dinar napisał:Na moim 37 A656 i dekoder Philips PVR HD też obraz żyleta,przynajmniej nie muszę 800zł wywalić na zakup bo mam go w dzierżawie.
pkupcz napisał:Witam ponownie!
Kiedy kupowałem Sama le40a656 sprawdziłem w sklepie wszystko, łącznie z lustracją całej powierzchni matrycy pod kątem martwych pixeli i subpixeli (podałem sygnał RGB + W z notka na TV w rozdzielczości 1920x1080)
Z obrazem było wszystko OK, ale po niecałych 3 miesiącach, na samym środku matrycy mam martwy pixel
Czy wiecie może, czy to podlega reklamacji ?
Pozdrawiam
Piterek
bunio1978 napisał:Z tego co wiem to Samsung nie reklamuje ekranow LCD z jednym martwym pikselem nawet jesli jest w samym srodku ekranu. Musi byc ich chyba 4-6 skupionych w jednym miejscu
pkupcz napisał:Witam ponownie!
Kiedy kupowałem Sama le40a656 sprawdziłem w sklepie wszystko, łącznie z lustracją całej powierzchni matrycy pod kątem martwych pixeli i subpixeli (podałem sygnał RGB + W z notka na TV w rozdzielczości 1920x1080)
Z obrazem było wszystko OK, ale po niecałych 3 miesiącach, na samym środku matrycy mam martwy pixel
Czy wiecie może, czy to podlega reklamacji ?
Pozdrawiam
Piterek
sgarbacki napisał:Martwy pixel na matrycy jest wadą..., więc nie ma znaczenia, ile pixeli masz wypalonych, towar podlega reklamcji.
W servisie samsunga powiedzą Ci, ze wymienią matrycę - lecz prawdą jest że nie sprowadza się samych matryc gdyz jest to nieopłacalne - otrzymasz nowy telewizor.
Tak było w moim przypadku ...
...pozdrawiam
Nie podważam Twoich słów, ale brzmi to za pięknie, żeby było prawdziwe.sgarbacki napisał:Martwy pixel na matrycy jest wadą..., więc nie ma znaczenia, ile pixeli masz wypalonych, towar podlega reklamcji.
W servisie samsunga powiedzą Ci, ze wymienią matrycę - lecz prawdą jest że nie sprowadza się samych matryc gdyz jest to nieopłacalne - otrzymasz nowy telewizor.
Tak było w moim przypadku ...
...pozdrawiam
Human napisał:Nie chce mi się teraz już szukać. Ale rewelacje można znaleźć na róznych stronach. Od skąpca i ceneo przez portale z testami telewizorów w wypowiedziasz użytkowników po różne fora.
Ja własnie nie rozumiem tego stwierdzenia o niepełnym 100Hz. Takie dziwne dziwności można znaleźć w necie.
Zastanawiam się nadal nad wyborem LCD i im więcej czytam tym bardziej zniechęcam sie do zakupu.Z tego co widze to nie da się kupić czegoś co w pełni by człowieka zadowoliło. Zawsze jest jakieś "ale". Przy decydowaniu o modelu brałem pod uwage od początku te 100Hz a teraz to już sam nie wiem. Ludzie często pisza, że lepiej to wyłączyć. W takim razie po jaką cholerę dopłacac na te 100Hz? Z drugiej strony skoro to chwyt marketingowy to skad mam wiedzieć co takim chwytem nie jest? Ehhh kiedyś było zdecydowanie łatwiej kupić telewizor. Teraz wszystko jest zbyt skomplikowane. Niedługo będa dawać podręczną instrukcję użytkowania do paczki prezerwatyw.
Dymis napisał:W takim razie muszę kontaktować się ze sklepem, w którym nabyłem tv.