HejRAMZES72 napisał:Menu ustawień profilu (nie telewizora) jest w jęz. angielskim.
korczyniak napisał:Nieraz jest tak że trzeba sprawdzić najprostsze rozwiązania
W PC share Manager w menu Udostępnij opcja "Ustaw Zabezpieczenia dla urządzenia >stan>potwierdz
Może to to.
Nie widzą się podsieci. mysle ze jakby sie widzialy to niebyłoby problemuergk napisał:To w końcu widzą sie te podsieci czy nie bo nie wiem czy problem leży po stronie konfiguracji sieci czy oprogramowania Samsunga? Czy możesz pingować z komp. na adres TV. Bo prawdę powiedziawszy nawet jak masz dwie podsieci to prawidłowa konfiguracja (brama) pozwoliła by na komunikację TV z serwerem DLNA
jeśli mówiąc "obsłuży dlna" masz na myśli, czy będziesz mógł odtwarzać multimedia z komputera podłączonego do tej samej sieci co telwizor to obojętni jaki router to umożliwi. A jeśli nie masz routera i chcesz go zakupić tylko po to, żeby połączyć kompa z tv to nie jest to konieczne - wystarczy podłączyć kabel sieciowy (taki, jak do podłączenia 2 komputerów bez routera - jeśli tak powiesz w sklepie to będą wiedzieli o co chodzi i Ci taki przygotują). Jeśli jesteś zainteresowany to napisz prywatną wiadomość do mnie to pomogę Ci z konfiguracją.adwolf napisał:Witam. Czy do obsługi multimediów , głównie filmy po lanie lub wifi jest potrzebny jakiś specjalny router z obsługą DLNA czy może być dowolny router nawet bez obsługi DLNA ?. Pytam ponieważ nie posiadam żadnego i nie wiem na co zwrócić uwagę przy zakupie.
bla napisał:Odpowiadając wiec wprost na Twoje pytanie - wolę mieć 2 podsieci
asd1 napisał:Odpowiadając ponownie na twoje pytanie :
Tak ustawione NIE będzie działać.
zxcasd napisał:Witam!
Kupiłem Samsunga 32B650 i po podłączeniu go kablem HDMI-HDMI do kompa (wejścia na płycie głównej - ASRock M3A790GXH/128M, zintegrowana karta graficzna Radeon HD 3300, Windows XP SP3) nic nie wykrywa.
zxcasd napisał:Podłączam ją tylko dlatego do portu HDMI na płycie, bo moja karta graficzna nie ma tego wejścia, a zależy mi na tym, żeby dźwięk i obraz leciały po jednym kablu. Tak jak pisałem, po podłączeniu do DVI na karcie graficznej, obraz jest na telewizorze (chociaż występuje problem z rozdzielczością, ale nie próbowałem go rozwiązywać, gdyż jednak wolę to mieć po jednym kablu).
zxcasd napisał:Witam!
Kupiłem Samsunga 32B650 i po podłączeniu go kablem HDMI-HDMI do kompa (wejścia na płycie głównej - ASRock M3A790GXH/128M, zintegrowana karta graficzna Radeon HD 3300, Windows XP SP3) nic nie wykrywa. Dodam, że tym samym kablem kolega ma połączone DVD ze swoim TV i wszystko działa jak należy. Wnioskuję zatem, że to nie wina kabla, skoro u kolegi działa, a u mnie nie. Podejrzewam, że problem leży po stronie kompa, bo telewizor widzi, że coś jest podłączone, ale przy wybraniu odpowiedniego wejścia w menu pokazuje komunikat o braku sygnału. Próbowałem ze wszystkimi czterema wejściami HDMI w tv, za każdym razem było to samo. Przy łączeniu innym kablem (HDMI-DVI, podpinanym do karty graficznej - Radeon HD 4890) obraz był widoczny na monitorze i telewizorze.
Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
zxcasd napisał:Podłączam ją tylko dlatego do portu HDMI na płycie, bo moja karta graficzna nie ma tego wejścia, a zależy mi na tym, żeby dźwięk i obraz leciały po jednym kablu. Tak jak pisałem, po podłączeniu do DVI na karcie graficznej, obraz jest na telewizorze (chociaż występuje problem z rozdzielczością, ale nie próbowałem go rozwiązywać, gdyż jednak wolę to mieć po jednym kablu).