Proszę o pomoc Samsung 46 b650 nie czyta z pena plików mkv
moze byc wiekszy niz 4GB i masz problem. ja tam mam. wtedy podpinam lapka po hdmi do tv i puszczam film na kompie (i leci tez na tv)
Proszę o pomoc Samsung 46 b650 nie czyta z pena plików mkv
Człowieku przestań pisać bzdury, nie ma żadnych ograniczeń w wielkości odtwarzanego pliku mkv, było juz to opisane w tym wątku. Na penie, lub dysku zew. musisz mieć też plik .avi i media play w TV przełączony w tryb wyświetlania podstawowy. Nie trzeba kombinować z laptopem i kablami.moze byc wiekszy niz 4GB i masz problem. ja tam mam. wtedy podpinam lapka po hdmi do tv i puszczam film na kompie (i leci tez na tv)
Nie ma dysków przenośnych Samsunga o takich danych, więc domyślam się ze kupiłeś go na alledrogo z jakąś badziewną obudową. Spróbuj podłączyć ten dysk innym kablem, jeżeli masz taką możliwość to pożycz od kogoś inną obudowę i włóż do niej twój dysk, albo dokup sobie samą przejściówkę SATA/USB. Osobiście podłączałem przeróżne dyski do mojego B651 i nie zdarzyło się żeby któryś nie działał. Zmiana softu w TV na nic Ci się zda, a tylko pogorszy sprawę, jak będziesz chciał używać aplikacji od SamyGO.Witam. Zwracam się z prośbą o pomoc. Posiadam TV LE40B651, niedawno zakupiłem dysk przenośny Samsung HD103SI,1TB, USB 2.0 Niestety po podłączeniu, telewizor mi go nie wykrywa. Domyślam się, że mogłaby pomóc aktualizacja oprogramowania. TV kupiony w wrześniu 2009 z oryginalnym softem, jeszcze takiej operacji aktualizacji nie przeprowadzałem. Na stronie Samsunga są obecnie dwa pliki do mojego modelu TV: T-CHL7DEUC_3000.2_Step1.exe, oraz: T-CHL7DEUC_3001.1_Step2.exe i pytanko, czy powinienem najpierw wgrać wersję 3000.2, a później 3001.1, czy od razu tą nowszą. Będę wdzięczny za porady, a może jakieś inne rozwiązanie.
Zgadza się alledrogo, obudowa badziewna, ale w środku dysk samsunga HD103SI. Jako magazyn danych wydał mi się całkiem OK. Również podłączałem inne dyski i zawsze TV wykrywał. Problem zapewne jest w tym interfejsie z serial ata na usb. Przyjdzie mi chyba inną obudowę kupić...Nie ma dysków przenośnych Samsunga o takich danych, więc domyślam się ze kupiłeś go na alledrogo z jakąś badziewną obudową.
Człowieku przestań pisać bzdury, nie ma żadnych ograniczeń w wielkości odtwarzanego pliku mkv, było juz to opisane w tym wątku. Na penie, lub dysku zew. musisz mieć też plik .avi i media play w TV przełączony w tryb wyświetlania podstawowy. Nie trzeba kombinować z laptopem i kablami.
Ty mi tu o plikach AVI a ja o pliku MKV.
Oczywiście że uruchamiam usb, dalej media play. Dalej Movie i przeglądam katalogi. NA górze mam Widok podstawowy (zwykle foldery) ,wchodzę do katalogu z filmem mkv 720p ktory ma ponad 4GB i jest problem. widzi 300 mb czyli koncówke pliku (bo zajmuje oryginalnie 4300MB).
Poza tym wchodze na plik i klikam na pilocie INFO. pojawia mi sie informacja ze plik ma wlasnie 300MB
Ja tu nie mowie o bajkach tylko o life experience. Poza tym, kazdy soft moze byc inny, ja mam oryginalny. Moze tak ma?
Ja mam wersje 2000/01/01_000104
Tak więc wrzuć na luuuuz bo się za bardzo spinasz
P.S. jak sie bedziesz rzucał to ci fotke wrzuce. zreszta zaraz to zrobie i sie skonczy niedowierzanie
... Osobiście podłączałem przeróżne dyski do mojego B651 i nie zdarzyło się żeby któryś nie działał. .
Tak też próbowałem, bez rezultatu. Ten mój jest 3,5cala i ma swój oddzielny zasilacz. Skorzystam z rady pedro_78 i zakupie jeszcze przejściówkę SATA/USB. Dziękuję za odpowiedzi.najlepiej wiec wlaczyc i wylaczyc tv (pewnie boost prądu) i wtedy wykrywa od razu.
Jesli masz hub usb to podlacz go do TV, a twardy dysk do niego.
Mialem podobna sytuacje z CD/DVD IDE podlaczanym przez przejsciowke IDE-USB.
Dopiero zastosowanie huba usb spowodowalo ze TV zobaczyl CD/DVD.
P.S. jak sie bedziesz rzucał to ci fotke wrzuce. zreszta zaraz to zrobie i sie skonczy niedowierzanie
Po pierwsze wcześniej nie napisałeś dokładnie jak wygląda twój problem, jak ktoś pisze że nie czyta mu mkv, to zazwyczaj oznacza, tak jak pisałem wcześniej, że Media Play musi być w trybie podstawowym i dodatkowo na dysku powinien się znajdować przynajmniej jeden plik avi. Po drugie nie powinieneś wmawiać innym użytkownikom tego TV że tak jest, bo ewidentnie twój problem jest wyjątkiem i wiedziałbyś to gdybyś przeczytał ten temat.przed kliknieciem INFO
Samsung – Pokazywarka.pl
po kliknieciu INFO
Samsung 2 – Pokazywarka.pl
a teraz przepros