nie, 77s95c i 77s90c mają tą samą matrycę (model s95b miał tylko 55 i 65 cali) i te same bebechy, jedyna różnica to że w s95c elektronika jest w osobnej skrzynce.95c ma nowszą matrycę, connectboxa i chyba lepszy procesor
jeśli Kikki nie ma to raczej nigdzie bo to topka i będzie drogoGdzie w tej chwili najkorzystniej kupić QE77S95c na fakturę z pełnym vatem?
Możesz podpowiedzieć jakie ustawienia dałeś aby napisy nie wypalały oczy przy HDR?Wlasnie stalem sie posiadaczem 77 S90C, a od 3 miesiecy posiadam 65 S95B. 77 S90C matryca drugiej generacji, wiec spodziewalem sie minimum takiej samej jakosci.
Okazuje sie, ze S90C ma mniejsza jasnosc - co akurat dla mnie jest plusem, bo przy HDR nie wypala mi oczu - w S95B musialem sie nakombinowac, zeby napisy nie swiecily jak laser.
To co mnie troche martwi, i tutaj sie pojawia pytanie do szanowego grona ekspertow, ze S90C posiada mniej jednorodna matryce, co mozna zauwazyc przy testach na vertical banding. Czy jest w ogole sens sie martwic, czy rozwazac zwrot/wymiane TV, czy taki banding to nie banding?
Pionowe pasy sa widoczne w scenie z filmu podanego tutaj (w 65 S95B w ogole tego nie widac):
Zalaczone zdjecie przy tescie na vertical banding 6%: https://flic.kr/p/2oURVvn
Wlasnie stalem sie posiadaczem 77 S90C, a od 3 miesiecy posiadam 65 S95B. 77 S90C matryca drugiej generacji, wiec spodziewalem sie minimum takiej samej jakosci.
Okazuje sie, ze S90C ma mniejsza jasnosc - co akurat dla mnie jest plusem, bo przy HDR nie wypala mi oczu - w S95B musialem sie nakombinowac, zeby napisy nie swiecily jak laser.
To co mnie troche martwi, i tutaj sie pojawia pytanie do szanowego grona ekspertow, ze S90C posiada mniej jednorodna matryce, co mozna zauwazyc przy testach na vertical banding. Czy jest w ogole sens sie martwic, czy rozwazac zwrot/wymiane TV, czy taki banding to nie banding?
Pionowe pasy sa widoczne w scenie z filmu podanego tutaj (w 65 S95B w ogole tego nie widac):
Zalaczone zdjecie przy tescie na vertical banding 6%: https://flic.kr/p/2oURVvn