele serii C też nie mają Internet @TV.
Witam ponownie!
Poniżej wklejam treść korespondencji z Samsung Polska w sprawie niedziałającej funkcji internet@TV:
Szanowny Kliencie
W imieniu firmy Samsung, serdecznie dziękujemy za kontakt.
W odpowiedzi na zgłoszenie pragniemy poinformować:
Ostatnimi czasy nasza infolinia dostawała dość duża ilość zgłoszeń, interwencji ze strony użytkowników
odbiorników z serii B o nie działającej aplikacji Internet TV w odbiornikach telewizyjnych. Po sprawdzeniu i
skontaktowaniu się z technikami udało nam się ustalić , że przyczyna jest prawdopodobnie aktualizacja tej
aplikacji, która ciężko jest powiedzieć zostanie zakończona. Dlatego też w przypadku kiedy problem będzie
trwał znacznie dłużej proszę o interwencje w tej sprawie.
Z chęcią udzielimy odpowiedzi na ewentualne następne pytania.
Z poważaniem
Anna Stupnicka
--------------------------------------------
Centrum Obsługi Klienta
Samsung Electronics Polska Sp. z o. o.
tel: 0 801 1SAMSUNG
0 801 172 678 (pon.-pt. 8-19, sob. 8-16)
Jeżeli skopiowałeś treść maila (rzeczywiście tak wyglądał) to ja bym im odpisał:
"Dziękuję za odpowiedź, poproszę jeszcze raz tym razem po polsku"
bo ja na prawdę za chu.a nie rozumiem tego bełkotu:fool:
Treść skopiowana słowo w słowo (komenda kopiuj wklej) =]
Z tą propozycją odpowiedzi jeszcze się wstrzymam, ale zamierzam wysłać do nich następnego maila i podam się za kogoś innego niż przedtem. Zobaczymy czy hurtowo odpowiadają na nasze pytania!
Miałem wyżej opisany problem z Internet@TV podaje opis rozwiązania:
1. Odłącz kabel internetu od routera
2. Odpal internet
3. Czekasz aż zniknie okno "Łączenie" na środku ekranu
4. W momencie pojawienia się w dolnym lewym rogu "start" wpinasz kabel od internetu
5. Wyświetla ci się "Łączenie" (jeżeli internet nie chce się włączyć restartujesz probe po przez wciśniecie 2 razy przycisku "Internet"
6. Cieszysz się internetem
...Rzeczywiscie Panowie to działa...Podziekowania za podpowiedz...a swoja droga cos tu nie tak...dziala nieoficjalnie -oficjalnie remont serwera...ale dziala...seria C nie ma tego problemu...panowie to brzydko pachnie...nie licze na nowe widgety choc zawsze by sie chcialo odpalic cos nowego na tym tv...czekamy ...czekamy...czekamy...:blagam::blagam:
Jak nazywa się aplikacja i skąd można ją ściągnąć, która pozwala na udostępnianie filmów na TV z komputera podłączonego do tej samej sieci?
Jak to w ogóle działa? Da się normalnie z tego korzystać?
Chodzi mi o streamowanie filmów z PC do TV. Czy można streamować także pliki .mkv z napisami?
Witam
Udało mi się przystosować widżet Onet Wiadomości z serii C.
Posiada parę błędów (brak podglądu widżetu, problemy z przewijaniem wiadomości), ale w sumie działa znośnie.
widżet do pobrania
Testowałem też kilka innych widżetów. Z moich doświadczeń nie działają:
ipla, Piłka Nożna, TVP - VOD, WP.TV
Pozdrawiam
Czy działa u Was ten widget, bo u mnie się instaluje, ale nie ma go nigdzie.
mam jeszcze pytanie odnośnie widgetu google maps, czy przy zbliżaniu też macie komunikat: "We are sorry but we don't have maps at this zoom level for this region"? Wiem że on pojawia się też przy przeglądarkach które blokują pobieranie obrazków z serwera google. Co dziwne przełączając widok na satelitę można zobaczyć bliżej niż na mapie. Czy ktoś wie jak zmienić język w tym widgecie na polski? Nie ma tam ustawień, a zainstalowana wersja jest po angielsku (w strukturze widgetu jest plik z polskimi dialogami).
Czyli jakikolwiek dysk na USB zewnetrzny bedzie działał podłączony pod jedno USB ??