DVB-C | Widget Repertuaru kin | Screen Resize (v0.2) | X-540 5.1 | Remote LAN Control
witam czy moze ktos wie co jest przyczyna pojawiania sie kwadracikow na kanałach hd z kablówki telewizor 40b651 dzieki
Sprawdź czy nie masz zakłóceń w sygnale, HD wymaga silniejszego/stabilniejszego strumienia.
Aby sprawdzić naciśnij i przytrzymaj na pilocie klawisz
INFO.
nie dość że nie dokładają już nowych widgetów do serii B, to jeszcze usuwają te które były...
wczoraj mnie usunęło Repertuar Kin, jest coraz lepiej, niedługo w ogóle może w tej serii wyłączą internet@TV
Zawsze można przywrócić sobie ten widget.
Wejdź na moją stronkę i zobacz
JAK a następnie pobierz
WIDGET (należy tylko dodać plik opisowy
widgetlist.xml - podejrzyj w innych)
Koledzy męczy mnie problem z dopasowaniem wielkosci obrazu (filmy avi/mkv/mp4 z dysku przez usb) - u mnie znalazłem tylko 2 mozliwosci (rozmiar oryginalny oraz dopasuj (gdzie automatycznie powieksza obraz ale tylko tak jak ma gdzieś zaprogramowane ) jest może sposób zeby samemu sobie poprawić to dopasowanie?
ten automat przy niektórych filmach działa tak beznadziejnie ze ogladać się odechciewa -zarąbiste pasy czerni od gory i dołu (przydała by się jakaś opcja PANSCAN?
Jeżeli aplikacja
Aspect Ratio 2 fix nie spełnia swojego zadania możesz skorzystać z nowej dostępnej aplikacji . Pozwala na 'ręczne' dopasowanie i korekcję proporcji.
Naciskasz dwa razy
Niebieski klawisz aby aktywać, a potem:
<< ,
>> ,
VOL+ ,
VOL- ,
P+ ,
P- oraz klawisze strzałek aby przesunąć.
Klawiszem
INFO sprawdzasz obecne proporcje, a naciskając ponownie
Niebieski wyłączasz tryb korekcji proporcji.
Czy istnieje jakakolwiek możliwość uzyskania dźwięku 5.1 z głośników Logitech X-540, po podłączeniu ich do telewizora Samsung B650 ?,pytam bo widziałem na Allegro karty muzyczne na USB ,które obsługują, taki system dźwięku .
Posiadałem niedawno podobne głośniki -
Logitech X-530.
Z tego co wiem twoje głośniki nie posiadają, złączy cyfrowych (optycznych, czy elektrycznych). Więc nie uzyskasz na twoim zestawie (TV + owe głośniki) 'prawdziwego/pełnego' dźwięku przestrzennego.
Wiem jednak, że możesz usłyszeć na
X-540 dźwięk z wszystkich głośników, dzięki wbudowanemu w głośniki systemowi
Matrix (nazwy nie jestem pewnie). System ten przetwarza dźwięk stereo na wszystkie kanały głośników.
Głośniki do TV podpiąć możesz bezpośrednio za pomocą jacka/chinczy (nie wiem czy potrzebna będzie przejściówka). Dodatkowo w pudełku z głośnikami powinieneś mieć "rozgałęziacz/przejściówkę" (przy
X-530 taka była) z 2 chinczy (od strony TV) na 3 jacki (po stronie głośników), którą również możesz użyć, lecz wtedy dźwięk w głośnikach przednich i tylnych będzie taki sam (czasem dobre do słuchania muzyki).
:krol:
Polecam zapoznać się z nową aplikacją, która pozwala w wygodny sposób sterować TV za pomocą komputera wpiętego w sieć LAN -
Remote LAN Control - Desktop app (v0.01 beta).
Pozdrawiam