Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

biper1

New member
przy probie zmiany z 3000.2 na starszy soft po wpisaniu do telnetu komendy
echo SWU_T-CHL7DEUC_002004_I02_ES000DS000_090816 > Version.0
mam restarty tv po okolo 10 sekundach
POMOCY !!!!!!

swojak1

New member
Wygląda że źle coś zrobiłeś. mogłeś uwalić TV. Spróbuj przy wyłączonym TV wciśnij na pilocie INFO, MENU, MUTE, POWER - otworzysz menu serwisowe - Option - Fakctory Reset wciśnij i TV masz przywrócony do ustawień fabrycznych. Może jeszcze to coś pomoże. Napisz jaki masz TV, ile calowy.

Ostatnia edycja:

ubity

Member
Mam takie pytanko -czy nasz telewizor obsłuży może obraz 3D bo na platformie N pojawia się EUROSPORT 3D ?

Ostatnia edycja:
pytanko

hej ludzie mam problem powiedzcie mi jak zmienić Format/Info : Advanced Format profile : High@L5.1
Format settings, ReFrames :11 frames na mniejszy profil High@L4.1 i reframes na mniejszy bo tego filmu mi nie odtwarza.komunikat nie obsługiwany format pliku. proszę o pomoc jakim programikeim to zrobic ewentualnie czy juz jest po filmie i nie obejrze? pozdro.:(

biper1

New member
Wygląda że źle coś zrobiłeś. mogłeś uwalić TV. Spróbuj przy wyłączonym TV wciśnij na pilocie INFO, MENU, MUTE, POWER - otworzysz menu serwisowe - Option - Fakctory Reset wciśnij i TV masz przywrócony do ustawień fabrycznych. Może jeszcze to coś pomoże. Napisz jaki masz TV, ile calowy.
tv to le40b650 ustawienia fabryczne przywrócone ale na tym koniec zaraz sie telewizor blokuje i restartuje po około 10 sekundach
czyli zostaje tylko serwis ??

Ostatnia edycja:

swojak1

New member
Spróbuj przywrócić soft jeszcze tą metodą, [FONT=&quot]włączyć menu > Control -> Sub Option ustawić na WiseLink Write = ON[/FONT] może przywołasz soft który znajduje się zapisany w pamięci jako alternatywny soft.
Pozdro.

Ostatnia edycja:

interaktiv

New member
Jeśli masz dostęp do menu serwisowego, to wyłącz WATCHDOG'a opcja ta jest w
Control > Sub Option >
4 pozycja od góry w lewej kolumnie musisz zmienić na OFF

powodzenia!

biper1

New member
niestety nie moge zmienic tego poniewaz telewizor po włączeniu za kilka sekund się blokuje tzn. nie działają przyciski i następuje restart telewizora :/

interaktiv

New member
W takim razie jeśli nie masz ex-linka to pozostaje Ci serwis, ale musisz się liczyć z tym, że serwis nie uzna tego jako naprawę gwarancyjną tylko jak uszkodzenie z winy użytkownika i naliczy Ci opłatę za ekspertyzę + naprawę no i oczywiście obciąży Cie kosztem przesyłki - od kiedy wydali soft blokujący SamyGO należy się liczyć z tym, że są mocno w temacie ;)

pldeczek1

New member
od kiedy wydali soft blokujący SamyGO należy się liczyć z tym, że są mocno w temacie ;)
co prawda u mnie ni restartowal sie tv ale przycinalo sie 100hz
Przyjechalo z serwisu dwoch panow ktorzy poza wymianą calych elementow tv nie maja zielonego pojecia o naprawie i zasadzie dzialania naszych tv a co dopiero o zchakowanym sofcie
Wywalili galy jak mowilem o aktualizacji softu przez internet do ktorego jest telewizor podłaczony
Przyjeczali tydzien puzniej i wymienili plyte głowną trwalo to okolo 15 minut i po sprawie a mnie nic sie nie zmienilo prucz tego ze mam czerwone menu a mialem niebieskie
Tak sie sklada ze samsung ma podpisane umowy ze zwyklymi serwisantami ktorzy patrza aby takich napraw bylo jak najwiecej i nic nie sprawdzaja
pamietam tez jak kilka tat temu uwaliłem 2 karty (po 1500 zl sztuka) graficzne podczas zmiany biosu i odblokowywaniu dodatkowych potokow wszyscy mowli ze napewno na gwarancji tego nie uznają a uznali dostałem 2 nowiutkie karty

biper1

New member
Z tego rozumiem że nawet nie możesz wejść w menu serwisowe?.
wejsc moge ale jest to tak ze po okolo 5 sekundach telewizor jakby sie zawieszał (nic już wtedy nie mogę zrobić nie działają żadne klawisze) i po 10s sie restartuje zawiozłem do serwisu i gościu mówi że i tak wymieniają całe moduły nie pojedyńcze części więc zobaczymy

swojak1

New member
wejsc moge ale jest to tak ze po okolo 5 sekundach telewizor jakby sie zawieszał (nic już wtedy nie mogę zrobić nie działają żadne klawisze) i po 10s sie restartuje zawiozłem do serwisu i gościu mówi że i tak wymieniają całe moduły nie pojedyńcze części więc zobaczymy
Będzie dobrze! to ich wina i kropka, zgnoili soft 3002 niech naprawiają. Popieram co napisał pldeczek1.

Ostatnia edycja:

boss131

New member
LE37B650 i LE40C650

Witam!

Mam LE37B651 a w tym tygodniu przyszedł zamówiony przeze mnie dla ojca LE40C650. Muszę przyznać, że robi wrażenie. Zmienili całą oprawę graficzną Internetu i Content Library, dodali na pilocie przycisk Picture Size (zmiana formatu 4:3, 16:9, powiększenie, auto szeroko - jednym przyciskiem). C650 ma inne widgety w internecie, m in. Google Maps - super widget, i wszystko fajnie działa (szkoda, że w naszych TV tego nie ma).

Zauważyłem jeszcze, że w moim LE37B651 przy uruchomieniu filmu lub zdjęć z laptopa z win7 poprzez strumieniowe przesyłanie danych, rozmiar obrazu na TV był maksymalnie w rozdzielczości max dla laptopa 1366x768 (czyli czarna ramka dookoła filmu lub zdjęcia) w C650 rozwiązali ten problem i obraz jest wyświetlany pięknie na całym ekranie (być może jest to wina ustawień laptopa, bo z moim LE37B651 testowałem swojego laptopa z LE40C650 testowałem laptopa ojca, ale na obydwu jest Win7 i ta sama grafika AtiRadeon HD4570). Zauważyłem jeszcze, że w Content jest około 300MB miejsca. Ale za to pilot jest brzydszy i mniejszy.
Jakby ktoś mógł podsunąć te zmiany do SamyGo byłoby miło. Jeszcze muszę sprawdzić pilota od C650 z moim B651 - czy np. będzie działać funkcja przycisku zmiany rozmiaru ekranu. Dodam jeszcze, że kupiłem kino domowe Samsung (promocja system zwrotu kasy oddają 400zł jak się kupi TV 40" i większy i kino domowe na raz, musi być na jednym paragonie, promocja trwa do dziś) i fajnie działa Anynet+ po podłączeniu testowym (testowym, bo podłączałem na razie w celu sprawdzenia czy sprzęt działa i nie miałem czasu żeby podłączyć go na stałe - ale to już niedługo).

Mam jeszcze pytanie czy ktoś zna kod pilota naszych TV bo pilot kina domowego działa z moim TV ale nie wszystkie funkcje, a wiem ze można go zaprogramować. Kody podane w instrukcji kina, dla pilotów TV Samsung to 00, 15, 16, 17, 40, 43, 46, 47, 48, 49, 59, 60 i 98, który wybrać (bo ciężko sprawdzać wszystkie kody, szczególnie jak się nie ma czasu)?

Dodam, że funkcja sleep pilota od kina domowego ładnie działa na TV (bez podłączania kina) i wyświetla się tylko ramka z czasem wyłączenia TV.

Czyli najbardziej brak na pilocie od naszych TV przycisku Sleep i Picture Size. fajnie byłoby jakoś zaprogramować TV, żeby pilot np. pod kolorowymi nie używanymi na co dzień przyciskami miał te funkcje.

Jakby ktoś miał jakieś pytania na temat nowych rozwiązań w C650 to wszystko mogę sprawdzić proszę pytać.

Pozdrawiam.

Yanki1010

New member
Witam, w przyszlym tygodniu zamierzam kupic tv LE46B650, w zwiazku z powyzszym mam kilka pytan:
1.czym sie rozni LE46B650 od LE46C650 oraz LE40B650 od LE40C650 oczywiscie procz ceny i wielkoscia cali
2. Tv ma stac w pokoju o rozmiarze 22m , w odleglosci maksymalnie 3,80 m od ogladajacego, czy 46` nie bedzie za duzy? dodam ze bedzie wykorzystywany do wszystkiego tzn. od telewizji poprzez gry (PS3,Xbox360, xbox...) az po filmy (kolejnosc bez znaczenia)
w miare mozliwosci prosze o szybka odpowiedz poniewaz w RTVEUROAGD jest dobra cena (3490zl) za model LE46b650.pozdrawiam

swojak1

New member
Nie będę opisywał dokładnie różnica ma go mój kolega, sprzętowo pilotem wielkością pamięci wyglądem mniejszy ma u dołu garb na obudowie i ceną. a programowo to wyżej te różnice opisał boss131 prawie wszystkie natomiast B650 we wszystkich wielkościach mają to samo i tak samo jest w C650. Co do wielkości TV to ja bym kupił jak największy. Ja mam LE37B650 na początu był dla mnie ogromniasty, a teraz kurde jakoś zmalał.
Pozdro.

Ostatnia edycja:

pedro_78

New member
Bez reklam
Witam, w przyszlym tygodniu zamierzam kupic tv LE46B650, w zwiazku z powyzszym mam kilka pytan:
1.czym sie rozni LE46B650 od LE46C650 oraz LE40B650 od LE40C650 oczywiscie procz ceny i wielkoscia cali
2. Tv ma stac w pokoju o rozmiarze 22m , w odleglosci maksymalnie 3,80 m od ogladajacego, czy 46` nie bedzie za duzy? dodam ze bedzie wykorzystywany do wszystkiego tzn. od telewizji poprzez gry (PS3,Xbox360, xbox...) az po filmy (kolejnosc bez znaczenia)
w miare mozliwosci prosze o szybka odpowiedz poniewaz w RTVEUROAGD jest dobra cena (3490zl) za model LE46b650.pozdrawiam
Jeżeli nie zależy Ci na dodatkach SamyGO, to bierz model C, bo obsługuje DTS. No i nad mniejszym nawet się nie zastanawiaj. A jak się okaże, że jest dla Ciebie za duży, to możemy się zamienić :D

misiakrp

New member
czy po dlna nie ma napisów ?
z pena film idzie ok ale z serwera dlna juz nie :(
chciałem też sie zapytać czy ktoś korzysta z serwera NAS ?
ja właśnie nabyłem coś takiego dokładnie to
ma to mi rozwiązać dostęp do mediów bo na 3 kompach co innego ;)
jak na razie urządzenie nie obsługuję mkv reszta śmiga ale bez napisów (to samo mam z kompa po DLNA)
a że urządzenie oparte jest na linuxie tak jak nasz tv juz go zhackowali (jeszcze nie testowałem )
idzie po hacku odpalić telnet sambe itp.
fajne też jak kotoś ciągnie torenty ciągną się dysk mały pobór prądu i komp może odpoczywać :)
wiki hack

a bawiłem sie też dvd i niby pokazuję że podłączony ale nic nie czyta :(

Do góry