Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

reczak

New member
Mam jeszcze jedno pytanie:) czy jest możliwość wyłączenia dźwięku podczas włączania i wyłączania tv ? Nie wiem może komuś się to podoba mi to nie przypadło do gustu

Plug& play-> ogólne-> wył. melodię. Co do dopasowania obrazu do ekranu-obraz -> opcje obrazu-> rozm. -> auto szeroko ,tryb ekranu-> pow. i jest ok.

pyros3344

New member
Kolega ma przenosnego Samsunga i gdy zaczalem przegrywac kilkadziesiat GB to po jakims czasie przerywal prace. Odlaczenie i ponowne podlaczenie pomagalo. I tak co kilkanascie minut. Z tego co wyczytalem ten dysk posiada funkcje oszczedzania energii i po kilkunastu minutach przelacza sie w stan czuwania. Nie wiem czemu u mnie w trakcie pracy tak robil. Moze i Twoj dysk ma podobna funkcje? Sprobuj na innym dysku lub penie.

Nie sądzę. Bo z reguły filmy nawet 3 godzinne idą dobrze. A wyłącza się czasem np po 40 min serialu. I jak podkreślam, nie dzieje się to zawsze.

LEB65337

New member
Plug& play-> ogólne-> wył. melodię. Co do dopasowania obrazu do ekranu-obraz -> opcje obrazu-> rozm. -> auto szeroko ,tryb ekranu-> pow. i jest ok.

Nie wiem dlaczego u mnie ta opcja "auto szeroko" jest nie dostępna swieci sie na szaro i nie moge jej zaznaczyć inne działają, nie wiem czy mam cos poprzestawiane czy po prostu ten typ tak ma

krisr77

New member
witam
zamierzam kupic sobie nas synology DS110j
czy ktos moze potwierdzić iz nasze telewizorki bezproblemowo działaja z tym sprzetem??? (chodzi mi o uprawnienia do katalogów nadawanych dla samby w tym nasie)???
sprzet ma byc głownie wykorzystywany jako serwer plikow dla tego tv (no i offcoz siagnie plikow) i nie chciałbym wywalic 500 na darmo.

PS. freenas zainstalowany na kompie bezproblemowo udostepnia pliki dla TV wiec nie powinno byc problemu ale wole sie zapytac.

krisr77

New member
ze po DLNA bedzie latał to oczywiste. mi chodzilo o Smabe i SamyGo (brak napisów i przewijania dysfalifikuje DLNA)

rbedn - tweirdzi ze wszystko lata wiec chyba sie skusze :)

pedro_78

New member
Bez reklam
Jeżeli chodzi o sambę to po cholerę wydawać extra kasę, jak można udostępnić pliki z kompa? No ale, jak kto woli. A i pamiętaj że SamyGO nie chodzi na nowym fw od wersji 3002.

krisr77

New member
pedro_78 - po to zeby nie wlaczac kompa za kazdym razem jak chce ktos cos obejrzec. pozatym torrenciki i dostep zdalny. Ale poprawna wspołpraca z tv na samygo to podstawa

juz od dawna o tym mysle (najpierw bralem pod uwage dlinka dns-313, pozniej jakiegos thin clienta teraz mysle nad tym synology ds110j)

Ps zastanawiam sie jeszcze na kompem na atomie w płycie mini itx i na tym postawic freenas. ktos ma porownanie ???

ps2. soft mam dobry wiem ze nie mozna aktualizowac - sledze forum na bierzaca

norbid

New member
CD/DVD w samygo

SamyGoControlCenter podobno umozliwia "zobaczenie" przez TV plikow na CD/DVD.
Udala sie komus ta sztuka?
Probuje juz roznych modyfikacji skryptu i nic nie wychodzi.

krzychum91

New member
Witam

Niedawno zakupilem Samsunga LE32B650, wszystko jest w porzadku, jednak irituje mnie fakt iz nie mozna wylaczyc melodji uruchamiajacej sie przy wl/wyl telewizorka. Znalazlem w opcjach mozliwosc wylaczenia tej funkcji natomiast przy kolejnym wlaczeniu telewizora melodja znow sie pojawia (telewizor resetuje ustawienia i wraca do domyslnych). czy ktos jest w stanie mi pomoc ?

krzychum91

New member
Witam

Niedawno zakupilem Samsunga LE32B650, wszystko jest w porzadku, jednak irituje mnie fakt iz nie mozna wylaczyc melodji uruchamiajacej sie przy wl/wyl telewizorka. Znalazlem w opcjach mozliwosc wylaczenia tej funkcji natomiast przy kolejnym wlaczeniu telewizora melodja znow sie pojawia (telewizor resetuje ustawienia i wraca do domyslnych). czy ktos jest w stanie mi pomoc ?

Problem rozwiazany, wystarczylo zmienic tryb ze sklepu na domowy, widocznie w trybie sklepowym zaprogramowana jest zmiania ustawien na domyslne po wylaczeniu tv. ;)

Do góry