Te 2 okrągłe punkty po lewej stronie to co to jest? Przecież chyba nie wypalenia?Cześć wszystkim,
Zakupiłem wczoraj S90C 55 cali. Pierwsze podłączenie, konfiguracja wszystko działa. Włączam netflixa i po minucie telewizor robi się szary i jest tylko dźwięk. Po wyłączeniu go pilotem wciąż jest szary ekran dopiero po jakimś czasie robi się czarny. W trakcie włączenia "spadają" jakby 3 wąskie paski jak na zdjęciu. Macie pomysł co to może być? Kabel wykluczyłem - działa z innym tv.
View attachment 25625
View attachment 25622 View attachment 25623
Wymiana na nowy tv. Diagnoza technika matryca.Jaki wynik wizyty ?
To ja się chętnie podłączę Wysłałem już PW.Napisz na PW - wyślę Ci kalibrację.
Jeśli to możliwe, to ja również poproszę.Napisz na PW - wyślę Ci kalibrację.
Normalne raczej nie. Często spotykane chyba tak.Czy odstawanie tylnego panelu od matrycy po bokach to też często spotykane i 'normalne' zjawisko?
przestrzegam przed instalowaniem nowego firmware 1420.9. Ja niedawno kupiłem S90C i zaraz po zakupie zaktualizowałem do najnowszego 1420.9. Nie wiem jaki miałem oryginalnie, bo nie sprawdziłem, ale ten ma poważną wadę przy ruchu w SDR.
Jest nowy 2013 ale mój model go nie widzi moze po nowym roku na chwile obecną mam versje 2000Cześć,
jakby ktoś z Was kupował teraz ten TV i miał jeszcze stary soft, to przestrzegam przed instalowaniem nowego firmware 1420.9. Ja niedawno kupiłem S90C i zaraz po zakupie zaktualizowałem do najnowszego 1420.9. Nie wiem jaki miałem oryginalnie, bo nie sprawdziłem, ale ten ma poważną wadę przy ruchu w SDR. Najpierw myślałem, że to może wina jakiś ustawień, może wina tego egzemplarza, bo nie chciało mi się wierzyć, że ten typ tak ma, po tylu dobrych recenzjach co o nim przeczytałem. Pogrzebałem jednak w sieci (m.in na AVS, Redit) i się okazało, że to problem najnowszego softu (w wersji 1410 też ponoć występuje ten problem). Chodzi o to, że oglądając np. z dekodera Canal+ przez HDMi lub z TV naziemnej w SDR, co parę/paręnaście minut obraz zwalnia (klatkuje) na 1-2sek. Widać to bardzo wyraźnie m.in. na meczach piłki nożnej. W filmach z HDR z platform streamingowych tego problemu nie ma, zauważyłem tylko w SDR. Mam nadzieję, że samsung to naprawi, choć martwi mnie, że w wersji 1410 ponoć już był ten problem, a w 1420.9 tego nie poprawili. Jakbyście wiedzieli kiedy będzie nowy soft rozwiązujący ten problem to dajcie proszę znać.