Witam !
Chmurek nie ma a przynajmniej ja ich nie widzę. 856 mieszka u mnie w sypialni od kilku dni i mogę już powiedzieć , że błędu nie popełniłem kupując ten TV. Podobnie jak przedmówcy porównywałem go z innymi TV tj. głównie W4500 i A786. W przypadku pierwszego zniechęciły mnie opinie forumowiczów o występujących wadach oraz fakt , że porównując obraz z 856 nie za bardzo widziałem różnicę.Nie przekonała mnie tu 5 letnia gwarancja bo co mi po niej jak co trochę trzeba będzie odsyłać TV do serwisu. 786 odpadł z powodu kolorku obudowy (coś nie bardzo mi pasiła bluuuuu ) nie dostrzegłem też swoim "kaprawym"oczkiem różnicy w obrazie.
Teraz może krótko o pierwszych wrażeniach.
Pierwsze to wygląd - moim zdaniem super, lekki,nowoczesny , kolor (wiśnia) łatwiej komponuje sie z resztą sprzetów w pomieszczeniach ( to co prawda w TV nie najważniejsze ale odgrywa pewną rolę) max noty.
Drugie to ful funkcji : obsługa sieci ( zasoby z kompa na kliknięcie) , a jak kto chce to z USB może wszystko ciągnąć ( foty,mp3, filmy) bajer.
Trzecie - najwazniejsze bo tego sie nie spodziewałem . Jakośc obrazu na cyfrze z fredka 8800. Na kanałach w SD na prawdę bardzo dobry obraz a wiem co mówię bo w salonie wisi KURO 5090 i jest do czego sie odnieść(HD wiadomo nie ma co mówić).
I jest tylko jeden problem !
Mianowicie tak bogate meni i możliwość wielu ustawień , że taki przeciętny laik jak ja po prostu nie wie jak wyregulować ten TV by uzyskać jak najlepszy obraz. To co mam teraz to wiele prób i kombinacji a może można by jeszcze lepiej ? Dlatego mam prośbę do fachowców by coś podpowiedzieli ( podali optymanne ustawienia ) a wielu ludków będzie im dozgonnie wdzięcznych .