Chyba mogę napisać za wszystkich, tak działają nam. A wyświetla Ci się przynajmniej obraz, czy w ogóle nic?działaja wam pliki mkv z pendrive ? bo moj b650 wyswietla ze kodek nie obsługiwany ?
Chyba mogę napisać za wszystkich, tak działają nam. A wyświetla Ci się przynajmniej obraz, czy w ogóle nic?działaja wam pliki mkv z pendrive ? bo moj b650 wyswietla ze kodek nie obsługiwany ?
nic kołeczko kreci dwa kołka i wyswietla ze kodek nei obsługiwany , a chodzi mi o pozycje UFC 118 720p (UFC.118.Edgar.vs.Penn.2.720p.REPACK.HDTV.x264-BOV )
Hmm pytałeś o odtwarzanie plików MKV a teraz widać że jakby o jeden plik chodzi.
To napisz jak inne pliki MKV się zachowują? To jakby istotne jeśli chodzi o twoje pytanie.
Zależy jaka była aplikacja zapisująca, ja postępując wg rady jednego z forumowiczów przemuxowałem niedziałające pliki mkvmerge 4.0.0 i już działają. Muxując właśnie wersją 4.0.0 nie zdarzyło mi się aby coś nie zadziałało.Nie mam aktualnie zadnego innego pliku w mkv , czyli moze to byc wina tylko tego pliku. Przetestuje jak cos zassam w mkvdzieki za odpowiedzi
Zależy jaka była aplikacja zapisująca, ja postępując wg rady jednego z forumowiczów przemuxowałem niedziałające pliki mkvmerge 4.0.0 i już działają. Muxując właśnie wersją 4.0.0 nie zdarzyło mi się aby coś nie zadziałało.
SamyGoControlCenter podobno umozliwia "zobaczenie" przez TV plikow na CD/DVD.
Udala sie komus ta sztuka?
Probuje juz roznych modyfikacji skryptu i nic nie wychodzi.
#!SamyGO DVD_CD usb device
pwd
insmod ./lib/modules/drivers/scsi/sg.ko
insmod ./lib/modules/drivers/cdrom/cdrom.ko
insmod ./lib/modules/drivers/scsi/sr_mod.ko
insmod ./lib/modules/fs/isofs/isofs.ko
insmod ./lib/modules/fs/udf/udf.ko
cd /dtv
mkdir devices
mknod devices/sr0 -m 0660 b 11 0
if [ -d /dtv/usb/sda ]
then
mkdir /dtv/usb/sda/dvr-mount
pendrive=/dtv/usb/sda
elif [ -d /dtv/usb/sdb ]
then
mkdir /dtv/usb/sdb/dvr-mount
pendrive=/dtv/usb/sdb
elif [ -d /dtv/usb/sdc ]
then
mkdir /dtv/usb/sdc/dvr-mount
pendrive=/dtv/usb/sdc
else
echo "Brak pendrive"
fi
# chmod 777 ./dvr-mount
mount /dtv/devices/sr0 $pendrive/dvr-mount
eject -x 8 /dtv/devices/sr0
podziel sie tym opisaem przerobie moze ruszy![]()
Po wielu probach TV zobaczyl CD/DVD. Okazalo sie ze wystarczylo podlaczyc naped przez hub USB a nie bezposrednio do TV.
Udalo sie rowniez uzyc zewnetrzej komendy EJECT do wymiany plytek jak i zmniejszania predkosci CD/DVD.
Dziala to tylko przez telnet, a skrypt wpiety pod SGCCenter wywala informacje ze BRAK DOSTEPU.
Dlaczego po uzyciu EJECT nie widac plikow z nowej plyty?
Trzeba ponownie podmontowac naped ?
#!/bin/sh
#!SamyGO eject CD/DVD
umount /dtv/devices/sr0
pwd
./bin/eject -v /dtv/devices/sr0
A może ktoś zetknął się z takim problemem: Otóż moja kablówka (chyba) przesyła sygnał cyfrowy, gdzie obraz i dźwięk nieco się rozmijają. A przynajmniej to to wygląda u mnie. Nie mam żadnych zewnętrznych głośników. Dźwięk jest u mnie troszeczkę szybszy niż obraz. Próbowałem to ustawić w menu serwisowym, ale wartość "audio delay" (czy jakoś tak) można ustawić na max 150 (domyślnie było 100), a to nie wystarcza. Czy ktoś ma pomysł jak można to poprawić?
"U mnie wszystko działa przez ControlCenter. Stworzyłem dodatkowy skrypt do wysuwania płyty, uruchamiany również z ControlCenter. Po wysunięciu i zmianie płyty trzeba powtórzyć montowanie, już bez tworzenia /dtv/devices/sr0. Mam tez skrypt, który można skopiować do pamięci TV i montować płyty bez wpiętego pendriva - korzysta z VirtualUSB (wszystko do tworzenia VirtualUSB jest w ControlCenter, trzeba tylko trochę zmiksować dwa skrypty)"
Super - cieszę się, że to już działa! Bardzo Was proszę o umieszczenie tych modyfikacji w liście aplikacji SamyGo kol. Morasa86. A jest nadzieja na stworzenie oddzielnej aplikacji (poza Control Center) do obsługi zewnętrznych napędów CD/DVD - uruchamianej z menu GRY?
Cały opis zawiera się w moim poście, no ale jak mało czytelnie to proszę:
Index of /videotools/mkvtoolnix/win32/ - stąd ściągasz mkvtoolnix-unicode-4.0.0-setup.exe i instalujesz odpalasz mkvmerge, e sekcji "input files" klikasz add i dodajesz plik który ci nie działa. Jeśli chcesz to możesz coś usunąć z zawartości (np. jedną ze ścieżek dźwiękowych jak jest więcej, czy napisy niepotrzebne), w "output filename" podajesz ścieżkę i nazwę nowego pliku i klikasz "start muxing". Po 90-500 sekund (zależne od pliku i prędkości dysku przede wszystkim) otrzymujesz nowy plik, który powinien działać.
![]()
Można by zmodyfikować to aby uruchamiało się z jednej aplikacji. Nie jestem obeznany w komendach linuxowych, ale wydaje mi się że przy użyciu deklaracji zmiennej można by sprawdzać czy jest to pierwsze uruchomienie (wykonywany skrypt montowania), czy kolejne (wykonywany skrypt wysówania, a po tym montowania).Program dziala, ale nie dziala skrypt, ktory jest błędny.
Zrobilem mala modyfikacje i stworzylem dwa osobne skrypty, jeden do montowanie CD a drugi do funkcji EJECT.
W menu GRY pokazuja sie 2 programy
Montowanie CD i EjectCD
Po wlozenie plyty wystarczy uruchomic pierwsza "aplikacje",
Wymiana plyty to druga aplikacja , po ktorej nalezy wykonac jeszcze raz Montowanie CD
Mozna to jeszcze bardziej z automatyzowac i EjectCD dodac montowanie CD ktore nastapi pod jakms czasie np. 15sek
W "n" na kanałach HD nie występuje ten efekt, również w C+ na kanałach SD tego efektu nie zauważyłem,witam ja mam taki problem tzn, gdy ogladam tenis (teaz US Open) to piłeczka tenisowa zachowuje sie jak kometa, macie ten sam efekt? czy da sie to jakos zniwelowac ustawieniami tv (probowalem wlaczyc 100hz) ? mam zwykla kablowke cyfrowa nie HD, czy w transmisjach HD taki problem tez wystepuje?