prezesikm1
W moim 32B550 mam identycznie tyle że na górnej krawędzi TV wygląda to jak ukruszone szkło.
Nie jest to widoczne (bardzo minimalne) i nie przeszkadza mi to...
Nie reklamowałem tego nawet, a wiem że tak było od nowości.
To chyba jakaś wada Fabryczna albo uszkodzenie przy montażu.
Są dwie poprawki SamyGo dla modelu B550: "ARfix v1" oraz "B650 mod fix" dla firmware ver. 2008. Do tej pory nie pojawiła się najnowsza: "Big & Colorful Subtitles", ale jest na to szansa. Co do najnowszego firmware'u 2009 to nie polecam go instalować, gdyż wyżej wymienione poprawki mogą do niego nie zostać nigdy dodane a później nie jest możliwe wgranie wcześniejszej wersji (downgrade)! Dodatkowo firmware ten, jak wynika z doniesień, nie wnosi niczego nowego poza "wyciętymi" fragmentami kodu ze "zbędnymi" funkcjami tj. Debug Menu, PVR itp. oraz dodanymi nowymi jeszcze niewykorzystanymi fragmentami kodu związanymi z uwierzytelnianiem za pomocą klucza publicznego oraz być może usługą NetFlix (Video on Demand). Najprawdopodobniej jest przygotowaniem do wprowadzenia "zabezpieczonego" firmware z CI+, który ma uniemożliwić dokonywanie zmian takich właśnie jak w opracowane w SamyGO.
Przecież każdy TV LCD wyświetla obraz progresywnie.czy samungi obsluguja dvd ze skanowaniem progresywnym, tzn. czy jezeli podlacze swoje dvd( sam odtwarzacz) przez kabel komponentowy to tv bedzie przetwarzal sygnal przeskanowany?? ma ktos moze wiedze na ten temat?
Przecież każdy TV LCD wyświetla obraz progresywnie.
Różnicy rzucającej się w oczy rzeczywiście nie ma. Robiłem dla testów zdjęcia obrazu podłączonego DVD przez HDMI i przez euro (statyczne menu filmu DVD). Na pierwszy rzut oka żadnej różnicy. Dopiero po dokładnym przypatrzeniu się krawędziom, te przez HDMI były nieco bardziej ostre i wygładzone. A więc różnice praktycznie niezauważalne w dynamicznym obrazie.po podlaczeniu dvd z samsungiem wyjsciem komponentowym nie ma dla mnie żadnej widocznej roznicy w odbiorze obrazu
Tak, bo w sklepie na własne oczy widziałem 32" z matrycą AxxxCzy w 32" tez mozna trafic na rozne matryce?
W elektronice podobno nie. Tylko obudowy są różne.zastanawia mnie czy:
1. faktycznie sa jakies roznice pomiedzy modelami 550 i 551
Przecież przy zakupie oglądasz TV, to bierzesz tylko wtedy jeśli ma odpowiadającą Ci matrycę.czy dla malo wprawnego oka przy ogldaniu glownie standartowej TV z Cyfrowego Polsatu zobacze roznice miedzy matrycami np. sams. a AUO?