Nie wiem o co chodzi Panowie nie mogę zmienić softu 3000,2 wgrywałem zawsze nowszy ze strony Samsunga a jak mi się wydawał że jest zły to powracałem do starego teraz nie mogę "mordę" i nie wiem co jest.
Poczytałem nieco w tył ale nie za bardzo na tym się znam więc proszę o pomoc, dlaczego tak jest.
Pozdrawiam.
żadna nowość z tymi grami
ferguss napisał:2. W TV jest oryginalnie tylko jedna gra. Czy udalo sie komus sciagnac ze strony Nurisam com darmowe inne gry, jezeli tak to prosze o upload.
Naprawdę? To czemu nie odpisałeś jak padło pytanie? cyt.:
Na tym forum nie było wyjaśnienia jak ściągnąć te gry. Jak nie wierzysz, to przeszukaj wątek.
Naprawdę? To czemu nie odpisałeś jak padło pytanie? cyt.:
Na tym forum nie było wyjaśnienia jak ściągnąć te gry. Jak nie wierzysz, to przeszukaj wątek.
Ja mam telewizor od czerwca 2009, a do tej pory nawet nie podłączyłem go do sieci (nie mam na myśli energetycznejA tak Panowie szczerze tak się zabijamy za tym SamyGO, wszyscy mamy laptoopy i głowne na nich korzystamy ....
Nie wiem o co chodzi Panowie nie mogę zmienić softu 3000,2 wgrywałem zawsze nowszy ze strony Samsunga a jak mi się wydawał że jest zły to powracałem do starego teraz nie mogę "mordę" i nie wiem co jest.
Poczytałem nieco w tył ale nie za bardzo na tym się znam więc proszę o pomoc, dlaczego tak jest.
Pozdrawiam.
Zainspirowany najnowszym osiągnięciem SamyGO związanym z metodą przywracania firmware poprzez wszczepienie aplikacji SamyGO w grę pobraną z Nurisam postanowiłem sprawdzić jak to jest w końcu z tymi grami z Nurisam na europejskich modelach. Ktoś tu kiedyś o to pytał.
Pytałem kiedyś o to i w końcu jest odpowiedź. Dzięki sam650, próbowałem też kiedyś tej sztuczki z modelem LN40B650T1F i dopiero teraz sprawdziłem, co było nie tak. Okazało się, że w pole Product Type nic nie wpisałem, a powinno być TV.Zainspirowany najnowszym osiągnięciem SamyGO związanym z metodą przywracania firmware poprzez wszczepienie aplikacji SamyGO w grę pobraną z Nurisam postanowiłem sprawdzić jak to jest w końcu z tymi grami z Nurisam na europejskich modelach. Ktoś tu kiedyś o to pytał. (...)
Zainspirowany najnowszym osiągnięciem SamyGO związanym z metodą przywracania firmware poprzez wszczepienie aplikacji SamyGO w grę pobraną z Nurisam postanowiłem sprawdzić jak to jest w końcu z tymi grami z Nurisam na europejskich modelach. Ktoś tu kiedyś o to pytał.
Krótko mówiąc: okazało się, że gry z Nurisam można uruchomić na europejskich modelach takich jak LExxB650T2, pomimo informacji na stronie Nurisam, że gry są przeznaczone jedynie dla telewizorów z rynku amerykańskiego.
Oto dokładny opis co trzeba zrobić aby pobrać i uruchomić grę z Nurisam:
1. Przy pomocy Internet Explorer (bo Firefox będzie miał z tym problemy) zarejestrować się na stronie nurisam (przedtem warto zmienić język strony na ENGLISH). Na adres email przychodzi potwierdzenie, ale konta nie trzeba aktywować, tj. można się zalogować zaraz po założeniu konta.
2. WAŻNE: wejść w "My Page" (prawy górny róg witryny) i zarejestrować odbiornik (My Device, Register) wybierając jakiś amerykański model, np. LN40B650T1F i podając kod UDN ze swojego telewizora (bez żadnych myślników czy spacji). Skąd wziąć UDN? To mamy opisane w instrukcji telewizora - jest on w Content Library.
3. Jak już mamy zarejestrowany nasz UDN, możemy przystąpić do pobierania gier. Przeglądamy dostępne gry i wciskamy download. I tu zaskoczenie! Mianowicie trzeba włożyć pendrive (najlepiej pusty) i wyrazić zgodę na zainstalowanie wtyczki, która będzie zgrywać grę bezpośrednio na pendrive.
4. Po zgraniu gry odłączamy pendrive i możemy go wetknąć w TV. Gra powinna działać (oczywiście tylko na tym odbiorniku z podanym UDN).
Sprawdziłem już kilka gier i wszystkie działały.
A jak się pobierze grę bez rejestrowania swojego TV, to nie działa?
coś nie hallo z tą stroną wywala błędy przy próbie rejestracji !!!!!
Przydało by się przekopiować to teraz do pamięci TV.
Wie ktoś jak skopiować te gry do TV i czy gry będą wtedy działały?