Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

mirej

New member
Siemka Mój Pierwszy Post na tymże Forum .. Chciałem się dowiedzieć Ile spala Watów Model Sasmunga B650 "32" Słyszałem że przy maksymalnych ustawieniach przekracza ponad 200 W ? Przeważnei oglądam na Standartowym oraz Dynamicznym Tybie Czy na tych trybach obrazu będzie przekraczac ponad 100 Z góry dzięki za Odpowiedz
Dokonałem pomiarów mocy TV LCD LE40B651 z sieci w zależności od tryby pracy wybranym z menu przy poziomie podświetlenia 80%
Tryb MAX Parametry 140W
Auto zmienia się zależnie od tresci obrazu ale średnio to 135W
oszczędność niska 112W
oszczędność średnia 96W
Oszczędność wysoka 82W
Na czuwaniu I=62mA P=14W w instrukcji podają 3W w moim wypadku to się nie zgadza???
Pozdrawiam

moras86

New member
NetSurf | samygo.ugu.pl | SamyGO

Witam

Chciałbym poinformować, że adres mojej stronki startowej dla przeglądarki NetSurf został z przyczyn ode mnie niezależnych zmieniony. Nowy adres to samygo.ugu.pl

Przeglądarkę tą z poprawionym adresem możecie pobrać bezpośrednio z tąd.

___
PS: Wiele ciekawych stron związanych z telewizorami Samsung znajdziecie tutaj.

jufers

New member
@moras86
Mógłbyś dorzucić do stronki skrypt norbid'a:
"kasowanie miniatur"? Dzięki za stronkę.

@norbid mam nadzieję że nie masz nic przeciwko?
Dzięki za skrypt.

silent22

Member
Witam ponowie pytanie bo nikt nie odpowiedział.Czy też tak macie jak się jakaś postać ruszą (chodzi, biega) to na około niej robią sie piksele, taka otoczka z pikseli,wydaje mi się ze wcześniej tego nie miałem. Do tego jeszcze mam w niektórych filmach w ciemnych scenach strasznie ziarnisty obraz, możecie powiedzieć czy to jest wada czy kwestia jakiś ustawień, może ktoś mi tutaj podać fajne ustawienia tego tv bo ciężko się przekopać przez te wszystkie strony.

Pozdrawiam

pedro_78

New member
Bez reklam
Witam ponowie pytanie bo nikt nie odpowiedział.Czy też tak macie jak się jakaś postać ruszą (chodzi, biega) to na około niej robią sie piksele, taka otoczka z pikseli,wydaje mi się ze wcześniej tego nie miałem. Do tego jeszcze mam w niektórych filmach w ciemnych scenach strasznie ziarnisty obraz, możecie powiedzieć czy to jest wada czy kwestia jakiś ustawień, może ktoś mi tutaj podać fajne ustawienia tego tv bo ciężko się przekopać przez te wszystkie strony.

Pozdrawiam
Ja tak nie mam, a co do ustawień, to nikt ci nie karze przekopywać się prze z 600 stron tego wątku, wystarczy że zobaczysz co napisał Moras86 w PS, na pewno znajdziesz tam linki do kalibracji obrazu.

Ostatnia edycja:

Nomadczyk

New member
Tryb wyswietlania filmu

Witam, jest mozliwosc ustawienia aby caly czas filmy byly wyswietlane w tym trybie z czarnymi paskami u gory i dolu. Czasami jak podlacze usb z filmem to obraz jest jak wspomnialem wyzej a czasami rozszerzony. Zalezne jest to od formatu pliku?

SATAn_

New member
Bez reklam
Witam, jest mozliwosc ustawienia aby caly czas filmy byly wyswietlane w tym trybie z czarnymi paskami u gory i dolu. Czasami jak podlacze usb z filmem to obraz jest jak wspomnialem wyzej a czasami rozszerzony. Zalezne jest to od formatu pliku?

wydaje mi sie ze chodzi Ci o Tools/Rozmiar obrazu/???

szuineg

New member
tak,da rade to jakos ustawic?

W media player masz tylko możliwość ustawienia rozmiaru oryginalnego, lub dopasowanego. Media player zachowuje proporcje, więc to czy masz pasy czy nie zależy od rozdzielczości pliku, jego formatu, np. 16:9 masz cały obraz, a 21:9 będziesz miał pasy u dołu i góry, 4:3 będziesz miał pasy po bokach.
Do zmiany wyświetlania, przy zmianie proporcji służy aplikacja Aspect Ratio i tam masz dostępne opcje:
Fit (dopasuj)
Original
Full Screen (pełny ekran) 4:3
Non Anamorph
Anamorph
16:9
1.85:1
2.35:1
2.37:1
2.39:1
2.76:1

Nomadczyk

New member
W media player masz tylko możliwość ustawienia rozmiaru oryginalnego, lub dopasowanego. Media player zachowuje proporcje, więc to czy masz pasy czy nie zależy od rozdzielczości pliku, jego formatu, np. 16:9 masz cały obraz, a 21:9 będziesz miał pasy u dołu i góry, 4:3 będziesz miał pasy po bokach.
Do zmiany wyświetlania, przy zmianie proporcji służy aplikacja Aspect Ratio i tam masz dostępne opcje:
Fit (dopasuj)
Original
Full Screen (pełny ekran) 4:3
Non Anamorph
Anamorph
16:9
1.85:1
2.35:1
2.37:1
2.39:1
2.76:1

Dzieki za informacje,a ta aplikacje skad moge sciagnac?

Firel246

New member
Umieszczasz to na pendrive, a potem:
Właczasz TV
Wchodzisz w Content Library, do Zarządznie treściami
po lewej stronie: USB->Wybierasz swoje USB->Gry i tam będziesz miał skrypt który umieściłeś na pendrive'ie.

Nomadczyk

New member
Umieszczasz to na pendrive, a potem:
Właczasz TV
Wchodzisz w Content Library, do Zarządznie treściami
po lewej stronie: USB->Wybierasz swoje USB->Gry i tam będziesz miał skrypt który umieściłeś na pendrive'ie.

Zrobiłem tak jak pisałeś, ale wchodząc w korekcje proporcji obrazu wyskakuje mi komunikat niedostępne. Co to może być?

heros120

New member
Witam,
Mam pytanie, w jaki sposób mam zamontować moduł dostępowy conax technisat cx do telewizora le32b650?, pytam ponieważ nie chce niczego urwać w tv. Próbowałem wsadzić moduł dostępowy napisem "modelu firmy" na zewnątrz jak i do środka ale nie chce wejść. Oczywiście w instrukcji obsługi nie ma, żadnej informacji jak to poprawnie wykonać.

Do góry