Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jestem "nowy" na forum, więc proszę o "wyrozumiałość"
Samsunga Le 40 A 656A posiadam od kilkunastu tygodnii, ale dopiero teraz jak kupiłem kino domowe zaczynam się nim "bawić" Mam kilka pytań. Pierwsze odnośnie tej nieszczęsnej kalibracji. Przeglądając forum znalazłem kilka przykładów "kalibracji" (nawiasem mówiąc sam nie wiem która z nich jest najlepsza, jak ktoś wie, to proszę o wskazówki), ale każda z nich dotyczy trybu "filmowego"! A co z trybem standartowym i dynamicznym? Czy ustawienia fabryczne waszym zdaniem są ok? Po drugie - mam problem z opcją "czerń hdmi" - nie jest aktywna tzn. nie mogę jej włączyć? W czym może tkwić problem? Może w podłączeniach? Gdyby ktoś mógł coś poradzić, to oto opis wszystkiego co mam podłączone do tv:
- kino domowe "Samsung HT BD 1255" przewodem hdmi "Hama" 1,5 m, do złącza hdmi 3
- cyfrowy dekoder polsatu "Samsung DSB - H370G" przewodem hdmi "Prolink" 1,20cm, do złącza hdmi 1
- odtwarzacz dvd "LG DV8761V" przewodem euro-euro do złącza ext1(rgb)
- stary magnetowid "jvc" przewodami typu "jack" do S-video
- laptop Acera do złącza pc przewodem który nie mam pojęcia jak się nazywa (podłączył mi kolega
Oprócz tego wszystkiego dekoder z kinem połączony jest kablem optycznym "Prolink" 1,20 cm.
Co wy na to? Czy to wszystko jest tak jak powinno być? Bo jesli tak, to dlaczego "czerń hdmi" nawala? Sorki, jesli dla kogoś moje pytania są "śmieszne" ale jestem trochę "zielony" w tym wszystkim, a zresztą kto pyta nie błądzi...
Dziękuje z góry za wszelkie porady i wskazówki. Pozdrawiam