mam pytanie odnośnie LE40B550 czy każdym soft można tak zmodyfikować aby śmigały filmy ładnie na nim?
przetworzyc? HDMI to to samo co DVI tylko HDMI może więcej (np przesyłać dźwiek dodatkowo czy sterowanie, etc), ale obraz, to to samo. HDMI-DVI to tylko przejściówka.Byłem również obejrzeć ten telewizorek, no u mnie niestety nie ma takiej możliwości z kabelkiem HDMI-DVI no bo komputerek nie jest w stanie przetworzyć tego ( stary laptop ).
Ponieważ nie lubię za bardzo kombinować z softem - wybrałem inną drogę, kupiłem przewód HDMI-DVI (10m) i spróbuję oglądać filmy z kompa. Mam nadzieję, że nie będzie problemów z zabezpieczeniami. Dzisiaj rano udało mi się kupić model LE40B550 ze znanej sieci, która się reklamuje w TV (za 1.999,- PLN) i jak na razie jestem baaardzo zadowolony
... Jak sprawdzić ile godzin tv pracował i ile razy był właczony?
No i udało się kupić w sieciówce za 1999 ;]
Teraz mam takie pytanie bo telewizorek wszystko fajnie tylko...
podłaczyłem sobie laptopa hdmi -> hdmi i pojawia się pewien problem. Przy filmach np avi co jakiś czas obraz nienadąrza wyglada tak jak smuga więc sądzę, ze jest to smurzenie.
Czego to może być wina i czy da się to jakoś naprawić ? Czy może już taki urok tv.
Dodam, ze na laptopie zadnych przycięć nie ma bo porównywałem.
@Optics, żadne dodatkowe zmiany w menu serwisowym nie przyśpieszą uruchamiania TV po zmianie na model B650. Jedynym rozwiązaniem jest wgranie zmodyfikowanego oprogramowania z patchem SamyGO. Poszukaj na forum.