zoltan napisał:
[...]
Boger
Na poczatek najwazniejsze. Samsunga LE40A656 mozna kupic juz od 3200zl., wiec cena ktora podales (4500zl) jest mocno zawyzona. Natomiast za 4500zl. mozna miec wyzszy model LE40A756.
Ad1. W tv bedzie ci sie odbijalo okno. I nie ma tu znaczenia jaki program bedziesz odladal, czy bedzie to cos z dvd, czy ps3.
Ad2. Tak, ten tv ma 100Hz.
Ad3. Ten tv ma tuner mpeg2. Z kanalow nadawanych w mpeg4 odbierzesz tylko dzwiek, brak bedzie obrazu. Jesli bedziesz korzystal z kablowki, czy tez z satelity nie bedzie zadnego problemu.
Ad4. Jesli moglbys podpowiedziec o jakie bledy chodzi, bo ja na nic takiego nie trafilem.
Dzięki za odpowiedź
Najważniejsze - piszę o 46" a nie 40". Najtaniej 46" znalazłem właśnie za jakieś 4,5 tys (z dostawą, itp.). 40" po wczorajszym wymierzaniu tv na ścianie odpadł - nie będzie odpowiedniego wrażenia
(4 m).
ad1. wiem że będzie się odbijało, chodzi mi o to czy będzie to aż na tyle uciążliwe, że nie będzie się dało oglądać zwykłej tv (chodzi o zwykłe oglądanie tvn24, tvn style
itp. - a nie zachwycanie się bluray'em czy ps3)
Filmy będę oglądał wieczorami więc wtedy nie powinno być problemu. Dodatkowo planuję założyć rolety na oknach, które w najgorszym przypadku powinny wyeliminować problem.
ad2. ok - przyznam że pogubiłem się trochę w tych chwytach marketingowych i nie rozumiem czym np. różni się 100 Hz w Sharpie od 100 Hz w tym Samsungu i który ewentualnie jest lepszy
ad3. czyli to dla mnie żaden problem - zresztą widziałem że Sharp też ma mpeg2 (37xl8e)
ad4. chodzi dokładnie o post nr 108 - linki do youtube znajdują się w następnym poscie.
Z tego co się zorientowałem to błąd ten występuje przy włączonej na maksymalny poziom opcji 100Hz
Generalnie najbardziej boję się tej świecącej powłoki, aczkolwiek nie widzę zbyt dużo narzekań na nią, co sugeruje że nie jest tak źle.