Chyba masz zaćmę :hihi: było 4 strony wcześniej http://www.hdtv.com.pl/forum/597846-post6295.html@majcin
Gdybyś przypomniał sobie wg jakiej "instrukcji SamyGo" to zrobiłeś, to daj znać, będę wdzięczny. Wydaje mi się, że przeszukałem wszystko i nie mogę na tę instrukcję trafić, no chyba że mam jakąś zaćmę.
A wiec
poradziłem sobie powrót do starej wersji firmware-u jest dziecinnie prosty
1 ściągamy program “force_fw_back_v0.2″ wpisz w google samygo lista aplikacji
2 wypakowujemy go na pendrive
3 wchodzimy w content libery > usb > dzieci
4 kopiujemy program na tv (odblokowanie kopiowania odbywa się przez menu serwisowe jest o tym
trochę w necie)
5 ściągamy firmware stary 2005
6 kopiujemy go na pendrive (może być ten co wcześniej)
7 podłączamy pendrive pod tv
8 odpalamy "force_fw_back_v0.2″ na tv z content libery > tv (nie usb) > dzieci i program sam wgra stary firmware z pendrive (można zaobserwować po uruchomieniu programu ze pendrive pracuje )
@majcin
Gdybyś przypomniał sobie wg jakiej "instrukcji SamyGo" to zrobiłeś, to daj znać, będę wdzięczny. Wydaje mi się, że przeszukałem wszystko i nie mogę na tę instrukcję trafić, no chyba że mam jakąś zaćmę.
ktoś już to testował?? coś mam problem z tym komputerowym pilotemPolecam zapoznać się z nową aplikacją, która pozwala w wygodny sposób sterować TV za pomocą komputera wpiętego w sieć LAN - Remote LAN Control - Desktop app (v0.01 beta).
Pozdrawiam
ktoś już to testował?? coś mam problem z tym komputerowym pilotem
wywala mi błąd
TCPConnect failed with WSA error: 10060
Działa. Czy aby na pewno wykonałeś wszystko tak jak w opisie uruchomienia?
Aplikacja jest na forum SamyGo Screen Resize (v0.2) . Czytaj też tytuły postów (patrz post 6321).
.........
5. odpalam aplikacje Remote LAN Control (v0.2)
też nie chce działać,5. odpalasz aplikacje Remote LAN Control (v0.01 beta) - Desktop app
ustawiasz IP, port 2345 i Connection type: RAW
moj szajsung jest uparty
nie chce działać z Remote LAN Control ;-((
wiem wiem, czytałem, zły IP miał wpisany i wyskakiwał mu ten sam błądSprawdź bardzo dokładnie IP. To raczej nie wina TV. Na forum SamyGO był podobny problem.
Link jak podaje moras86
W takim razie zwracam honor, nie wiedziałem że samsung jednak coś poprawił. Teraz tylko niech ktoś spróbuje zaktualizować swój TV i potwierdzi że działa.
Nasuwają się jednak pytania:
- czy lepsza ipla na nowym sofcie, czy SamyGo na starym?
-czy da się zaktualizować Internet@TV i Maple Browser bez aktualizacji fw?
1. Pobierz najnowszą wersjęmoj szajsung jest uparty
nie chce działać z Remote LAN Control ;-((
To niech kolega jak może zapoda fotkę z okienka o wersji Internet@TV.Eeee..kumpel pomiędzy Świętami a Sylwestrem kupił w Euro RtvAgd Samsunga LE32B650..i jest w nim IPLA..działająca..Tak to jest jeszcze seria B..a nie C.. a soft w nim jest "oczywiście" w wersji 3000.x.
Link: bit.ly/gSmPkz
Tu chodzi o wersję Internet@TV i Maple Browser którą mamy w telewizorach. Ipla na starszej wersji nie zadziała..na tą chwilę... Nowsze modele Serii B mają IPLę..
Link: bit.ly/hCEPiD
1. pobrałem najnowszą1. Pobierz najnowszą wersję
2. Uruchom w TV aplikację (z pena sformatowanego na FAT32)
3. Sprawdź w menu TV, czy ustawione masz ręczne nadawanie IP (sprawdź czy TV przechodzi testy sieci)
4. W pliku config.ini wpisz ip twojego TV
5. Uruchom aplikację na kompie i wybierz jakiś przycisk.
6. Poczekaj na reakcję (ewentualnie podaj kod błędu)
W razie problemów, sprawdź:
- firewall
- przekierowanie portu 2345 na routerze
- czy działa ci jakikolwiek inny program do komunikowania kompa z TV (np. DLNA, MessageBox Service 2)