adamys2 napisał:......., ale fak przy scenach gdzie kamera się rusza a nie obiekt widać wyraźne "skoki". ......
mightym napisał:To mój pierwszy post na tym forum, witam wszystkich
Chce kupić LCD Samsunga, ale boję się trochę o ich awaryjność,
co chwila piszecie, że się zepsuł i oddaliście do serwisu i stąd moje pytanko:
Który z tych modeli jest mniej awaryjny i ogólnie którego byście mi polecili?
Przeczytałem cały wątek, ale już trochę się gubię Czy, któryś z nich posiada jednocześnie wbudowany subwoofer i dekoder MPEG-4?
LE 46 A686
LE 46 A756
Pozdrawiam
mp_lasso napisał:Pewnie było wiele razy ale, mam takie pytanie jakie odświeżanie obrazu najlepiej ustawić w komputerze podłączonym przez kabel DVI-HDMI do Samsunga LE40A786? Dostępne opcje do wyboru to: 24, 25, 30, 50 i 60 Hz.
amelia25 napisał:generalnie też się bałam o awaryjność samsungów
dlatego wybrałam LG i jestem z tego wyboru bardzo zadowolona
zwłaszcza kiedy słyszałam o przejściach moich znajomych z serwisem samsunga
swoją drogą to jestem posiadaczką LG 47" z serii 7000
Mea napisał:Witam wszystkich
To mój pierwszy post na forum.
Od dzisiaj stałem się szczęśliwym posiadaczem 40A786.
Niestety już przy pierwszych testach, stwierdziłem że mój egzemplarz "piszczy" jak stary lampowy odbiornik TV.Nie jest to jakiś głośny pisk, ale jest on uzależniony od janości obrazu - im jasniejszy tym piszczenie "wyższe".
Jest to o tyle uciążliwe że mieszkam w okolicy gdzie panuje kompletna cisza i piszczenie jest słyszalne przy niskim natężeniu dźwięku przy jaim oglądam telewizję.
Akurat mam porównanie z innym egzemplarzem w którym podobny dźwięk nie występuje.Poza tym podczas przełączania kanałów mam dość długie przerwy na kórych jest czarny ekran - trochę to dziwne, musze sprawdzić na innym egzemlarzu.Jeszcze inny efekt to nie gasnące niebieskie diodki na ramce obudowy - ten feler ustąpił po wyłączeniu i ponownym włączeniu telewizora.
Proszę o jakies porady, czy ma reagować już teraz w serwisie, czy przetestować wszystkie inne funkcje i piszczenie sobie darować bo to mieści się w normie i serwis tego nie uzna za wadę.
Sprzęcik kupiłem poprzez sklep internetowy z dostawą do domu.
Ogólnie telewizor jest bardzo OK, zdecydowałem się na zakup po przetestowaniu egzemparza tekiego samego modelu.
zYxMa napisał:Mam ten sam model i nic nie piszczy. Ledwo słychać wentylator z tyłu. A co do tych diód to mi się to chyba raz przytrafiło, że musiałem wyłączyć i włączyć. Po za tym super tv.
Mea napisał:Dzwoniłem dzisiaj do sprzedawcy przedstawić problem.
Odpowiedział, że nieraz tak jest, na początku użytkowania przez parę dni, podobno trafopowielacz ma się wygrzać i objaw ustąpi - miewa takie przypadki i na 99% piszczenie ustępuje.Potestujemy, zobaczymy.
mp_lasso napisał:To wielka ściema żeby się wykręcić. Ja mam ten telewizor od 2 miesięcy. Zaczął piszczeć 3 dni po zakupie. Wydaje mi się że ten pisk z czasem się zwiększa, a nie zmniejsza jak zapewniał Cię sprzedawca. Gdybym wiedział że ten problem występuje tylko w nielicznych egzemplarzach to bym go wymienił od razu jak zaczął piszczeć (a miałem na to 7 dni od daty zakupu). Teraz to mogę "liczyć" tylko na serwis samsunga który odpowiada "Możemy przyjechać, zmierzmy głośność pisku z 1m od telewizora, jeśli nie będzie przekraczała 30dB to wystawimy rachunek za dojazd i pomiar"
Mając na wględzie powyższe, zawsze wybieram sklep mający siedzibę w moim mieście - polecam, jeśli jest taka możliwość oczywiście.I w tym wypadku maiłem możliwość odbióru telewizora osobiście, albo dowóz do domu za free.walery napisał:Tak to jest kupować TV przez internet i jeszcze przy pechu z drugiego konca Polski. Komu się chce wysyłać czy jechać osobiście i jakie koszty !!! Jestem pewien ze jakbyś miał do sklepu do 5 km juz dawno byś tam był. Coz człowiek czce zaoszczędzić trochę grosza a potem kupa wielka. Mam to samo z 15" LCD DVD w kuchni. Jeden martwy piksel, TV kupiony przez internet w sumie grosze w porównaniu do 786 więc machnąlem ręka ale nigdy więcej z internetu