nie jest to do końca prawda radzi sobie z profilem 5.1 we rozdzialce 720p bez ograniczeń a w fullhd 1080p jest ograniczenie do reframes 8 lub 9 dts dziala dopiero w wersji tegorocznej tj. seria C
Nie wiedziałem, że seria C odtwarza DTS - czyli jednak jakoś rozwiązali problemy licencyjne.
No, ale to jest wątek o serii B

, a tu chyba nie mamy na to co liczyć ...
Co tego profilu/reframes, to różne rzeczy czytałem (w tym chyba na Doom9's, już nie pamiętam dokładnie) - tak do końca to nie wszystko jest jasne dlaczego są z tym problemy i raz się udaje, raz nie- być może wchodzą w grę jeszcze inne parametry profilu x264 (nie tylko rozdziałka).
W każdym razie, u mnie nie zdarzyło się, żeby przy zachowaniu warunków, o których napisałem, były jakieś kłopoty.
Zresztą, najnowsze profile do x264 (do authoringu BluRay na przykład), jak i te starsze, np. autorstwa Sharktooth'a też ich nie przekraczają.
Natomiast jak już jesteśmy przy tym temacie, to warto zwrócić uwagę na MVKmerge - aby film po zmuksowaniu prawidłowo chodził na odtwarzaczu Samsunga, nie można użyć wersji nowszej, niż 4.0.0, choć już są takie. Pojęcia nie mam, dlaczego tak jest, ale jest. Na kompie wszystko śmiga a na telewizorze już nie (przy użyciu jego własnego odtwarzacza oczywiście).