Witammr.hyde napisał:Właśnie zainstalowałem nowy Widget Wiadomości, całkiem dużo informacji i są nawet zdjecia. W koncu jakieś nowe widgety, brakuje mi jakiegoś widgetu do sprawdzanie poczty np: gmail.
Najpierw sprawdź np przy pomocy MediaInfo jaki fps ma Twój film. Jak będziesz potem przerabiał napisy Subeditem z txt na srt to zwróć uwagę czy proponowany przez Subedit fps, (dzieje się to kiedy wydajesz w Subedicie polecenie eksportuj do srt), zgodny jest z wartością uprzednio podaną przez MediaInfo. Standardowo Subedit proponuje 25 fps a Ty masz pewnie 23.976? Jesli tak to nic dziwnego, że brak synchronizacji. Zmień więc ustawienie fps w Subedicie na 23.976 zanim polecisz mu wyeksportować wczytany plik jako srt.emeth napisał:Witam,
czytalem ze aby Samsung LE37B650 dobrze odtwarzal napisy do divxow, to trzeba plik txt przerobic na srt. Sciagnalem program subtitle workshop, jednak caly czas to samo, napisy ida szybciej niz film. Wczesniej uzywalem subedita i dalej to samo. Macie jeszcze jakas rade ?
Domyslam sie ze jest to cos z fps, ale nie mam pojecia jak to ustawic. Jak ustawic wejsciowe i wyjsciowe fps ?
(Napisy sa sciagane z napiprojekt)
emeth napisał:Witam,
czytalem ze aby Samsung LE37B650 dobrze odtwarzal napisy do divxow, to trzeba plik txt przerobic na srt. Sciagnalem program subtitle workshop, jednak caly czas to samo, napisy ida szybciej niz film. Wczesniej uzywalem subedita i dalej to samo. Macie jeszcze jakas rade ?
Domyslam sie ze jest to cos z fps, ale nie mam pojecia jak to ustawic. Jak ustawic wejsciowe i wyjsciowe fps ?
adwolf napisał:Witam.Posiada ktoś kopię instrukcji obsługi która znajduje się na dołączonym do tv PenDrivie? Instrukcja jest chyba w flashu.
adwolf napisał:Dzięki , ale poszukuję tej na pendriva w Flashu - Taka jak ta oryginalna dołączana do LE40B651
Czego używasz jako serwera DLNA? Sprawdź przy pomocy np MediaInfo czym różnią się te nieoddtwarzane via DLNA od tych odtwarzanych.pldeczek1 napisał:Witam Jestem posiadaczem samsunga 46b650 i mam pytanie Jak rozwiazac problem tzn z niewiadomych przyczyn niektore pliki nie sa odtwarzane przez DLNA pojawia sie komunikat nieobslugiwany format co dziwne przez usb sa odtwarzane bez problemu
Nie da rady. W każdym razie nie w ten sposób. Możesz kupić sobie NAS-a i modlić się, żeby wbudowany serwer DLNA współpracował z TV.Pytanie brzmi czy jest jakis sposob aby podłaczyc ten sam dysk do tv i do kompa tak aby pliki z netu splywaly besposrednio na ten dysk podłaczony do tv przez usb????????????????????????????////
puszek napisał:Witam,
Jestem posiadaczem LE32B650 i zaobserwowałem pewien problem.
Mianowicie wczoraj oglądałem film Iron.Man.REPACK.1080p.BluRay.x264-1920 z napisami (wszystko działało). Dzisiaj chciałem jeszcze raz obejrzeć film i nie odtwarza mi napisów, które wczoraj działały. (oglądam z pena).
Z góry dzięki za pomoc
ja używam programu srt 1.1v jest banalnie prosty i wszystko działa jak należyemeth napisał:Witam,
giekol napisał:Podobny problem miałem, na kompie. Po obejrzeniu filmu kasował napisy.
Więc ustawiłem plik z atrybutem "tylko do odczytu". Sprawdź czy u Ciebie nie jest podobnie.
pldeczek1 napisał:Witam Jestem posiadaczem samsunga 46b650 i mam pytanie Jak rozwiazac problem tzn z niewiadomych przyczyn niektore pliki nie sa odtwarzane przez DLNA pojawia sie komunikat nieobslugiwany format co dziwne przez usb sa odtwarzane bez problemu [...]
Pytanie brzmi czy jest jakis sposob aby podłaczyc ten sam dysk do tv i do kompa tak aby pliki z netu splywaly besposrednio na ten dysk podłaczony do tv przez usb????????????????????????????////