manipulator
New member
Doczytalem ze sa to pecherzyki powietrza ktore dostaja sie do obudowy szklanej.Rowniez u niektorych uzytkownikow pecherzyki byly minimalne lecz w pozniejszym czasie powiekszaly sie i byly dosc widoczne w sloneczne dni.Jutro bede dzwonil do sevisu i domagal sie wymiany obudowy lub calego lcd.
Miałem dokładnie to samo. Zadzwoniłem do serwisu samsunga i po około 3 tygodniach (po uprzednim umówieniu) przyjechali do mnie do domu panowie z serwisu i wymienili na miejscu obudowę - a raczej ramkę. Teraz już nie mam tych "pęknięć". Pytałem czy mają często takie wymiany - stwierdzili że b. często, ale w tej nowej partii obudów problem już jakby nie występuje (mam nadzieję). W gwarancji jest napisane że nie wymienią na NOWY TV tylko że będą wymieniać wadliwą część do bólu - zostało mi jeszcze niespełna 1,5 roku chociaż mam cichą nadzieję że ramka nie będzie już "pękać"
Dodatkowo pytałem serwisantów (było 2 sympatycznych panów) jak to jest z wgrywaniem firmwaru i dokonywaniem zmiany ustawień w nich - stwierdzili jednoznacznie że jeśli wgrywa się oryginalny firmware i nawet jak się zmieni jego ustawienia to nie powoduje to utraty gwarancji.
W razie przekombinowania jest kombinacja klawiszy na pilocie która "resetuje" ustawienia TV do defaultowych wartości.
Utrata gwarancji jest w momencie wgrania "poprawionego" firmwaru z np. SamyGo.
Jak już się rozpisałem to dodam jeszcze że mam wgrany firmware 2003. Filmy działają bezbłędnie - ALE dopiero po zmianie opcji (nie pamiętam jej nazwy teraz) z Without DB na With DB - wcześniej losowo TV się wieszał przy uruchamianiu filmów - tzn. raz film działał a drugim razem ten sam film resetował TV - po ww zmianie ZERO RESTARTÓW - filmy śmigają jak należy.
pozdrawiam wszystkich użytkowników B551