LE37B650 i LE40C650
Witam!
Mam LE37B651 a w tym tygodniu przyszedł zamówiony przeze mnie dla ojca LE40C650. Muszę przyznać, że robi wrażenie. Zmienili całą oprawę graficzną Internetu i Content Library, dodali na pilocie przycisk Picture Size (zmiana formatu 4:3, 16:9, powiększenie, auto szeroko - jednym przyciskiem). C650 ma inne widgety w internecie, m in. Google Maps - super widget, i wszystko fajnie działa (szkoda, że w naszych TV tego nie ma).
Zauważyłem jeszcze, że w moim LE37B651 przy uruchomieniu filmu lub zdjęć z laptopa z win7 poprzez strumieniowe przesyłanie danych, rozmiar obrazu na TV był maksymalnie w rozdzielczości max dla laptopa 1366x768 (czyli czarna ramka dookoła filmu lub zdjęcia) w C650 rozwiązali ten problem i obraz jest wyświetlany pięknie na całym ekranie (być może jest to wina ustawień laptopa, bo z moim LE37B651 testowałem swojego laptopa z LE40C650 testowałem laptopa ojca, ale na obydwu jest Win7 i ta sama grafika AtiRadeon HD4570). Zauważyłem jeszcze, że w Content jest około 300MB miejsca. Ale za to pilot jest brzydszy i mniejszy.
Jakby ktoś mógł podsunąć te zmiany do SamyGo byłoby miło. Jeszcze muszę sprawdzić pilota od C650 z moim B651 - czy np. będzie działać funkcja przycisku zmiany rozmiaru ekranu. Dodam jeszcze, że kupiłem kino domowe Samsung (promocja system zwrotu kasy oddają 400zł jak się kupi TV 40" i większy i kino domowe na raz, musi być na jednym paragonie, promocja trwa do dziś) i fajnie działa Anynet+ po podłączeniu testowym (testowym, bo podłączałem na razie w celu sprawdzenia czy sprzęt działa i nie miałem czasu żeby podłączyć go na stałe - ale to już niedługo).
Mam jeszcze pytanie czy ktoś zna kod pilota naszych TV bo pilot kina domowego działa z moim TV ale nie wszystkie funkcje, a wiem ze można go zaprogramować. Kody podane w instrukcji kina, dla pilotów TV Samsung to 00, 15, 16, 17, 40, 43, 46, 47, 48, 49, 59, 60 i 98, który wybrać (bo ciężko sprawdzać wszystkie kody, szczególnie jak się nie ma czasu)?
Dodam, że funkcja sleep pilota od kina domowego ładnie działa na TV (bez podłączania kina) i wyświetla się tylko ramka z czasem wyłączenia TV.
Czyli najbardziej brak na pilocie od naszych TV przycisku Sleep i Picture Size. fajnie byłoby jakoś zaprogramować TV, żeby pilot np. pod kolorowymi nie używanymi na co dzień przyciskami miał te funkcje.
Jakby ktoś miał jakieś pytania na temat nowych rozwiązań w C650 to wszystko mogę sprawdzić proszę pytać.
Pozdrawiam.